13 آبان 1392

ضرورت چاپ کتاب‌هایی با هدف شناساندن ابعاد مختلف جنایات غربی‌ها


ضرورت چاپ کتاب‌هایی با هدف شناساندن ابعاد مختلف جنایات غربی‌ها

 
قاسم تبریزی، پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی گفت: باید زمینه برای انتشار کتاب‌ها و مقاله‌های متعدد با هدف آگاهی و شناخت جوان‌ها از ابعاد مختلف خیانت‌ها و جنایت‌های غربی‌ها به‌ویژه آمریکا، انگلیس و اسراییل فراهم شود./
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، 13 آبانماه 1357 در تقویم تاریخ ایران به دلیل تصرف ساختمان سفارت آمریکا (لانه جاسوسی آمریکا) توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام خمینی (ره) مبنای نام‌گذاری روز ملی مبارزه با استکبار جهانی قرار گرفته‌است.

به این بهانه و با هدف آشنایی با وقایع مربوط به روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، پای صحبت‌های قاسم تبریزی نشستیم. وی سخنان خود را با توضیح درباره فرآیند ورود آمریکا به ایران و آغاز فعالیت‌هایش در کشورمان شروع کرد و گفت: موضوع آمریکا و مبارزه ملت ایران با آن، از دو جنبه قابل توجه است؛ نخست، مساله اعتقادی مطرح است مبنی بر این‌که هیچ‌گاه استعمار و اجنبی نباید بر جامعه اسلامی و مسلمانان تسلط پیدا کند و هرگونه تعرض به اسلام و مسلمانان در سطح جهان، نوعی مبارزه با ایران به شمار می‌آید.

وی افزود: در گذشته کشور ایران با استعمار انگلستان، روسیه تزاری و سپس اتحاد جماهیر شوروی مواجه بود. از سال 1320 آمریکا‌یی‌ها در عرصه جهانی به‌ویژه در ایران ورود کرده، نوعی تعدی و تعارض را در سطح جهان آغاز کردند. زمانی که اتحاد جماهیر شوروی و انگلستان درگیر جنگ جهانی دوم بودند، آمریکایی‌ها موقعیت را مناسب دیدند و سلطه‌گری‌های خود بر ایران را آغاز کردند.

پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی عنوان کرد: هیات آمریکایی در شهریورماه 1320 به بهانه حمل سلاح به اتحاد جماهیر شوروی وارد ایران شد. در این زمان ایران از منطقه جنوب توسط انگلستان و از شمال توسط اتحاد جماهیر شوروی اشغال شده بود. در این راستا آمریکایی‌ها به نفوذ در مراکز قدرت به‌ویژه ارتش ایران اقدام و سه افسر عالی‌رتبه خود را با هدف ساماندهی ارتش اعزام کردند.

تبریزی اظهار کرد: آمریکایی‌ها در سال 1321 در شمال غربی تهران نیروهای نظامی خود را به بهانه امنیت ایران پیاده و در سال 1322 انجمن ایران و آمریکا را فعال کردند. در همین سال، فرمانده کل نیروهای نظامی امریکا وارد ایران شد و روند تحول در ارتش را از روش انگلیسی به آمریکایی تغییر داد.

وی عنوان کرد: میان سال‌های 1320 تا 1332 آمریکایی‌ها فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خود را در ایران آغاز کردند. آن‌ها با شروع جریان نهضت ملی شدن نفت احساس کردند که ملت ایران علیه تمامیت استعمار مبارزه می‌کند. بنابراین، با انگلیسی‌ها متحد شدند و با فرستادن «کرمیت روزولت» به عنوان مامور  سیا، کودتایی را در ایران با همکاری جاسوسان انگلیس و عوامل آن شکل دادند.

این پژوهشگر افزود: میان سال‌های 1330 تا 1332 ساده‌اندیشی برخی رجال سیاسی موجب شد  تصور کنند آمریکا‌یی‌ها مدافع دموکراسی و آزادی هستند و به حضور مستشاران و مراکز آمریکایی در ایران خوشبین بودند؛ غافل از این‌که آمریکایی‌ها با همدستی انگلیسی‌ها مشغول طرح کودتا هستند. این‌ افراد ماهیت استعمار را نمی‌شناختند و به لحاظ نداشتن تفکر مذهبی سلطه بیگانه را درک نمی‌کردند.

