28 شهریور 1392
دستنوشتههای یکی از قدیمیترین فرماندهان سپاه در کردستان منتشر میشود
کتاب «یادداشتهای سعید» دستنوشتههای شهید «سعید قهاری سعید» از قدیمیترین فرماندهان سپاه در شمال غرب کشور و در استانهای کردستان و آذربایجان غربی است که برای چاپ به انتشارات سوره مهر فرستاده شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره کل امور استانهای حوزه هنری گفت: کتاب «یادداشتهای سعید» از دست نوشتههای شهید «سعید قهاری سعید» از قدیمیترین فرماندهان سپاه در شمال غرب کشور و در استانهای کردستان و آذربایجان غربی است که برای چاپ به انتشارات سوره مهر فرستاده شد.
حسین نصراله زنجانی در خصوص کتاب «یادداشتهای سعید» که برای چاپ به انتشارات سوره مهر سپرده شده است، گفت: شهید «سعید قهاری سعید» از سال 1359 به بعد فرمانده سپاه نهاوند، پاوه و مریوان بود و بعد از دوران دفاع مقدس مدتی فرمانده تیم 18 الغدیر یزد و قائم مقام قرارگاه حمزه سید الشهدا را به عهده داشت. وی هنگام شهادت در سال 1385 به عنوان فرمانده لشگر ویژه شهدا در درگیری با گروهک پژاک در منطقه جهنم دره پیرانشهر به شهادت رسید.
زنجانی با تاکید بر اینکه چاپ این کتاب یکی از دغدغههای جدید دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانهای حوزه هنری بود، گفت: خاطرات شهید قهاری سعید میتواند ابعاد بسیار زیبایی از حضور رزمندگان در شمال غرب و ارتباطی که آنها با مردم منطقه داشتند را بیان کند. این دفتر تصصمیم گرفت به واسطه اینکه این شهید در سالهای اخیر به شهادت رسید و تاثیرگذاری که بر منطقه شمال غرب کشور داشت، کتاب او را به چاپ برساند.
وی گردآوری اطلاعات در باره شهید قهاری سعید را سخت و مشکل خواند و افزود: این شهید ماموریتهای گستردهای در نقاط مختلف کشور از جمله استان های کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان، یزد و همدان که زادگاه او بود انجام داده بود. این گستردگی جغرافیایی و تعداد زیاد افرادی که با وی در ارتباط بودند جمع آوری اطلاعات را مشکل می کرد.
این مدرس تاریخ شفاهی ادامه داد: ما در بررسیهای خود از این شهید به گنجینهای شامل 35 دفترچه خاطرات رسیدیم که یافتهها، نظرات و برنامههای خود را از سال 67 به نگارش درآورده بود. او دست نوشتههای خود را در دو دفتر که یکی در محل کار و دیگری در منزل بود، مینوشت. این متون گنجینهای ناب از دوران جنگ است که شخصیت شهید قهاری سعید، فعالیتها و جایگاه و موقعیت او و حوادثی که در شمال غرب کشور به وقوع پیوسته را بیان میکند.
نصراله زنجانی دست نوشتههای شهید قهاری را یادداشتهای کاربردی یک فرمانده دانست و افزود: تمام دفترهای خاطرات این شهید به تیم پژوهشی که شامل چند نفر از نیروهای نظامی آشنا به شمال غرب بودند، سپرده شد تا این اطلاعات توسط آنان بررسی شود و این به دلیل وجود بعضی از نکاتی که در این مطالب بود و حفظ حرمت بعضی از اشخاصی که نامشان در این دفاتر برده شده است و نبایستی منتشر میگردید .
وی مدت زمان به کار رفته برای پژوهش این کتاب را در حدود یک سال عنوان کرد و گفت: ما در گویا سازی این اثر روش جدیدی را به کار گرفتهایم. گویا سازی این کار به دلیل وجود شخصیتها، اماکن و اتفاقات زیاد بسیار گسترده میشد به همین دلیل بعضی از اتفاقات خاص که کمتر درباره آنها مطلب به دست می آید را در این کتاب گویا کرده و تعدادی دیگر را به منابع دیگر ارجا دادهایم.
زنجانی اظهار داشت: اداره کل ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی این شهید را به دلیل این که در این استان خدمت می کرده است، شهید شاخص استان خود دانست و از انتشار این کتاب حمایت مالی کرد. همچنین دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره کل امور استانها نیز خاطرات شهید را توسط علی رستمی مدیر تیم پژوهشی و محمد رسول رستمی که گویا سازی کتاب را به عهده داشتند، این اثر را آماده چاپ نمود.
وی صفحه آرایی و طراحی جلد کتاب «یادداشتهای سعید» پایان یافته عنوان کرد و گفت: تا به امروز آثار مشابهی درباره جنگ عراق به چاپ رسیده است اما اینکه کتابی درباره مسائل شمال غرب کشور و کردستان و درگیری با گروهکها، ارتباط مردم با سپاه و بالعکس از زبان فرماندهی که خود در آن مناطق حضور داشته باشد، به تعداد و یا اصلا نبوده است. این اثر در نوع خود بی نظیر است و میتواند دستمایه خوبی برای پژوهشگران محسوب شود.
مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره کل امور استانها رونمایی از کتاب «یادداشتهای سعید» را در آذربایجان غربی اعلام کرد و افزود: این کتاب در 460 صفحه شامل خاطرات شهید قهاری سعید از سال 66 تا 85 است. این کتاب منبع بسیار خوبی در رابطه با وضعیت امنیتی کردستان و تاثیرات سپاه در کردستان است.
وی به مقدمه کتاب که دست نوشتهای از شهید قهاری سعید است اشاره کرد و گفت: برای مقدمه کتاب به دنبال متنی برای معرفی او بودیم که به طور اتفاقی از لابه لای اسناد یافته شده از وی به نامه ای رسیدیم که برای مقام معظم رهبری نوشته بود که در آن علاوه بر معرفی منطقه و زندگی خودش، بیوگرافی خود را نیز نوشته بود. ما از همان دست نوشته برای مقدمه کتاب استفاده کردیم.
فارس