02 تیر 1393

مردی شبیه باران


مردی شبیه باران

« ۷ روایت خصوصی»؛ حبیبه جعفریان؛ موسسه امام موسی صدر

هفت روایت خصوصی
(از زندگی امام موسی صدر)
نویسنده: حبیبه جعفریان
موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر
چاپ اول، بهار ۱۳۹۳
شمارگان ۲۲۰۰ نسخه
۱۷۶ صفحه، ۷۰۰۰ تومان

****

آدم‎های معروف، معمولا در تعدادی خاطره خلاصه می‎شوند؛ خاطره‎هایی از کارهای مهمشان و آنچه باعث شده معروف شوند؛ تصویری کلی و دور از دسترس. کشف چهره خصوصی‎تر و خانوادگی‎تر آنهاست که کمک می‎کند تا ملموس و در دسترس شوند. کتاب سید موسی صدر، ۷ روایت خصوصی، چنین کارکردی دارد. 

این کتاب حاصل گفت‎وگوهایی است با نزدیکان امام موسی صدر که به قلم حبیبه جعفریان روایت شده اند. هر روایت حاصل گفتگوهایی طولانی و چندین ساعته است. چندین ساعت گفت‎و‎گو و همنشینی جعفریان با مصاحبه‎شوندگان به او در کم و کیف این روایت ها کمک کرده است تا حس درونی آنان را نسبت به سوژه اصلی کشف کند و پرورش بدهد. 

او در مقدمه کتاب نوشته که قصدش نزدیک شدن به سوژه‎اش بوده تا بتواند نشان بدهد که او، واقعا چطور آدمی بوده است. برای این کار او با موضع شک و اصرار و نیز اما و اگر کارش را شروع کرد و به گفته خودش، سعی کرد روایان خاطرات را نیز وادارد در نقطه‎ای که او نشسته بنشینند و درباره سوژه‎شان حرف بزنند، درباره سید موسی صدر. مردی که راوی می‎گوید کوشیده تا چهره ای واقعی از او ترسیم کند، چهره ای ملموس برای درک این مهم که سید موسی صدر به واقع چطور آدمی بوده؟ شخصیتی معمولی بوده یا غیر عادی، داشته شاید هم متفاوت؛ اما متفاوت بودن الزاما به معنای نشستن در جایگاه ابرانسانی نیست. چون در این صورت است که دیگران می‎توانند به او نزدیک شده و او را از خودشان بدانند.

نتیجه این تلاش کتاب هفت روایت خصوصی شده است. کتابی با نُه روایت که هر کدام از زاویه خاصی امام موسی صدر را روایت می کند: سال‎های اسارت و انتظار، سال‎های بودن کنار خانواده، تلاش برای آزادی‎اش، سال‎های زندگی در کنار او و ... .

روایت‎های کتاب این‎هاست: روایت بعد: ملیحه (کوچک ترین فرزند امام)؛ روایت۱: پری خانم (همسر امام)؛ روایت ۲: صدری (صدرالدین صدر، فرزند ارشد امام)؛ روایت ۳: حورا (دختر ارشد امام)؛ روایت ۴: علی صدر (برادر امام)؛ روایت ۵: خواهرها (طاهره، فاطمه، رباب و زهرا صدر)؛ روایت ۶: خواهر هشتم (فاطمه صدرعاملی، خواهرزاده امام)؛ روایت ۷: ام غیاث (دوست خانوادگی).

در مقدمه بخش‎هایی از گفت‎وگوی نویسنده با آیت‎الله‎العظمی موسوی اردبیلی آمده است. این کتاب به‎طور مشترک با انتشارات سپیده باوران منتشر شده است و در نمایشگاه کتاب امسال مورد توجه و استقبال علاقه‎مندان قرار گرفت.

این کتاب برای آشنایی با شخصیت فردی و خانوادگی امام موسی صدر، فضایی که در آن زندگی کرده و فضایی که در سال های اسارتش وجود داشته، مفید است و  خواننده را با جنبه‎های خصوصی‎تر شخصیت امام موسی صدر که پیش از این کمتر به آنها پرداخته شده، آشنا می‎کند.


سایت الف