طبس؛ کابوس وحشتناک امریکا


مهدى گیوه کى


 انقلاب اسلامى ایران، همان گونه که آیه و مصداقى از سنت فتح و نصرت مستضعفان مى باشد، در درون خود آیینه و مجلاى ده ها نقطه عطف از تاریخ سیطره و حاکمیت خط حقیقت بر جریان باطل و تبار شیطان است و براى آنان که قیام را بر قعود ترجیح داده اند، در قالب هدایت ها و امدادهاى غیبى و خفى، ظاهر مى گردد. بنا به گفته کارشناسان واکنش ها، مقاومت ها و توطئه هایى را که علیه پیروزى و تداوم انقلاب اسلامى در ایران به انجام رسید مى توان در سه دوره «پیروزى تا آغاز تجاوز نظامى»، «جنگ تحمیلى» و «پس از قطعنامه» بررسى کرد که به ترتیب صبغه و صورت «نفاق و نفوذ، حذف از درون»، «تهاجم نظامى-امنیتى» و «اقتصادى- فرهنگى» داشته است. جدى ترین تحولات دوره اول، تسخیر انقلابى سفارت امریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ بود که در واکنش به عمق توطئه گرى و اخلال در نظم سیاسى کشور و منطقه، به وسیله جاسوسان این لانه قدیمى امریکایى ها صورت گرفت.
به این خاطر، ایالات متحده سخت متحیر شد و حمله به ایران را به اجرا گذاشت که به ظاهر، براى نجات دیپلمات هاى به گروگان گرفته شده اما همراه با حمله به موقعیت هاى حیاتى پایتخت، تجاوز به تمامیت ارضى یک کشور مستقل را در پى داشت، اما نهایت به یک رسوایى بزرگ بین المللى تبدیل شد.
 پنجم اردیبهشت سالروز شکست نیروهاى آمریکایى در صحراى طبس است. عملیات آمریکایى پنجه عقاب در طبس، بیش از هرچیز، شبیه یک تعطیلات دل انگیز آخر هفته بود که ناگهان با در گرفتن توفانى شدید ویران شد. این تعطیلات آمریکایى که مى رفت تا خاطره برانگیزترین هاى نوع خود باشد، با وزیدن توفانى از شن هاى صحرا مبدل به یک کابوس وحشتناک در حافظه تاریخى رهبران آمریکا شد. البته اگر بتوانیم در مورد این رهبران از حافظه تاریخى سخن بگوییم!
 جیمى کارتر رییس جمهور وقت ایالات متحده در کتاب۴۴۴ روز در این مورد مى گوید: «هنوز هم از یادآورى خاطرات آن روز آزرده خاطر مى شویم. امید موفقیت زیاد بود. وقایع ناگوار و عصبیت، شهامت گروه نجات، شرمسارى ناشى از شکست و بالاتر ازهمه، مرگ فاجعه آمیز افراد ما در کویر، همه و همه در خاطرم نقش بسته است. من براى چند ساعت موفق شدم بخوابم و صبح زود آماده شدم تا از طریق تلویزیون آن چه را که رخ داده بود، براى مردم آمریکا تشریح کنم. من تمام مسئولیت را شخصا به عهده گرفتم. آن چه را که روى داده بود، تشریح کردم و دلایل خود را براى این تلاش شرح دادم. من عملى را که ایران مرتکب شده بود به دنیا یادآورى کردم و داوطلبانى را که با شهامتى بى نظیر، زندگى خود را از دست داده بودند، مورد ستایش قرار دادم.»
 بى نتیجه ماندن دیپلماسى کارتر در حل بحران ایران وقتى که با شکست نظامى در طبس همراه شد، حیات سیاسى دولت او را چنان متزلزل ساخت که پس از چهار سال مجبور به ترک کاخ سفید شد تا ریگان جمهورى خواه بر جاى او بنشیند. قطعا از مهمترین عواملى که نتیجه انتخابات ریاست جمهورى آمریکا را در آن سال رقم زد انقلاب اسلامى ایران، رهبرى هاى امام خمینى (ره) و اقدام شجاعانه دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود. کارتر در حالى براى حل مساله گروگانها آخرین تلاش ها را به سرعت انجام مى داد که آخرین روز از دوره چهار ساله ریاست جمهورى اش را مى گذراند. چهار سال پر حادثه که نام ایران همچون کابوسى بر فراز آن ایستاده است او حتى مجبور شد تعطیلات آخر هفته اش را به خاطر تجمع کارها لغو کند.شاید در آن لحظه ناگوار، به لحظات شیرینى مى اندیشید که در تهران، ساده لو حانه در جلسه ضیافت شامى که به افتخار او ترتیب داده شده بود این تعبیر را به کار برده بود که من از همسرم پرسیدم که در تعطیلات کریسمس کجا مایلى براى مسافرت برویم، گفت من مایلم این ایام را کنار شهبانو در ایران باشم. و فقط چند ماه بعد از این ضیافت شام بود که انقلاب اسلامى ایران به پیروزى رسید و کارتربهاى سنگینى براى حمایت خود از شاه پرداخت.
 متاسفانه مسلمانان جهان و سایر ملت ها با وجود رسوایى هاى گوناگون استکبار جهانى موفق نشده اند که قدرت هاى پوشالى را به زوال بکشانند و در مقابل آنان جبهه اى واحد و کارساز تشکیل دهند، زیرا کم تر به قوه ایمان و نیروى الهى اتکا دارند. در اعمال و رفتار نیز آن گونه نبوده اندکه زمینه هاى امداد الهى و نصرت حق را فراهم کنند تا به مدد غیبى بر جنود باطل غلبه یابند، ولى امت مسلمان ایران در چندین عرصه ثابت نمود که در مقابل هر قدرت شیطانى پیروز خواهد شد. بنابراین هرگونه بیم و هراس از جانیان جهانى از سستى ایمان و تزلزل باورها حکایت دارد.


پورتال نور