24 مرداد 1392

بیشتر آثار حوزه جنگ نرم به موضوع تهدید پرداختند


بیشتر آثار حوزه جنگ نرم به موضوع تهدید پرداختند

گروه جنگ نرم جشنواره بین‌المللی کتاب سال مقاومت 26 اثر در این حوزه را مورد بررسی قرار داد که از این تعداد چهار اثر به مرحله پایانی راه یافتند. بیشتر آثار بر مقوله تهدید و بر‌اندازی تاکید دارند.-
عبد‌الرضا سُلگی از اعضای گروه جنگ نرم جشنواره بین‌المللی کتاب سال مقاومت(جایزه ادبی شهید آوینی) درباره آثار حوزه جنگ نرم رسیده به دبیرخانه این جشنواره به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: 26 اثر در این زمینه به دبیرخانه این جایزه ارسال شد که در مرحله نخست داوری‌ها 22 اثر پذیرفته شد.

وی افزود: هر کتاب از سوی یک داور ارزیابی شد که با بررسی کارشناسان، چهار اثر به مرحله دوم داوری‌ها راه یافتند و مراحل ارزیابی را سپری می‌کنند.

سُلگی با بیان این‌که آثار رسیده دوره گذشته جشنواره بین‌المللی کتاب سال مقاومت(جایزه ادبی شهید آوینی) در حوزه جنگ نرم را از تنوع بیشتری نسبت به این دوره برخوردار بود، درباره دلیل این تنوع توضیح داد: به نظر می‌رسد که میل کردن پژوهشگران به سمت موضوع‌هایی غیر از جنگ نرم و تحولات بازار کتاب در این زمینه بی‌تاثیر نبوده است. همچنین باید دانست که در دو سال گذشته موضوع جنگ نرم اولویت داشت و امسال موضوع‌های دیگری در اولویت قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: دبیرخانه جایزه شهید آوینی بیشتر آثار تالیف شده را از کشور‌های آمریکا و انگلستان دریافت کرده بود. این آثار بیشتر بر موضوع تهدید و براندازی تاکید دارند و تعدادی هم به قدرت نرم توجه کرده‌اند.

این عضو گروه جنگ نرم جشنواره بین‌المللی کتاب سال مقاومت(جایزه ادبی شهید آوینی) درباره نحوه داوری آثار از سوی کارشناسان گفت: آثار از جنبه مرتبط با موضوع بودن بررسی شدند و از نظر محتوایی نوآوری، تازگی و نیز تاکید بر جنگ نرم مورد توجه داوران قرار دارد. همچنین کارا بودن کتاب برای جامعه نیز بررسی می‌شود.

وی افزود: در بخش ترجمه داوران بررسی می‌کنند که مترجم تا چه اندازه توانسته پیام کتاب را به مخاطب منتقل کند.


ایبنا