07 بهمن 1392

یک عمر مجاهدت شهید سیاف زاده از مدال فتح خیبر تا تدوین مرکز مطالعات جنگ


یک عمر مجاهدت شهید سیاف زاده از مدال فتح خیبر تا تدوین مرکز مطالعات جنگ

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حاج احمد سیاف‌زاده در سال 1335 در شهر اهواز در یک خانواده مذهبی وصاحب نام ،دیده به جهان گشود.از سال 1344فعالیت های احمد به عنوان یک نوجوان متعهد در قالب کلاس‌های قرآن وسخنرانی ها رونق بیشتری گرفت.

مبارزه علیه طاغوت :

با شروع مبارزات انقلابی در شهر اهوار، باشرکت در جلسات ضدرژیم شاهنشاهی وگروه‌های مبارز، فعالیت خود را آغاز کرد و سرانجام در سال 1355 توسط ساواک مورد تعقیب قرار گرفت و به علاوه فرار از دوره سربازی، باعث شد به مشهد هجرت کند و یکسالی را در کنار شهیدان فاضل الحسینی و حضرت ایت الله خامنه ای ، نماینده امام خمینی(ره)در مشهد به فعالیت های چریکی بپردارد.

بازگشت به اهواز و بنیانگذار واحد عملیات سپاه خوزستان :

با پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 درکمیته‌های مردمی انقلاب حاضر شد و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در اردیبهشت 58 به عضویت سپاه درآمدو بنیانگذار واحد عملیات سپاه خوزستان منصوب شد.

حضور در جبهه :

با شروع جنگ تحمیلی با شوق فراوانی به سوی جبهه‌های حق علیه باطل شتافت و اولین مسئولیت ایشان در جنگ‌ تحمیلی، مسئول واحد طرح و عملیات قرارگاه قدس بود که بعد از تغییرات در نامگذاری قرارگاه‌ها و چینش‌های تاکتیک در رزم سپاه به عنوان مسئولیت طرح و عملیات قرارگاه کربلا (مقدم جنوب) منصوب شد. وقتی در سن 26 سالگی این مسئولیت بزرگ را در جنگ برعهده گرفت با طرح‌های بکر و دقیقی  که به مسئولین جنگ ارائه می کرد او را صاحب سبک در طرح و عملیات جنگ مطرح نمود.

اخذ مدال فتح :

نقطه عطف این امر، در عملیات خیبر بود که از طرف فرمانده کل سپاه مأموریت روشن نمودن هور برای هدایت رزمندگان و هلی‌کوپترها را داشت که این حرکت حاج احمد، مورد تحسین همگان قرار گرفت و به همین دلیل موفق به اخذ مدال فتح شد.

مجروحیت :

حاج احمد به دلیل مسئولیتش می‌بایست در بسیاری از عملیات ها حاضر می بود و خط حد لشکرها، یگان‌ها و همچنین منطقه را از نزدیک رصد می‌کرد و به همین دلیل بارها مجروح و شمیایی(فاو) شد. سردار احمد سیاف زاده، همچنین در بسیاری از بازدیدهای مقامات عالیرتبه(مسئولین نظام، نیروهای ملل متحد (UN)، نظامیان خارجی) مسئولیت هدایت و راهبری آن‌ها را عهده دار بود.

معاونت عملیات اداره عملیات ستاد مشترک سپاه :

با اتمام جنگ تا چند ماه طبق دستور فرمانده کل قوا، در قرارگاه مقدم جنوب (کربلا) ایفای نقش کرد تا یگان‌ها از خطر حمله احتمالی مصون بمانند. بعد از نائل شدن به اخذ درجه، ازسوی مقام معظم رهبری در سال 1369 ، در ادامه فعالیت‌های خود، به تهران فراخوانده شد و به سمت مسئول معاونت عملیات اداره عملیات ستاد مشترک سپاه منصوب شد.

ایشان در این مسئولیت و با تدابیر فرمانده کل سپاه به دو مأموریت مهم نائل آمد :

1)  ایجاد و راه‌اندازی قرارگاه امنیتی ثارالله(ع) برای شهر تهران

2) تدوین و بررسی تاکتیکی و عملیاتی دستاوردهای دوران دفاع‌مقدس (مرکز مطالعات جنگ)

شهید سیاف‌زاده بعد از مفارقت از جنگ وارد عرصه تحصیل علم شد و در کنار فرماندهان ارشد سپاه، موفق به اخذ مدارج تحصیلی لیسانس جغرافیاو فوق‌لیسانس علوم سیاسی و روابط بین‌الملل از دانشگاه تهران  و نیز کارشناسی ارشد مدیریت علوم دفاعی شد.

فرمانده دوره دانشکده فرماندهی وستاد سپاه(دافوس) :

شهید سیاف زاده در  سال 74 وارد دانشکده فرماندهی و ستاد (دافوس) شد و با فرماندهی ایشان، این دانشکده استراتژیک و مهم سپاه، تبدیل به اصلی‌ترین مرکز تربیت فرماندهان  با استفاده از تجربیات سرداران و فرماندهان جنگ تحمیلی  جهت آموزش و تربیت، تدوین و تدریس روش جنگ و ماندگار کردن ذخائر و فعالیت‌های  8 سال دفاع‌مقدس شد. از مهم‌ترین فعالیت‌های ایشان در کنار دیگر عزیزان، تصویب رشته تحصیلی مدیریت امور دفاعی به عنوان یک رشته دانشگاهی با ظرفیت معلوم در وزارت علوم و تحقیقات بود که به تصویب وزیر رسید.

راوی حماسه‌ها :

حاج احمد از جمله فرماندهانی بودند که بعد از پایان جنگ تحمیلی دائما به مناطق عملیاتی  سرکشی می‌کردند و طرح یادمان‌های مناطق جنگی بانظر ایشان ساخته و تا آخر عمر، وقت خود را صرف بازگو کردن و روایتگری ایثار و جانبازی‌های همرزمان شهید خود کرد و باحضور در مناطق عملیاتی جنوب و غرب به تشریح 8 سال دفاع‌مقدس می‌پرداخت. عمده این فعالیت‌ها در این دوره قبیل : روایتگری در مناطق عملیاتی، مصاحبه در صدا و سیما، همکاری با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، ستاد مرکزی راهیان نور، بسیج دانشجویی، بسیج اساتید و ... در جهت نشر فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال تجربیات وارزش‌های دوران طلائی دفاع‌ مقدس به نسل سوم انقلاب(افسران جنگ نرم) بود .

بدرقه:

در نهایت،این سردار بی‌ادعا، حاج احمد سیا‌ف‌زاده در اول بهمن 1390 در شب وفات حضرت رسول اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) به علت عارضه‌های شیمیایی دعوت حق و یاران شهیدش را لبیک گفت. بدرقه این شهید والامقام، همزمان در روز شهادت امام رضا(ع) باحضور قشرهای مختلف مردم، امت شهید پرور، نماینده ویژه مقام معظم رهبری،مسئولین عالی رتبه نظام، فرماندهان ورزمندگان دوران دفاع مقدس وسایر مقامات کشوری و لشکری، تشیع و در کنارگلزار شهدای گمنام بهشت زهرا به خاک سپرده شد.


تسنیم،