10 اردیبهشت 1393

کتاب «تا فراموش نکنیم» ادعای امروز یهودی‌ها درباره فلسطین را بی‌پایه می‌کند


کتاب «تا فراموش نکنیم» ادعای امروز یهودی‌ها درباره فلسطین را بی‌پایه می‌کند

«فلسطین؛ 1948؛ اشغال یا استقلال عنوان نشست سرای اصلی اهل قلم بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود که امروز، چهارشنبه (10 اردیبهشت‌ماه) از سوی دبیرخانه کتاب سال موسسه خانه کتاب با همکاری کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین برگزار شد. 

در این نشست امیرحسین بابالار، مترجم کتاب «تا فراموش نکنیم»، محمدتقی تقی‌پور، دبیر کل جمعیت حامیان آزادی قدس شریف، علیرضا سلطان‌شاهی، مسوول مرکز مطالعات فلسطین و نجفقلی حبیبی، دبیر علمی جشنواره کتاب سال حضور داشتند و به بحث و بررسی درباره فلسطین پرداختند.

«تا فراموش نکنیم» مرجع کامل برای شناخت فلسطین است
علیرضا سلطان‌شاهی، یکی از سخنرانان این نشست به کتاب «تا فراموش نکنیم» نوشته «ولید الخالدی»، اشاره کرد و گفت: اطلاعاتی که نویسنده این کتاب درباره فلسطین و سوابق تمدنی روستاهای آن ارایه می‌دهد، به راحتی می‌تواند تمام ادعاهایی را که امروزه یهودی‌ها مطرح می‌کنند  بی‌پایه کند. 

مسوول مرکز مطالعات فلسطین افزود: سوابق تمدنی این کتاب از فلسطین، از جمله اطلاعات جمعیتی، اقتصادی، بحث راه‌ها، ساختمان‌سازی، مدارس و ... می‌تواند در روشن‌ساختن اذهان جهانیان و شناخت این تمدن کمک بسیاری کند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که برخلاف ادعاهای یهودیان، فلسطینیان دارای سابقه‌ تمدنی بزرگ بودند، تصریح کرد: صهیونیست‌ها در سال 1997 در نخستین گام، نامه‌نگاری‌هایی را با امپراتوری عثمانی که در آن زمان سلطان عبدالمجید حاکم آن بود، برای گرفتن منطقه فلسطین انجام دادند و زمانی که تلاش‌های آن‌ها بی‌نتیجه ماند، جنگ جهانی اول را به راه انداختند و بعد از آن بود که داستان جعلی قیمومیت را مطرح و برای ملتی که بعد از امپراتوری عثمانی می‌توانست مستقل باشد، مساله قیمومیت را طرح کردند و بعدها نیز مساله تقسیم فلسطین مطرح شد که جریانات آن تا زمان حاضر هم ادامه دارد.

«تا فراموش نکنیم» سابقه تمدنی فلسطین را به تصویر می‌کشد
در ادامه این نشست، امیرحسین بابالار، مترجم کتاب «تا فراموش نکنیم» که ترجمه آن به اتمام رسیده و در سال جاری قرار است منتشر شود، گزارشی از محتوای این اثر ارایه داد و گفت: این کتاب از «ولید الخالدی» است و عنوان اصلی آن «کی لا ننسی» ( all that remains ) است و به سابقه تمدنی فلسطین می‌پردازد.

وی افزود: این کتاب که می‌تواند مرجعی مفید و موثر از اطلاعات جغرافیایی، مردم‌شناسانه و تاریخی منطقه فلسطین ارایه دهد، بررسی تاریخی و تمدنی از 418 آبادی فلسطین را دربردارد که در جریان جنگ 1948 منهدم شده‌اند.

