14 مرداد 1395
تهران 230 ساله شد
جشن 230 سالگی تهران با حضور جمع زیادی از مسوولان و مردم چهارشنبه شب در میدان مشق تهران برگزار شد.
احمد مسجدجامعی عضوشورای اسلامی شهرتهران دراین مراسم گفت: تنها نقشه ای که از تهران بدست آمده ، توسط مجمع الملک و شاگردان وی ترسیم شده است. وی اظهارکرد: دراین نقشه فقط مسیر خراسان و مشهد مقدس مشخص شده که این موضع بیانگر توجه عشق و علاقه مردم به ائمه اطهار(ع) است.
وی ادامه داد: 14 مهر در تقویم ملی جمهوری اسلامی ایران بنام روز «تهران» نامگذاری شده که مراسم ویژه ای را با حضور مسئولان و مردم در همین میدان مشق برگزار خواهیم کرد.
عبدالله انوار پیشکسوت جامعه شناس و تهران شناس نیز با بیان اینکه باید حدود و حریم شهری تهران هرچه زودتر ازطریق مسئولان شهرداری مشخص شود گفت: اگرشهری حدود مشخصی نداشته باشد به واقع شهر نبوده است.
وی افزود: تهران تاریخ وتمدن خاصی را در ادوار مختلف زمانی در خود جای داده است که این موضوع باعث شده علاوه برکلانشهر جهان، بزرگترین شهرخاورمیانه به شمار آید.
شهرام گیل آبادی رئیس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران نیز درحاشیه این مراسم گفت: تهران 230، محملی بود تا به دور از تبلیغات، هویت و قصه های پایتخت را به مردم معرفی کنیم.
گیل آبادی اظهارکرد: درنخستین مرحله مشارکت مردم را افزایش دهیم، چرا که هرچه مردم از شهر و کاشانه خود بیشتر مطلع باشند درجهت ساختن منطقه خود حرکت وسیعی را خواهند داشت.
وی با بیان اینکه تهران بیش از هفت هزارسال قدمت دارد گفت: درجشن 230 سالگی پایتخت توانستیم گوشه ای از نمادها، آئین ها و سنت های این دیار را معرفی کنیم تا مردم بتوانند هویت و قصه های واقعی شهرخود را بیشتر متوجه شوند.
رئیس مرکز ارتباطات اموربین الملل شهرداری تهران با انتقاد به اینکه شهرداری نمی تواند تسهیلات و فضای لازم را برای ورود به گردشگران خارجی فراهم کند، گفت: رونق گردشگری در اقتصاد و اشتغال تاثیر بسزایی دارد و می طلبد اداره کل میراث فرهنگی همکاری های متقابل را با این مجموعه داشته باشد.
در این مراسم که شامگاه چهارشنبه در میدان مشق تهران برگزار شد، علاوه بر حضور اعضای شورای شهر، رئیس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران، شهردارمنطقه 12، تعدادی گردشگر و بیش از یک هزار نفر از کارشناسان و جامعه شناسان پایتخت، مردم و اهالی منطقه نیز حضور داشتند. در این مراسم برنامه های نقالی ، اجرای شاهنامه خوانی ، پرده خوانی ، نقل گردانی ، هنگامه خوانی ، اجرای تئاتر سنتی و موسیقی زنده اجرا شد. همچنین در این مراسم برنامه «رزم رستم و اشکبوس و گردآفرید» به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط گروه راویان شاهنامه صادقی قرائت شد که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. هرچند در میانه های برگزاری این مراسم، برق به مدت حدود 20 دقیقه قطع شد ولی بیشتر حاضران مشتاق ادامه برنامه، محل مراسم را ترک نکردند.
تهران در 22 اسفند یکهزار و 164 خورشیدی توسط آقا محمدخان قاجار به عنوان پایتخت ایران نامگذاری شد که همزمان با دوران مشروطه در سال 1285 خورشیدی به صورت قانونی معرفی شد.
در پایان این مراسم به پیشکسوتان درعرصه تهران شناسی لوح تقدیر اهداء شد.
ایرنا