06 فروردین 1396
ناراحتی شدید هویدا
موضوع : مجلس شوراى ملى
به : 322 تاریخ 17/12/45
از : 20 / 7 / م شماره : 31173/20/7/ م
صبح روز جارى جلسه علنى مجلس شوراى ملى به ریاست مهندس ریاضى تشکیل گردید
در این جلسه حسین معتمدى1 نماینده اصفهان در مخالفت با بودجه به تفصیل صحبت و شدیدا به دستگاههاى دولتى حمله کرد و گفت مسافرت اخیر انصارى وزیر اطلاعات به اروپا جهت معالجه نبوده و بلکه به منظور انجام کارهاى شخصى و با بودجه دول صورت گرفته است
در این موقع آقاى هویدا نخستوزیر با ناراحتى شدید پشت تریبون قرار گرفت و اظهار داشت من به وزیر اطلاعات گفتم که در این مورد به دادستانى اعلام جرم کند تا قضیه روشن و تحقیق شود که آیا مسافرت وزیر اطلاعات به چه منظورى بوده است.
نظریه منبع :
اظهارات آقاى نخستوزیر که توام با عصبانیت بود بین اکثر نمایندگان اثر نامطلوبى داشت و مىگفتند که نخستوزیر حق ندارد درباره اظهارات یک نماینده چنین حرفى را بزند و حتى پس از خاتمه دوره نمایندگى نیز برابر مقررات موضوعه نمىتوانند نمایندهاى را به خاطر صحبتهایى که در زمان نمایندگى کرده محاکمه نمایند ضمنا رحیم زهتابفرد2 نماینده آذربایجان در این جلسه یادداشتى براى آقاى هویدا فرستاد و به ایشان تذکر داد که بهتر است گفتار خود را اصلاح نماید و احتمال مىرود که بعدازظهر روز جارى آقاى نخستوزیر در این مورد تصمیم به ترمیم اظهارات خود در این مورد بگیرند.
گزارش خبرى فوق قبلاً از طریق بخش 322 به عرض تیمسار ریاست ساواک رسید
ضمنا عصر همان روز نیز در جراید درج گردید علیهذا در پرونده دولت به کلاسه 225012 بایگانى شود
ضمنا در پرونده معتمدى نیز یک نسخه بایگانى شود.
1ـ حسین قباد معتمدى اصفهانى فرزند عبدالوهاب، نماینده دوره 21 از اصفهان به سال 1294 ش در اصفهان متولد شد. در را مدتها عهدهدار بود. مدتى روزنامه سپاهان را مدیریت مىکرد تا اینکه سرانجام به سال 1348 ش درگذشت. نماینده دوره 21 اصفهان
2ـ رحیم زهتاب فرد با نام مستعار بیوک آقا فرزند حسینقلى، در شب عید نوروز 1305 ه ش در شهر تبریز متولد شد. پس از تحصیلات ابتدایى وارد مدرسه رشدیه شد و تحصیلات متوسطه را به اتمام رسانید. و دوره روزنامهنگارى را در دانشکده حقوق طى کرد و از سال 1328 به فعالیتهاى مطبوعاتى پرداخت و سپس از تأسیس روزنامه هفتگى اراده آذربایجان مدیریت این روزنامه را به عهده گرفت و مدتى هم سردبیر روزنامه وظیفه بود. او با سیدضیاء آشنا شد و سیدضیا او را به دبیرى جمعیت نجات آذربایجان گمارد و آن دوران مدافع سیدضیاءالدین طباطبایى بود. وى از مریدان خاص سیدضیاءالدین و مدافعان حزب اراده ملى در تبریز و تهران بود. وى در سال 1328 مدیر هفتهنامه سیاسى خبرى «اراده آذربایجان» به صاحب امتیازى خانم شکوفه مهدىزاده بود.
روزنامه اراده آذربایجان از روزنامههاى فعال و مدیر آن نسبت به روزنامههاى دیگر خوشنامتر بود. زهتابفرد چند دوره نماینده مجلس بود و در زمان تشکیل حزب رستاخیز آذربایجان شرقى رئیس بود. براساس اسناد لانه جاسوسى از زهتابفرد به عنوان فردى قابل اطمینان، اصلاحگر و قابل ملاحظه نامبرده شده است.