مساله فلسطین، مساله اسلام است
نجفقلی حبیبی، دبیر علمی جشنواره کتاب سال از دیگر افرادی بود که در این نشست درباره فلسطین و قدس طی سخنانی کوتاه گفت: با آن‌که ملت ایران از همان ابتدای انقلاب برای فلسطین سرمایه‌گذاری کرده و حتی روزی را با عنوان روز قدس در تقویم رسمی ایجاد کرده است،  فیلم‌سازان، نویسندگان، ادیبان و تمام افراد با هر سمتی باید با توجه به ظرفیت‌های علمی خود، تلاش کنند تا نگذارند این فاجعه بشری و مساله قدس به راحتی از بین برود و مبارزه نسل‌های گذشته و جدید فلسطینیان مغفول بماند،چراکه بنا به فرموده امام‌خمینی(ره): «مساله فلسطین، مساله اسلام است.» 

مساله فلسطین و پیدایش اسراییل را از طریق کتاب تببین کنیم
محمدتقی تقی‌پور، دبیر کل جمعیت حامیان آزادی قدس شریف نیز در ابتدای این مراسم سخنان خود را با بیان این‌که مساله فلسطین، یکی از بزرگترین مسایل و مصایب جهان بشری و همچنن مساله نخست مسلمانان جهان است آغاز کرد و گفت: حساسیت مساله فلسطین و ارزش قایل شدن برای آن به حدی است که امام خمینی(ره) در این زمینه فرمودند: «مساله قدس حادثه‌ای است برای همه موحدان و مومنان عصر گذشته، حال و آینده و از روزی که مسجد اقصی پیروز شد، زمین در حال گردش است.» 

وی در ادامه سخنان خود با بیان نقل قول‌هایی از مقام معظم رهبری و آیت‌الله مطهری عنوان کرد: با این‌که مساله فلسطین و قدس در بیانات بسیاری از بزرگان نمود پیدا کرده است، با این ‌حال، این مساله در بین نخبگان، اندیشمندان، نویسندگان، سیاستگذاران، برنامه‌ریزان و دستگاه‌های رسمی متولی فرهنگی کشور، جایگاه خود را پیدا نکرده است. 

تقی‌پور با تاکید بر این موضوع که مساله شناخت فلسطین باید نخستین گام و حرکت در رابطه با مساله فلسطین باشد گفت: این بدین معنی است که درک، فهم و شناخت درست مساله فلسطین و شناساندن عمیق ابعاد مختلف مساله در مراکز آموزشی باید در اولویت قرار بگیرد. همان‌طور که این شناخت، به طور شایسته و بایسته انجام نگرفته و خلا بزرگی در این زمینه احساس می‌شود. 

دبیرکل جمعیت حامیان آزادی قدس شریف افزود: به دلیل نپرداختن به مساله شناخت فلسطین است که اخیرا افرادی با ناآگاهی نسبت به این موضوع، ابهامات و بیانات نادرستی را به نسل جوان امروز منتقل می‌کنند.

وی با تاکید بر شناخت چیستی و چرایی فلسطین در ادامه سخنانش عنوان کرد: اگر ما می‌توانستیم مساله فلسطین و پیدایش اسراییل را از طریق کتاب، مقاله‌ و پژوهش‌ به درستی تببین و تشریح کنیم، شاید بسیاری از ابهامات و سوالات هم در این زمینه به وجود نمی‌آمد. 

تقی‌پور بحث «چگونگی تاسیس اسراییل» را دومین قدم بعد از شناخت فلسطین عنوان کرد و گفت: تاسیس اسراییل و اشغال فلسطین، مساله‌ای است که کلید آن با جنگ جهانی اول رقم خورده است؛ زمانی‌که کانون‌های یهودی و صهیونیستی، بعد از 70-80 سال تلاش، تکاپو و توطئه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نتوانستند آرمان برپایی دولت یهودی را محقق کنند. 

وی در پایان سخنانش افزود: در نخستین کنگره جهانی صهیونیست‌ها، این مساله را مطرح کردند که اگر ما نتوانستیم آرمان مسیحایی(تشکیل دولت صهیونستی) را محقق کنیم، باید دنیا را به آتش بکشیم و بدین ترتیب بود که جنگ جهانی اول برپا شد و حتی بعد از آن زمانی‌که نتوانستند آرمان و سناریوی یهودی خود را به جایی برسانند، جنگ جهانی دوم را به راه انداختند.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.


ایبنا