20 دی 1392

اعزام نیرو از مراغه برای کشتار مردم ری


اعزام نیرو از مراغه برای کشتار مردم ری

به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، ‌به بهانه فرارسیدن سالروز قیام 18 دی شهر ری و سی و پنجمین سالگرد شهادت پیشتازان عرصه ایثار و شهادت خطه کهن ری بر آن شدیم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام با تعدادی از اعضای خانواده شهدای 18دی به گفت‌وگو بنشینیم.

گرامیداشت این روز نه تنها نقش ارزنده اهالی ری را در آفرینش نهضت انقلاب به تصویر می‌کشد بلکه فرصتی را فراهم می‌کند تا با روایت برخی از ناگفته‌ها، نسل جوان نیز با سیره و راه و روش جوانان انقلاب نیز بیشتر آشنا شوند و بتوانند از راه آن‌ها به‌عنوان اسطوره‌ها و قهرمانان این مرز و بوم الگوبرداری کنند.

برادر شهیدان ملکی میزبان دیگری بود که ادب و خضوع ایشان ما را به نشستن پای سخنان با اخلاصش بیش از پیش ترغیب می‌کرد. بسیجی دریادلی که به زیبایی تماس‌های ما را برای هماهنگی این دیدار پاسخ می‌داد. هنگامی که با خودرو داخل کوچه شهید ملکی پیچیدیم نگاه ما به رخسار فرد میانسالی خورد که جلوی درب منزلشان ایستاده بود. پس از احوال‌‌پرسی وارد منزل شهیدان ملکی شدیم.

خانه‌ای ساده و زیبا سرشار از انرژی مثبت، دیوارهای خانه به عکس امام راحل، رهبر معظم انقلاب، شهدا و جملات زیبایی مزین شده بود،‌ گوشه‌ای دیگر تخته وایت‌بردی بود که نوشته‌های روی آن از برگزاری کلاس‌های قرآن در این منزل حکایت می‌کرد. معنویت حاکم بر محیط ما را بر آن داشت سئوالی بپرسیم و ایشان پاسخ گفت پس از آغاز احداث بنای جدید مسجد مسلم بن عقیل (ع) به مدت 1.5 سال نماز جماعت مسجد در این منزل برگزار می‌شد و در حال حاضر محل استقرار پایگاه بسیج خواهران این مسجد است.

صداقت، بی‌ریایی و ...  از کلام ایشان سرشار بود و بدون حاشیه به اصل موضوع این گفت‌وگو پرداختیم.

برادر شهیدان عباس ملکی در تفسیر قیام 18 دی از دریچه نگاهش اظهار داشت: در انقلاب تمام جوانان به‌ویژه کسانی که مذهبی بودند نیز فعالیت داشتند و در شهرری هم جوانان بسیاری انقلاب را یاری می‌کردند. مردم شهرری مراسم 18 دی سال 57 را به راه انداختند و به رهبری روحانیت مبارز تشکیل شد. تجمع در صحن حرم برگزار شد و جمعیت به سمت میدان شهرری به راه افتادند و در میدان با نیروهای رژیم درگیری به‌وجود آمد و چهار نفر شهید و چند نفر مجروح شدند.

وی ادامه داد: در جریان تشییع پیکر عباس ملکی مردم در میدان شهرری مجسمه شاه را پایین کشیدند و بعد هم به پیروزی انقلاب رسیدیم.

تنها برادر بازمانده از خانواده ملکی یکی از برادرانش عباس ملکی در مبارزات دوران پیروزی انقلاب در 18 دی 1357 هجری خورشیدی به فیض شهادت نائل آمد و برادر دیگرش مرتضی ملکی که عضو سپاه پاسداران بود و بیست و پنجم مرداد ماه سال 64 در عملیات عاشورای 3 به فیض شهادت نائل آمد.