تبریزی اظهار کرد: انگلیس با همکاری آمریکایی‌ها کودتای ننگین 28 مرداد 1332 را راه‌اندازی کردند. این کودتا با موفقیت انجام و نهضت ضد استبدادی و ضد استعماری ملت ایران با شکست مواجه شد. در نتیجه آمریکایی‌ها بر ایران مسلط شدند و به دگرگونی ساختار نظامی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایران اقدام کردند. ساواک نیز به عنوان یک ابزار آغاز به کار کرد. 

وی بیان کرد: تاسیس مراکز و موسساتی که هرکدام برای ملت ایران یک معضل سیاسی و اجتماعی به شمار می‌آمدند و اقتدار و امنیت ما را به خطر می‌انداختند از جمله اقدام‌های آمریکایی‌ها در این دوران است که از آن میان می‌توان به این موارد اشاره کرد: تاسیس تشکیلات فراماسونی و گسترش لژها، تاسیس سپاه صلح، راه‌اندازی انجمن دوستداران صلح، برپایی انجمن طرفداران حکومت جهانی، تاسیس کلوب‌های روتاری، تاسیس کلوب لاینز، راه‌اندازی انجمن فرهنگی ایران و آمریکا و برپایی گروه مستشاری و راه‌اندازی موسسه فرانکلین که کتاب‌های درسی و مراکز فرهنگی ما را زیر سلطه خود برد.

پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی ادامه داد: آمریکا‌یی‌ها در سال 1336 کانون مترقی را تاسیس کردند و در این کانون به جذب و تربیت رجال سیاسی اقدام کردند. همین گروه در سال 1340 با عنوان حزب ایران نوین فعالیت خود را گسترش داد و دولت حسنعلی منصور و سپس امیرعباس هویدا که بیش از 14 سال ادامه داشت، آغاز به کار کرد و در راه اهداف و مقاصد آمریکا حرکت کرد.

تبریزی توضیح داد: در سال 1340 علی امینی از وابستگان به سیاست آمریکا روی کار آمد تا طرح‌های آمریکایی‌ها را اجرا کند. از سال 1340 تعارض بنیادین آمریکایی‌ها و عوامل‌آن‌ها با قرآن، مذهب و اسلام آغاز شد. در این میان طرح لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی مبنی بر حذف سوگند به قرآن و اسلام را به تصویب رساندند. این امر با مقاومت گسترده مراجع و علما مواجه شد. در نتیجه به دستور آمریکایی‌ها در سال 1342 به مدرسه فیضیه قم حمله کردند و در 15 خرداد 1342 به قتل عام مردم پرداختند که دستگیری و زندانی‌کردن مراجع و علما به ویژه امام خمینی (ره) را به دنبال داشت تا نهضت اسلامی را از میان بردارند. از آن پس، دستگیری‌ها، زندان و شکنجه توسط ساواک سرعت و شدت گرفت.

وی عنوان کرد: در سال 1343 با تصویب لایحه کاپیتولاسیون، آمریکایی‌ها خود را بر ایران تحمیل کردند و معادن و نفت و مراکز ایران را غارت کردند. در این میان، فساد، دستگیری، زندانی‌کردن، اعدام و شکنجه نیروهای مبارز مذهبی ضداستعمار گسترش یافت و در این مرحله، ایران به صورت رسمی مستعمره آمریکا و رژیم پهلوی ژاندارم ایالات متحده در خلیج فارس شد.

این پژوهشگر اظهار کرد: از سال 1332 تا 1357 هر جنایت و خیانتی که رژیم پهلوی انجام می‌داد، به دستور و با هماهنگی آمریکایی‌ها صورت می‌گرفت. از پیروزی انقلاب اسلامی ایران(22 بهمن‌ماه 1357) تا 13 آبانماه 1357 کنسولگری‌ها و سفارت آمریکا و عوامل آمریکایی در ایران به اغتشاش و خیانت دست زدند که دو جلد از اسناد لانه جاسوسی آمریکا با عنوان «روزشمار انقلاب اسلامی» بیانگر این خیانت‌ها در ایران هستند. این اسناد بخشی از اسناد موجود است و قسمت دیگر به آمریکا ارسال و بسیاری محو و نابود شدند.

تبریزی افزود: در این میان، امام خمینی (ره) با افشاگری‌های خیانت و دخالت‌های آمریکایی‌ها در ایران زمینه تظاهرات دانشجویان و جوانان متعهد و مومن ایرانی را فراهم کرد و باعث شد لانه جاسوسی آمریکا تسخیر شود. اهمیت این موضوع به حدی بود که امام خمینی (ره) آن را انقلاب دوم نامید و این حرکت، ابعاد ضداستعماری و ضد استکباری را عمیق‌تر و گسترده‌تر کرد و باعث صدور انقلاب اسلامی، بیداری منطقه و پدید آمدن جریان‌های اسلامی شد.

