26 تیر 1392
اسلام را با انقلاب ایران شناختم/ بنیانگذار عزاداری برای امام حسین(ع) در ایالت کالیفرنیا بودم
خبرگزاری تسنیم: اوبری، تازهمسلمان آمریکایی گفت: انقلاب ایران بر کشورهای دیگر و حتی آمریکا نیز تأثیر گذاشته است و من هم متأثر از انقلاب شما به ایران آمدم. وقتی که شما انقلاب کردید همه ما امیدوار شدیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سوزان اوبری، یکی دیگر از مهمانان بخش «رهیافتگان» بود که این نشست و گفتوگو به همت موسسه فرهنگی شهید آنیلی برگزار شد، سوزان اوبری تازه مسلمان آمریکایی بود. وی به گفته خود در یک خانواده کاتولیک امریکایی و در ایالت کالیفرنیا به دنیا آمده و بعد از مسلمان شدن برادرش، وی نیز مسلمان شد.
اوبری درباره نحوه مسلمان شدناش میگوید: «به عنوان یک مسیحی مطالعات مذهبی بسیاری داشتم تا اینکه برادرم مسلمان شد و من سؤالاتم را از ایشان در مورد دین اسلام شروع کردم، ایشان آیاتی که در مورد حضرت مسیح، حضرت موسی و حجاب بود را برایم گفت. این آیات بسیار جالب و جدید بودند؛ تحت تاثیر برادرم مسلمان شدم و پدر و مادرم که بنده را در یک محیط باز پرورش داده بودند مخالفتی با این قضیه نکردند و من توانستم به راحتی به مطالعاتم در مورد اسلام ادامه بدهم».
انقلاب ایران بر آمریکا تأثیر گذاشت و من متأثر از آن به ایران آمدم
وی دلیل انتخاب ایران برای زندگی را اینگونه توصیف کرد: «این سؤال شما مثل این است که من از شما ایرانیها بپرسم چرا انقلاب کردید؟ الحمدالله انقلاب ایران بر کشورهای دیگر و حتی آمریکا نیز تأثیر گذاشته است و من هم متأثر از انقلاب شما به ایران آمدم. وقتی که شما انقلاب کردید همه ما امیدوار شدیم.
اوبری در ادامه سخنانش افزود: روزهای اول برای من نامأنوس و سخت بود ولی چون در من میل رسیدن به قله وجود داشت سعی و تلاش فراوانی کردم و توانستم به اینجا برسم. اما این را هم بگویم که قبل از اسلام مطالعاتی در مورد یهودیت کردم و سپس با زرتشت آشنا شدم و به واسطه آن با ایران آشنا شدم و بعد به ایران آمدم و این آغاز کنجکاوی بیشتر بنده نسبت به اسلام و خدا شد».
این تازه مسلمان آمریکایی در ادامه به وضعیت کنونی اقامت و فعالیتاش در ایران اشاره کرد و افزود: «امروز من مدرس زبان انگلیسی به روش اسلامی و با توجه به ارزشهای اسلامی هستم و درسم را با صلوات شروع کرده و به پایان میرسانم و در خلال درس از ارزشها سخن میگویم. این را در جهان اسلام یک خلأ میدانم که زبان را با توجه به ارزشهای موجود آموزش دهیم و نه اینکه با توجه به اندیشههای غربی به بیان آموزههای اشتباه بپردازیم».
اوبری با چادری رنگی و پوشیه در محافل عمومی حاضر میشود. پوشش وی به گفته خود شبیه حضرت مریم است؛ اوبری با استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری نوع پوشش خود را این گونه انتخاب کرده و به گفته خودش، در آمریکا به دلیل اینکه نوع پوشش وی شبیه لباس حضرت مریم است، مشکل چندانی نداشت.
وی در این بخش از سخنان خود تصریح کرد: «قبل از آمدنم به ایران هم در آمریکا حجاب داشتم و در آنجا گاه از سوی نژادپرستان اذیت میشدم. شیوه حجاب فعلی بنده متعلق به حضرت مریم بوده است و به همین خاطر عدهای از مردم آمریکا نسبت به آن حس خوبی دارند. به طور کلی در مورد حجاب در آمریکا هم باید گفت که همه نوع عکس العملی در آمریکا وجود دارد و عده بسیاری با کنجکاوی به حجاب زنان مسلمان نگاه میکنند و البته اذیت و آزار به نسبت کم است همچنین بحث اصلی در آنجا کنجکاوی زیاد مردم نسبت به این حجاب و دلایل آن است.»