برادر شهید مرتضی ملکی گفت: در دوران دفاع مقدس مردم شهرری در هشت سال دفاع مقدس هیچ چیزی کم نگذاشتند و منشأ خیرات و برکات فراوانی بودند. قبل از پیروزی انقلاب 18 دی یکی از شاخص‌ترین مبارزه‌های مردم ری در مبارزه با طاغوت است و به‌دلیل بومی نبودن مسئولان شهرستان ری به این موضوع خوب پرداخت نمی‌شود.

وی ادامه داد: نیروهای روز 18 دی را یک گردان از مراغه آورده بودند که با اهالی ری آشنا نباشند و عده‌ای غریبه باشند. ما در آن روز به قدری صدای تیراندازی شنیدیم که گمان کردیم همه را کشته‌اند و دیگر فردی زنده نمانده است وقتی سر و صدا خوابید آمدیم بیرون دیدیم فقط برای ایجاد رعب و وحشت در بین مردم آنقدر تیراندازی کرده بودند.

ملکی عنوان کرد: مردم به خانواده‌هایی که شهید می‌دادند خیلی محبت داشتند و در تشییع جنازه خیلی شلوغ بود و مردم از دم درب بهشت زهرا (س) تا قطعه 21 ما را بر دوش خود گذاشتند و بردند و در مصائب خودشان را شریک می‌دانستند.

وی در پایان تصریح کرد: برادر ما در روز 18 دی ابتدا جانباز شد و در بیمارستان بستری شد. روزی رفتم بیمارستان دیدم حالش خیلی بد است که چند روز بعد از مجروحیتش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

تخریب مجسمه شاه در روز تشییع پیکر شهید ملکی

شهید عباس ملکی هنگام شهادت 19 ساله بود و در کلاس چهارم نظری دبیرستان رضا شاه ملعون گذشته (دبیرستان شهید مدرس فعلی) مشغول تحصیل بود. شهید عباس ملکی از همان نوجوانی مومن، متدین و اهل نماز و علاقمند به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام بود و همزمان با شروع دوره دبیرستان شهید عباس به کمک دوستان خود در محله هیئت متوسلین به حضرت علی‌اصغر (ع) را تاسیس کرد که شب‌های جمعه به‌طور سیار در منازل بچه‌های محل تشکیل می‌شد روحانی این هیئت برادری به نام حاج آقا صالحی بود که ضمن بیان مصائب اهل بیت قرائت قرآن را تدریس می‌کرد شهید عباس با صوت خوش قرآن را تلاوت می‌کرد و اغلب اوقات جلسه با تلاوت شهید عباس شروع می‌شد با شروع قیام ملت مبارز ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) شهید عباس ملکی که آمادگی لازم را در جلسات مذهبی و از طریق تماس با روحانیت مبارز کسب کرده بود با ایمان راسخ به خیل عظیم امت حزب‌الله پیوست و در اغلب تظاهرات و راهپیمایی‌هایی که علیه رژیم منحوس پهلوی در سطح تهران برگزار می‌شد شرکت می‌کرد و انتظامات تظاهرات را برعهده می‌گرفت.

ایشان علاوه بر شرکت در تظاهرات و راهپیمایی در سخنرانی‌های روحانیت مبارز که در گوشه و کنار تهران انجام می‌شد شرکت می‌کرد و اعلامیه‌ها و نوارهای حضرت امام را که به‌دست می‌آورد و تکثیر و توزیع می‌کرد و در اختیار دوستان و آشنایان می‌گذاشت سرانجام در 8 دی ماه سال 57 در تظاهرات عظیم مردم شهرری که به رهبری روحانیت مبارز شهرری برگزار شد و مسیر آن از صحن حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تا میدان شهرری بود شرکت کرد و مورد اصابت گلوله دژخیمان رژیم منحوس پهلوی قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل گردید در این راهپیمایی شهید قاسم سبزعلی، علی کوهی‌نژاد و علی‌اصغر طرق‌رودی نیز شهید و تعداد زیادی مجروح شدند.

روز تشییع جنازه شهید عباس ملکی مردم خشمگین شهرری مجسمه شاه خائن در میدان شهرری را به زیر کشیدند و تخریب کردند.


فارس