26 تیر 1393
مشکلات تاریخی رژیم صهیونیستی در ملت سازی /امکان فروپاشی اجتماعی در رژیم صهیونیستی
علیرضا سلطان شاهی رییس مرکز مطالعات فلسطین در پاسخ به این پرسش که چرا اسرائیل نتوانسته است ملت سازی کند و در صورت بحران دچار فروپاشی اجتماعی میشود، اظهار داشت: با تبلیغات آژانس یهود، یهودیان از سراسر دنیا با فرهنگ و عقاید مختلف به سرزمین فلسطین کوچ کردند که یهود بودن خیلی از این افراد از نظر مورخان با اشکال مواجه شده است.
وی گفت: ظرف 33 سال اخیر یعنی از سال 1981 میلادی 3 میلیون و 200 هزار یهودی به فلسطین کوچانده شدند و از طرفی دیگر 2 میلیون نفر را نیز از همان سال به بعد در فلسطین متولد شدند. به این ترتیب کل جمعیت یهودیان سرزمینهای اشغالی به بیش از 5 میلیون نفر رسید و از طرفی دیگر 8 میلیون یهودی در سراسر دنیا و در سرزمینهای گوناگون از جمله ایران زندگی میکنند.
سلطان شاهی با اشاره به سابقه تاریخی فکر تاسیس کشور صهیونیستی، تصریح کرد: یهودیان ملیگرا یا همان صهیونیستها با توجه به برخورداری اقتصادی به فکر ایجاد کشوری مستقل افتادند و برای اینکه یهودیان سراسر دنیا را با خود همراه کنند با وعده سرزمین امن و سرزمین شیر و عسل، بسیاری از یهودیان را به سمت فلسطین و کوچ به این منطقه سوق دادند. همچنین بسیاری از یهودیان به این ندا پاسخ ندادند و در کشورهای گوناگون از جمله نیویورک آمریکا، فرانسه، انگلیس حتی ایران با توجه به مواهب اقتصادی خود زندگی میکنند.
وی ادامه داد: تفاوت زبانی، فرهنگی، اعتقادی یهودیانی که از سراسر دنیا به سرزمینهای فلسطین اشغالی کوچانده شدهاند بسیار آشکار است و طبیعی است که یکپارچهسازی هویتی برای چنین جمعیتی، فرآیندی پیچیده است و تا همین الان نیز صهیونیستها موفق به یکپارچهسازی هویتی نشدهاند.
رییس مرکز مطالعات فلسطین با بیان اینکه یهودیانی که به سرزمین فلسطین مهاجرت کردند اگر به آرزوها و رویای خود دست پیدا نکنند از فلسطین مهاجرت میکنند، که به مهاجرت معکوس مشهور شده است و از نظر یهودیان مهاجرت معکوس امری مذموم است، گفت: وضعیت فعلی رژیم صهیونیستی برای غایت وجودی رژیم صهیونیستی وضعیت مطلوبی نیست. از یک سو دولتمردان صهیونیستی نیاز به افزایش جمعیت، در مقابل افزایش چشمگیر جمعیت فلسطینی دارند چون آنها با همه تبلیغات و سیاستهای تشویقی در خصوص افزایش جمعیت یهودیان ساکن در این سرزمین را مجاب نکردند تا جمعیت اسرائیل را افزایش دهند.
وی ادامه داد: رشد جمعیت در سرزمینهای اشغالی با توجه به آماری که یکی از موسسات یهود ارائه داد یک درصد است این در حالی است که از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی تا زمان حاضر حدود 2 میلیون نفر از صهیونیستها دست به سقط جنین زدند و به همین دلیل شرایط مورد نظر صهیونیستها از نظر جمعیتی فراهم نشد، این در حالی است که نرخ رشد جمعیت فلسطینیها 4 درصد است.