فشار روی مسلمانان آمریکایی بعد از حادثه 11 سپتامبر بیشتر شد
اوبری که دارای دکترای فیزیوتراپی از آمریکا است؛ از مشکلات خود بعد از اسلام آوردن و محجبه شدن در آمریکا گفت: «مسلمانان در آمریکا تحت فشار بسیار زیادی هستند. در آمریکا فقط اسمی از آزادی وجود دارد که بیشتر برای ظاهرسازی است. از زمان قدیم لابیهای صهیونیستی همیشه سعی بر آن داشتند چهرهای منفور از مسلمانان القا کنند. این فشارها بعد از حادثه 11سپتامبر بیشتر شد. البته با گذشت زمان مردم پی به ماهیت اصلی این سخنان بردهاند. در آمریکا تبلیغات بسیاری علیه مسلمانان ایجاد میشود و میگویند که مسلمانان به حضرت مریم و حضرت عیسی توهین میکنند ولی وقتی خودم آیات مربوط به حضرت مریم و عیسی خواندم و فهمیدم آنچه شنیده بودم، اشتباه است، برایم جالب بود که بیشتر نسبت به شنیدههای سابقم که اکثراً دروغ بودند در اسلام تحقیقات کنم تا بتوانم با فهم بیشتری به خودم و اطرافیانم پاسخ بگویم».
به خاطر حجاب از ادامه تحصیل محروم شدم
وی همچنین از مشکلات محجبه بودن در دانشگاه سخن گفت: «در دانشگاه اساتید و دانشجویان باحجابم مشکلی نداشتند ولی با این حال به خاطر حجابم از ادامه ترم تحصیلی محروم شدم. گفتند از ترم بعد میتوانی با حجاب وارد دانشگاه شوی و خیلی راحت آن ترمی را که من با پوشش و حجاب وارد کلاس و دانشگاه شده بودم را برایم محسوب نکردند».
اوبری یک شیعه است و درباره انتخاب مذهب تشیع توضیحاتی ارائه کرد و گفت: «زمانی که برادرم در مورد اسلام با من سخن گفت، صحبتی از شیعه و سنی نکردند و فقط دین را به صورت واحد و اسلام معرفی نمودند. بعد از ورود من به مقاطع بالای دانشگاهی بود که با شیعه و امام علی(ع) و شخصیت ایشان آشنا گشتم خود را شیعه یافتم. پس از اینکه من شیعه شدم، خیلی از دوستانم که اهل سنت بودند ارتباط خود را با من قطع کردند و این به دلیل ناآگاهی این دوستان از مکتب تشیع است، ولی من هنوز با آنها احساس دوستی دارم و تفاوتی بین خودم به عنوان شیعه با دوستان اهل سنتم نمیدانم به غیر از بعضی مباحث مربوط به خلافت بعد از پیامبر و مباحث حکومتی که به نظرم نکات و مسائل مهمتر هم هستند. وقتی من شیعه و با حضرت علی(ع) آشنا شدم و با مطالعه زندگی ایشان و خصایص ایشان به این نتیجه رسیدم که انتخاب حضرت علی(ع) در واقع انتخاب خدا بوده است و به ایشان به عنوان یک انتخاب شده الهی یا همان ولی که مسلمانان می گویند ایمان آوردم».
یکی از پسرانم به خاطر فعالیت اسلامی و ضدصهیونیست کشته شد
وی بعد از اسلام آوردن در زندگی خانوادگی و ارتباط با اعضای خانواده با مشکلات زیادی مواجه شد و یکی از فرزندانش نیز به طرز مشکوکی به قتل رسید که به شهادت تعبیر شده است و او اصرار داشت که پیکر فرزنداش در شهر قم به خاک سپرده شود. اما در کل تمایلی به بیان مسائل خانوادگی خود نداشت و تنها به این سخنان اکتفا کرد و گفت:« یکی از پسران بنده را به خاطر فعالیتهای اسلامی و ضد صهیونیستی کشتند و یکی دیگر از فرزندانم در حال حاضر در زندان آمریکا به سر میبرد و سایر اعضای خانوادهام که با من رابطه دارند همگی تحت فشار و پیگرداند و اوضاع بدی را در آنجا به سر میبرند. خودم نیز فعلا نمیتوانم به آمریکا بازگردم زیرا به دلیل فعالیتهای ضد صهیونیستیام امکان بازداشتم وجود دارد. درضمن من بنیانگذار عزاداری برای امام حسین(ع) در ایالت کالیفرنیا بودم».
شیطان پرستان hello را در زبان انگلیسی جایگزین «سلام» کردهاند
این تازه مسلمان آمریکایی در پایان جلسه به رسم هر شب، توصیهای به جوانان ایرانی کرد و گفت:«من دوست دارم راجعبه ذکر صلوات صحبت کنم و توصیه من به همه دوستان این است که ذکر صلوات را زیاد بگویند مخصوصاً به نیت سلامتی امام زمان(عج) چراکه این دنیا را خدا برای اهل بیت آفریده است. "سلام" اسم خدا است و در زبان انگلیسی شیطان پرستان واژه hello را جایگزین سلام کردهاند که به معنی هدایت انسان به سمت جهنم است و چنانچه بخواهم جملهای بگویم این است: «Peace a word from a merciful lord».
تسنیم