02 آبان 1400

دعایی: صفارزاده زندگی خود را صرف آرمان ها و اعتقاداتش کرد


دعایی: صفارزاده زندگی خود را صرف آرمان ها و اعتقاداتش کرد

تهران - مدیرمسوول روزنامه اطلاعات با بیان اینکه مرحوم طاهره صفارزاده از دوران روشنفکری و بی توجهی به معنویات دینی گذر کرده بود افزود: او تمام زندگی خود را صرف آرمان ها و اعتقاداتش کرد.
 
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم اختتامیه نخستین کنگره «طنین بیداری» با محوریت بررسی ابعاد شخصیتی و ادبی طاهره صفارزاده عصرچهارشنبه با حضور «محسن مومنی شریف» رییس حوزه هنری، جمعی از مسولان فرهنگی، شاعران، نویسندگان، اهالی قلم و خانواده این شاعره و قرآن پژوه معاصر در حوزه هنری برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمود دعایی در این مراسم به بیان خاطره ای از زنده یاد صفارزاده و چگونگی دیدار وی با امام راحل پرداخت و گفت: مرحوم صفارازده به دلیل توجه به قرآن و معنویات، حالات روحی خاصی یافته بود؛ به همین خاطر از من خواست تا با یکی از شخصیت های بزرگ دینی ملاقاتی داشته باشد.

وی اظهار داشت: او از من خواست به دلیل حالات مکاشفه ای که به او دست داده است فرصت دیداری با امام خمینی(ره) فراهم شود.

حجت الاسلام دعایی ادامه داد: وقتی به دیدار امام خمینی(ره) رفتیم؛ برای آشنایی بیشتر امام راحل با زنده یاد صفارزاده، یکی از اشعارش را که هنگام تبعید ایشان به پاریس سروده بود خواندم؛ هنگام سرایش این اشعار وی را دیدم که به آرامی می گریست؛ او پس از یک ملاقات خصوصی با امام خمینی(ره) عنوان کرد که حالا به آرامش رسیده است.

مدیرمسوول روزنامه اطلاعات به شخصت این بانوی فرهیخته اشاره کرد و گفت: سروده های وی بیشتر درباره معنویت بود؛ صفارزاده زندگی خود را وقف آرمان ها و اعتقاداتش کرد.

دعایی افزود: وی علاقه زیادی به قرآن داشت و از این رو توانست ترجمه های خوبی از فارسی و انگلیسی و برخی دعاهای معتبر داشته باشد.

وی در عین حال گفت: زنده یاد صفارزاده ضمن گذر از دوران روشنفکری و بی توجهی به معنویات، براساس مطالعاتی که داشت سیر تکاملی را طی کرده و به مرحله بالایی از ایمان و اعتقاد رسیده بود.

«رضا اسماعیلی» دبیر کنگره «طنین بیداری» نیز در این مراسم هدف از برپایی این رویداد ادبی را شناخت کامل و عمیق از این بانوی فرهیخته عنوان کرد و گفت: به عقیده بسیاری از بزرگان، تلاش وی در عرصه شعر، ترجمه و قرآن پژوهی از او چهره ای بزرگ و به اذعان فرهیختگان نامی جهانی ساخته است.

وی افزود: صفارزاده پیش و پس از انقلاب در حوزه شعر حضوری مستمر داشت و پس از دیدار با امام (ره) دچار تحول روحی عمیقی شد و همین امر مسیر زندگی این شاعره بزرگ را تغییر داد که می توان تاثیر آن را در سروده هایش مشاهده کرد.

اسماعیلی، تکریم از بزرگان را وظیفه همه نهادها و متولیان امر فرهنگ دانست و گفت: باید تلاش کرد تا شخصیت صفارزاده را به طور مناسب و درست به مخاطبان ایرانی و سایر ملل معرفی کرد؛ همچنین با ترجمه صحیح آثار وی پیام انقلاب را به خوبی در جهان به نمایش گذاشت.

وی با بیان اینکه این کنگره در سال های آتی به صورت جایزه ادبی برگزار می شود، افزود: اگر چه امسال نخستین دوره برگزاری کنگره بود اما آثار خوبی به دبیرخانه ارسال شد.

وی گفت: از مجموع آثار ارسال شده، 500 اثر به حوزه شعر، 25 اثر به حوزه مقالات و 5 اثر به بخش پایان نامه اختصاص داشت.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد بزرگداشت این شاعره گرانقدر استمرار یابد.

در ادامه این مراسم تعدادی از شاعران به شعرخوانی پرداخته و از برگزیدگان بخش های مختلف تقدیر شد.


ایرنا،