17 مرداد 1392

کسی که با آمریکا در جنگ است چگونه می‌تواند با او مذاکره کند...


مجموعه کتاب‌های «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده‌ جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاع‌مقدس است که پیشینه جمع‌آوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمی‌گردد.
سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهر‌ه‌گیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.
ایرانیان مطمئن از چرخش جریان جنگ به سود خود
زبان اصلی:انگلیسی. شماره: 000429
منبع:کریستین ساینس مانیتور / بیل بیکر
1359/7/11-1980-103
مترجم:رسول منصوری
منبع خبر
ایران همچنان با دو مشکل عمده خود دست به گریبان است. جنگ ناتمام با همسایه‌اش عراق و اینکه با 52 گروگان آمریکایی که هنوز در بازداشت هستند چه کند.
رهبران ایران متقاعد شده‌اند که جنگ به تدریج به نفع آنها خواهد شد و این ممکن است موجب مقاومت آنان در برابر پیشنهادهای صلح، به ویژه پیشنهادهای بغداد شده باشد.
مجلس شورای اسلامی کمیسیون ویژه‌ای مرکب از تندروها را مامور ارائه توصیه‌هایی در مورد سرنوشت اسرای گروگانهای آمریکایی کرده است. دکتر یدالله سحابی یکی از معدود افراد منطقی در مجلس شورای اسلامی در مورد مسئله گروگان‌ها اعلام کرد:" مسئله گروگانها مشکلی شده که مسئول تمام مشکلات ماست، ما باید آن را حل کنیم. ما با آمریکا به اندازه کافی مشکل داریم که باید حل شود. آمریکا دارایی‌های ما را بلوکه و اقتصاد ما را فلج کرده است. باید با این کشور وارد مذاکره شده و درباره حقوق خود گفتگو کنیم."
آیت‌الله محمد خوئینی، مسئول عقیدتی سیاسی شبه نظامیان سفارت آمریکا، گفت:" کسی که با آمریکا در جنگ است چگونه می‌تواند با او مذاکره کند؟" جنگ با عراق اکنون مسئله گروگانها را تحت‌الشعاع قرار داده است. کاهش چشمگیر در شدت حملات هوایی عراق ایرانیان را به این باور کشانده که بغداد به واسطه حملات ایران متحمل خسارت سنگینی در پایگاه‌های هوایی خود شده است.
شاید این یکی از عوامل رد همه پیشنهادهای آتش بس و تشدید حملات هوایی ایران به اهداف عراق بوده است. اما آنچه که ناظران را شگفت‌زده کرده این است که چرا هواپیماهای
ایران می‌بایست حملات خود را به جای نیروهای زمینی عراق در خاک ایران، بر مقاصد اقتصادی و صنعتی داخل عراق متمرکز کنند.
یکی از روزنامه‌های ایران دائما جدولی از تلفات دشمن چاپ می‌کند که بدون شک بر پایه آمار منتشره در اطلاعیه‌های ستاد مشترک ارتش و نظامیان است. بدیهی است این آمار
اغراق‌آمیز هستند. برای مثال 101 فروند هواپیمایی که ادعا می‌شود سرنگون شده‌اند همه میگ معرفی شده‌اند، در حالی که یک خلبان اسیر عراقی در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت که با یک بمب‌افکن سوخوی روسی پرواز می‌کرده است.


ایسنا