13 اسفند 1392

گرجی‌زاده‌ها مقاومت خود را مدیون آموزه امام هستند/دوستان ما برای شناسایی تا کربلا هم می‌رفتند


گرجی‌زاده‌ها مقاومت خود را مدیون آموزه امام هستند/دوستان ما برای شناسایی تا کربلا هم می‌رفتند

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام عصر امروز در مراسم رونمایی از کتاب «زندان الرشید» که در سالن مهر مؤسسه حوزه هنری برگزار شد، اظهار داشت: من 50 صفحه اول این کتاب را خواندم خاطرات دوره جنگ با تمام مشقاتش برای من زنده شد.

وی افزود: کتاب با شوخ‌طبی کسی که خاطره را بازگو می‌کند، روایت می‌شود که نشان از اوج هنرمندی نویسنده دارد که بدون کم و کاست سعی دارد به نوع روایت راوی وفادار بماند.

رضایی ادامه داد: همه کسانی که در جزیره بودند مثل گرجی‌زاده‌ها حرف‌های مهمی زده‌اند که مردم ما به این نتیجه می‌رسند، که چرا قطعنامه 598 پذیرفته شده است.

وی ضمن ترسیم آن فضا گفت: حداکثر دوتا سه روز منطقه‌ وسیعی از آسمان جزیره شیمیایی شده بود و در پایان جنگ عراق از سلاح شیمیایی اعصاب بهره برده بود.

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام افزود: ارتش عراق سراسر منطقه را در 24 ساعت زیر آتش بمباران توپخانه گرفته بود و از زمین و آسمان حمله کرد و به هیچ کدام از استانداردهای جنگی و حقوق بشر اهمیت نمی‌داد و در این وضعیت بسیاری از سربازان شهید شده بودند و حتی قادر نبودیم پیکر آنها را به عقب منتقل کنیم.

وی با بیان اهمیت منطقه جزیره گفت: در جزیره که منطقه نفتی مهم عراق بود میلیاردها دلار ذخیره نفتی خفته بود بنابراین برای عراق مهم بود این منطقه را بازپس گیرد و به علت موقعیت جغرافیایی منطقه که در جزیره واقع شده بود دو جاده راههای ارتباطی در جزیره بود که عراقی‌ها راهها را قطع کرده بودند و اگر نیروهای بین‌المللی اجازه می‌دادند و عراق از بمب اتم نیز برخوردار بود به طور حتم عراق استفاده می‌کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: عراقی‌ها اسیر سپاهی برای‌شان اهمیت فراوانی داشت و گرجی‌زاده یکی از قهرمانان سپاه بود بنابراین حساب ویژه‌ای بر روی این اسیر باز کرده بودند و اگر قدرت معنوی آقای گرجی‌زاده و گرجی‌زاده‌ها نبود قادر به مقاومت نبودند.

وی با بیان اینکه عراقی‌ها آرزو به دل مانده بودند که سوژه‌هایی از اسرایی ایرانی پیدا کنند و آن را در نزد رسانه‌های بین‌المللی بزرگ‌نمایی کنند، افزود: اما موفق به این امر نشدند چون اسرا تحت تأثیر امام و اسلام قرار گرفته بودند. اسلام چنان رزمنده‌ای را تربیت کرده بود که دشمن حتی از اسرای دست و پا بسته ایرانی می‌ترسید و روح بزرگی که گرجی‌زاده‌ها با توسل به امام و اسلام پیدا کرده بودند برای ملت ما کم نبود.

رضایی با طرح این پرسش که چرا ایرانی‌ها با وجود شکست‌ سلسله‌وار در تاریخ 300 ساله جنگ خود موفق شدند از این جنگ سربلند بیرون آیند و حتی یک تپه خود را از دست ندادند، گفت: این سرمایه‌ای که امام و اسلام به مردم معرفی کرده بود سرمایه کمی نبود و من نمی‌دانم امروزه هر 10 نفری که این کتاب را می‌خوانند چند نفر این روایات‌ها را باور می‌کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: دفاع مقدس موجب شد که ملت ایران خود را پیدا کند و حقیقت اسلام ایمان و صداقت در جانبازی رزمندگان در دفاع مقدس خود را نشان داد که بسیاری از این واژه‌ها قبل از انقلاب واژه‌هایی بود که مفهوم خود را از دست داده بود و بعد از انقلاب مفهوم خود را پیدا کرده بود.

وی افزود: از نکات جالب و عجیب کتاب قرارگاه نصرت است ما در جنگ دو سه بار به بن‌بست رسیدیم نخست سال اول جنگ بود که هرچه حمله می‌کردیم با شکست مواجه می‌شدیم و سال دوم به پیروزی‌های شگفت‌انگیزی رسیدیم و سال سوم نیز به بن‌بست رسیدیم.

رضایی گفت: حمله خیبر افتخار بزرگی بوده است و ما برای این حمله هفت تا هشت ماه نشتیم فکر کردیم و انواع قایق‌ها را امتحان کردیم چون می‌خواستیم یک جزیره را فتح کنیم و تمام نکات امنیتی و سری را در این حمله رعایت کردیم.

وی افزود: من در طول آن حمله دو سه بار با امام دیدار داشتم و یک بار موضوع را به امام گفتم برای اینکه اگر این حمله لو می‌رفت 40 یا 50 هزار نفر اسیر می‌دادیم و برای شناسایی و آمادگی برای این حمله خودم نیز دشداشه می‌پوشیدم و در طول این شناسایی دو یا سه نفر از بچه‌ها به طور مخفیانه به کربلا رفتند و برای ما مهر و تسبیح آوردند که ما نمی‌دانستیم چگونه به این دوستان واکنش نشان دهیم.

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: محور عملیات خیبر فردی به نام علی هاشمی بود از بس این جوان برای جزیره زحمت کشید دلش نمی‌آمد به عقب برگردد چند بار خواستم او را به اجبار به عقب بفرستم اما موفق نشدیم و محور فداکاری بزرگ علی هاشمی بود.


فارس