وی بیان کرد: پس از این ماجراها توطئه‌ آمریکایی‌ها در بیرون از مرزها ابعاد وسیع‌تری گرفت که از آن میان می‌توان به تقویت گروه‌های سلطنت‌طلب مانند شاپور بختیار، علی امینی، فرح پهلوی، سرلشگر آریانا و دیگران اشاره کرد. سلطنت‌طلب‌ها در ترکیه، عراق، مصر، عربستان و کشورهای اروپایی و آمریکایی فعالیت‌های استعماری خود را آغاز و زمینه حمله صدام به ایران را فراهم کردند. در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز آمریکایی‌ها همچنان به دخالت‌های خود در امور ایران ادامه می‌دادند؛ اگر چه اصل حمله صدام به ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم با مدیریت آمریکا و عوامل آن در منطقه بود!

این نویسنده حوزه انقلاب اسلامی تاکید کرد: مراکز دانشگاهی‌ ما باید چند نکته را مد نظر داشته باشند؛ نخست، به تاسیس مرکز آمریکاشناسی اقدام کنند و عملکرد آمریکا را در قبل و بعد از انقلاب اسلامی  رصد کنند تا آن‌ها را در قالب کتاب، مقاله و اسناد در اختیار جامعه قرار دهند. در این صورت جوان‌ها متوجه می‌شوند که وقتی می‌گوییم آمریکا دشمن بشریت، اسلام و ایران است بر چه مبنایی می‌گوییم، یا وقتی می‌گوییم با آمریکا به دلیل موقعیت و ماهیت تجاوزگرانه‌اش نمی‌شود ارتباط برقرار کرد بر چه مبنایی می‌گوییم. جامعه ما به‌ویژه نسل جوان باید به کارنامه سیاه آمریکا در جهان اسلام به‌ویژه ایران واقف و آگاه شود.

تبریزی افزود: بخش زیادی از اسناد لانه جاسوسی آمریکا و اسناد اطلاعاتی و امنیتی موجود در ساواک اکنون در وزارت اطلاعات موجودند. تاکنون 260 عنوان کتاب از این اسناد منتشر شده‌است و همچنان انتشار دیگر عناوین در دستور کار قرار دارد.

وی بیان کرد: مراکز دانشگاهی باید به تاسیس نهادهای اروپاشناسی، انگلیس‌شناسی و اسراییل‌شناسی با هدف شناخت حرکت‌های استعماری غرب و عوامل آن‌ها اقدام کنند. همچنین انتشار کتاب و مقاله‌های متعدد با هدف آشنایی با خیانت و جنایت غربی‌ها ضرورت دارد.

پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی عنوان کرد: دانشگاهیان به ویژه فعالان رشته‌های تاریخ، علوم سیاسی، جامعه‌شناسی، علوم اجتماعی و حقوق باید در عرصه استعمارشناسی و عملکرد استعمار در طی 300 سال در ایران به‌ویژه آمریکایی‌ها در طی 60 سال اخیر حضور داشته باشند. این یک وظیفه ذاتی، علمی و ملیِ دانشگاه‌های ماست.

تبریزی ادامه داد: حوزه‌های علمیه باید به تدوین و تالیف کتاب‌هایی با محتوای تاریخ رجال و مراجع تقلید ایران که علیه استعمار در طول 200 سال اخیر به ویژه در دوران انقلاب اسلامی مبارزه کرده‌اند و دستگیر، زندانی و شکنجه‌شده‌اند و برخی به شهادت رسیده‌اند، ارایه کنند تا نقش مرجعیت، روحانیت، وعاظ، ائمه جماعات و جمعه ایرانی به صورت مکتوب بیان شود.

وی افزود: جامعه، رسانه‌ها ومراکز تاریخ‌پژوهی بر اساس اقتدار ملی، وحدت ملی، فرهنگ ملی و ... باید به یک جهاد علمی و تحقیقی در عرصه تاریخ معاصر، دشمن‌شناسی و استعمارشناسی بپردازند. حضور هنرمندان، ادیبان و نویسندگان در این عرصه می‌تواند بر کیفیت و کمیّت کار بیفزاید.


ایبنا