این مورخ ادامه داد: طبق برآوردی که در سرزمین اشغالی شده است تعداد یهودیان و فلسطینیها از نظر جمعیت برابری میکند و اگر 5 میلیون مهاجر فلسطین به کشور فلسطین برگردند جمعیت فلسطینی نسبت به یهودیان افزایش پیدا میکند.
وی در پاسخ به پرسش، وضعیت تاریخی مقاومت در فلسطین گفت: مقاومت فلسطینی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در فلسطین دارای دو گرایش بود. گرایش نخست، گرایش ملیگرایانه مانند سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف )بود و گرایش دوم، گرایش چپ گرایانه مانند جبهه خلق برای آزادی فلسطین بود.
سلطانشاهی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی و طرح اسلامی سیاسی و اسلام به عنوان الگوی مبارزات رهاییبخش الگوی جدیدی در سرزمینهای فلسطینی به رهبری دکتر فتحی شقاقی با توجه به آموزههای انقلاب اسلامی به وجود آمد. این نیروی مقاومت حماس نام داشت.
وی ادامه داد: جنبش حماس به دلیل ویژگیهای خاصی که داشت با پشتیبانی کشورهای عربی، موجودیت خود را در سرزمینهای فلسطینی به ثبت رساند به اندازهای که بعد از توافق اسلو حماس با توجه به فرصتی که در سرزمینهای اشغالی پیش آمد در انتخابات شرکت کرد و توانست رای مردم را به دست آورد به این دلیل علاوه بر فعالیت در فضای نظامی در سیاست هم تجربه اندوخت.
رئیس مرکز مطالعات فلسطین افزود: پیروزی حماس در انتخابات با مخالفت رژیم صهیونیستی روبرو شد و رژیم صهیونیستی برای تحت فشار قرار دادن حماس غزه را تحت محاصره قرار داده است و جنگ گوناگونی را به اهالی غزه و حماس تحمیل کرد.
این پژوهشگر مسئله فلسطین ادامه داد: محاصره غزه، حماس را به این نتیجه رساند به جای اینکه خود را درگیر دولت کند به مقاومت بازگردد و این آشتی ملی فلسطینیان باعث نگرانی صهیونیستها شد به همین دلیل، رژیم صهیونیستی به بهانه کشته شدن 3 صهیونیست جنگی دیگر را علیه مردم غزه آغاز کردند.
*بیداری اسلامی نتوانست انتظارات مقاومت را برآورده کند
وی گفت: حماس برای ورود مجدد به صحنه مقاومت با یک ضعف روبرو شد از طرفی در محاصره بود و از طرفی دیگر از سوی کشور مصر تحت فشار بود و بیداری اسلامی نتوانسته بود انتظارات مقاومت را برآورده کند و اسرائیل با توجه به این شرایط سعی کرد ضربه محکمی را به حماس وارد کند.
این مورخ در پاسخ به این پرسش که آیا پدیده داعش در جهان اسلام و مشکلاتی که به وجود آوردند تا اولویت مبارزه با اسرائیل و مسئله نخست جهان اسلام در حاشیه قرار بگیرد. در حمله به نوار غزه از سوی این رژیم موثر بوده است، گفت: صهیونیستها برای عملی کردن برنامههایشان به دنبال فرصت مناسب بودند از جمله زمانی که چتر خبری و رسانهای حول موضوعاتی مانند داعش و جام جهانی فوتبال در برزیل قرار گرفت و داعش افکار عمومی را مواجه خود کرده بود موجب شد که اسرائیل را که سعی داشت به حماس ضربه بزند. نوار غزه را مورد حمله قرار دهد.
وی گفت: رژیم صهیونیستی با توجه به سلطه رسانهای که برخوردار بود حاشیه امنی برای خود ایجاد کرده بود. دست به حمله زد اما آنان غافل هستند که سلطه رسانهای در حال حاضر مانند گذشته مطلق نیست و مردم دنیا نیز به تجاوزات این رژیم واکنش نشان دادهاند و اعتراض خود را بیان کردهاند.
فارس