15 تیر 1392

فاطمه دوست‌کامی: ترجمه کتاب «سرباز کوچک امام(ره)» با نام اکنون آن مخاطبان بیشتری دارد


فاطمه دوست‌کامی:   ترجمه کتاب «سرباز کوچک امام(ره)» با نام اکنون آن مخاطبان بیشتری دارد

فاطمه دوست‌کامی، نویسنده کتاب «سرباز کوچک امام(ره)» گفت: امام خمینی(ره) آنقدر در جهان شناخته شده است که به اعتقاد من اگر این کتاب با عنوان اکنون آن ترجمه و چاپ شود مخاطبان بیشتری خواهد داشت._
فاطمه دوست‌کامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره نشست رونمایی از کتاب «سرباز کوچک امام(ره)» که عصر دوشنبه دهم تیر ماه در مرکز فرهنگی سیدالشهدا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: این جلسه فقط برای معرفی و رونمایی از کتاب تشکیل شد، اما حبیب احمدزاده، نویسنده و مستندساز لطف کرد و کتاب را خواند و در جلسه نظرات خود را گفت.

وی ادامه داد: زمان تعیین شده برای من ده دقیقه بود و در این زمان کوتاه نتوانستم سوال‌ها و ایراد‌های حبیب احمدزاده را پاسخ بدهم. یکی از موارد مطرح شده از سوی این نویسنده، تغییر عنوان کتاب در ترجمه اثر بود. بنده با این نظر کاملا مخالفم زیرا نام افراد آزادی‌خواه بسیاری مانند گاندی در عنوان کتاب‌ها مطرح می‌شود. امام خمینی(ره) آنقدر صاحب‌نام و شناخته شده در جهان است که به اعتقاد من اگر کتاب با عنوان نام اکنون ترجمه و چاپ شود مخاطبان بیشتری خواهد داشت.

دوست‌کامی افزود: در بسیاری از اجلاس‌ها شاهد بودم که میهمانان خارجی چگونه نام امام(ره) را به کار می‌برند و بهتر است با ترجمه کتاب با عنوان «سرباز کوچک امام(ره)» فرهنگ و نام رهبر کبیر انقلاب بار دیگر به مردم جهان شناسانده شود.

حبیب احمدزاده در جلسه رونمایی کتاب، یکی از دلایل پرفروش و پرمخاطب بودن کتاب «دا» را به واسطه عنوان آن مطرح کرده بود و فاطمه دوست کامی در پاسخ به این دیدگاه گفت: آقای احمدزاده معتقد بود که عنوان «دا» باعث شد تا همه این کتاب را بخوانند اما به یقین در مدت زمانی کوتاه مشخص شد که محتوای کتاب ارزشی است و به دفاع مقدس اشاره دارد، اما با این وجود مورد استقبال قرار گرفت. این اتفاق بیشتر ناشی از محتوای اثر است.

وی درباره سخن دیگر احمدزاده درباره آوردن خاطرات خبرنگار هندی که در زمان اسارت راوی کتاب با وی گفت‌وگو کرده، در کنار خاطرات مهدی طحانیان و برای سندیت بخشیدن بیشتر به کتاب «سرباز کوچک امام(ره)» افزود: برای ارتباط با خانم شارما تلاش بسیاری کردیم اما وی به پیام‌های ما پاسخی نداد.

دوست‌کامی درباره ایراد دیگر حبیب احمدزاده مبنی بر تاریخ ورود زنان اسیر ایرانی به اردوگاه عنبر که با خاطرات معصومه آباد، یکی از این آزادگان یکی نیست گفت: صوت تمام افرادی را که با‌ آن‌ها مصاحبه کرده‌ام دارم. یکی از‌ آن‌ها شهریور ماه‌ و دیگری حدود تیرماه را عنوان می‌کند اما مهدی طحانیان نظر دیگری دارد. البته برخی ایراد‌ها را قبول دارم مانند آن‌که به جای نوشتن هزار تانک که آماری از آن‌ها ندارم باید می‌نوشتم تعدادی تانک.

وی افزود: جلسه رونمایی به معرفی کتاب اختصاص داشت و انتشارات پیام آزادگان، ناشر کتاب «سرباز کوچک امام(ره)» در نظر دارد که جلسه نقدی را برای این کتاب برگزار کند. از این اتفاق خوشحالم و امیدوارم نویسندگان ادبیات داستانی هم در کنار خاطره‌نویسان نظرات خود را درباره این کتاب مطرح کنند.
    
مراسم رونمایی از کتاب خاطرات سرباز کوچک امام (ره)

خبرنگار : اکرم دشتبان



ایبنا