13 تیر 1393
تأسیس مدارس علمیه دخترانه در قم
درباره : تاسیس مدارس علمیه دخترانه در شهر قم
از : 312
محترما باستحضار میرساند :
همانطوریکه استحضار دارند چندى قبل سازمان اطلاعات و امنیت قم اعلام نموده بود :
اخیرا آیتاله گلپایگانى مبادرت به تاسیس مدرسه علمیه دخترانه شبانهروزى، در خیابان صفائیه قم نموده که این مدرسه فاقد پلاک و تابلو میباشد. شرایط تحصیل در مدرسه مذکور داشتن سن بالاتر از 16 سال بوده و واعظى بنام عبدالسید محمودى (از روحانیون افراطى و اخلالگر) بعنوان سرپرست مدرسه و با همکارى سیدمهدى گلپایگانى تعداد 63 نفر دانشآموز دختر را که از شهرهاى کرمان، یزد، مشهد و قم و اراک میباشند، در آن اسکان دادهاند. مدرسه مورد بحث تحت نظر سیدمهدى گلپایگانى اداره میشود و مدیره داخلى آن نیز خانم انورالملوک ادیب دادگر که قبلاً آموزگار بوده و حالیه بازنشسته شده، میباشد. بر اساس تصمیماتى که از طریق مسئولین مدرسه گرفته شده است، سرپرستى این مدرسه بعدا بعهده سید علىاکبر یزدى فرزند عبدالوهاب واگذار گردیده و خواهر وى نیز بسمت مسئول امور مدرسه انتخاب شده است. در بررسیهائیکه بعمل آمد چنین استنباط گردید احتمالاً گلپایگانى بمنظور رقابت با دارالزهرا شریعتمدارى اقدام بتاسیس چنین مدرسهاى کرده باشد. برابر سوابق موجود قبلاً آیتاله شریعتمدارى مدرسه دخترانهاى در دارالتبلیغ اسلامى قم و یکى دیگر از روحانیون قم نیز مدرسه مشابهى تاسیس کرده بودند که چگونگى وضع این مدارس بعرض رسید و مقرر شد به وزارت آموزش و پرورش اعلام شود.
در اجراى اوامر اقدام شد و وزارت مذکور اعلام کرده بود که مدرسه دارالتبلیغ داراى شخصیت حقوقى است و مدرسه دیگر فاقد مجوز قانونى است که ترتیب جلوگیرى از ادامه کارش داده شده است.
مراتب طى گزارشى بعرض رسید و تیمسار ریاست ساواک مقرر فرمودند :
«وزارت آموزش و پرورش و عالى که اظهار داشته این مدارس فاقد ارزش قانونى است چه عکسالعملى نشان داده»
در اجراى اوامر صادره شرح لازم به وزارت آموزش و پرورش نوشته شد. اینک وزارت مورد بحث چنین پاسخ داده است :
مدارس مشروحه زیر را حوزههاى علمیه، بدون کسب مجوز از وزارت آموزش و پرورش دایر کردهاند و در آنها فقه اسلامى تدریس میگردد :
1ـ مدرسه علوم دینى دختران، مربوط به آیتاله گلپایگانى است و 70 نفر دانشآموز دختر از شهرستانهاى کرمان، یزد، مشهد و قم در آن بصورت شبانه روزى تحصیل میکنند.
2ـ دارالزهرا مربوط به شریعتمدارى است.
3ـ مکتب توحید نیز مربوط به نماینده خمینى است. وزارت آموزش و پرورش اضافه نموده :
نظریه باینکه مدارس یاد شده در بالا برنامههاى مصوب وزارت آموزش و پرورش را اجرا نمیکنند و این مدارس امتیاز ندارند و دیپلم رسمى به فارغالتحصیلان نمیدهند، هیچگونه وابستگى به وزارت آموزش و پرورش ندارند، چنانچه مصلحت میدانند مقرر فرمایند بوسیله مقامات ذیصلاح از فعالیت آنها جلوگیرى بعمل آورند. مراتب براى استحضار و صدور هرگونه اوامر عالى در این زمینه بعرض
میرسد. به عرض تیمسار ریاست ساواک رسید تاریخ 17/10/36 بوزارت آموزش و پرورش اعلام این وظیفه شما است که بوضعیت مدارس رسیدگى نمائید نه مقامات دیگر. مقامات دیگر شما را از جریان امر مطلع مینمایند. ارتشبد نصیرى.