19 خرداد 1399

مخالفت شهید صیاد شیرازی با بنی صدر موجب برکناری وی از فرماندهی قرارگاه غرب شد


مخالفت شهید صیاد شیرازی با بنی صدر موجب برکناری وی از فرماندهی قرارگاه غرب شد

امیر غلامعلی‌میر  با اشاره به 21 فروردین و سالروز شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی به معرفی گوشه‌ای از زوایای زندگی و فعالیت‌های این شهید پرداخت و گفت: این شهید بزرگوار در سال 1343 وارد دانشکده افسری شد و در این دوره به عنوان دانشجویی ممتاز، مومن و متدین و در بین دانشجویان از محبوبیت خاصی برخوردار بود.

وی ادامه داد: سپس در سال 1346 با رتبه بسیار عالی از دانشکده افسری فارغ‌التحصیل و برای خدمت به اصفهان منتقل شد.

میر یادآور شد: در دوران طاغوت به لشکر تبریز و کرمانشاه منتقل و در این یگان‌های نظامی نیز به انجام وظیفه پرداخت.

وی افزود: شهید صیاد شیرازی در سال 1352 به منظور طی دوره نظامی به آمریکا اعزام و در آن بلاد غیر اسلامی نیز با ایمان راسخ به خداوند، دانشجویان آمریکایی را تحت تاثیر خود قرار داده و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود.

این مسئول پس از بازگشت به کشور، مجددا به اصفهان منتقل شد و در آنجا به عنوان استاد توپخانه به تدریس دانشجویان پرداخت.

وی ادامه داد: مبارزات گسترده این شهید والامقام با رژیم ستم‌شاهی طاغوت موجب دستگیری و زندانی شدن وی شد تا اینکه همزمان با 22 بهمن 57 و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، از زندان آزاد و سریعا خود را به ارتش معرفی کرد و مشغول به خدمت شد.

فرمانده پادگان شهدای مهندسی شهرستان بروجرد افزود: آشنایی این شهید به عنوان یک انقلابی به تمام معنا با رهبر فرزانه ولایت و مرجعیت، سرنوشت وی را در مسیر دیگری هدایت کرد.

میر ادامه داد: وی سپس با سردار رحیم صفوی آشنا شده و این دو انقلابی ماموریت یافتند، برای خاتمه دادن به قائله کردستان به آنجا بروند.

وی یادآور شد: لیاقت و شایستگی سپهبد شهید صیاد شیرازی در کردستان موجب شد، با اعطای درجه تشویقی، به مقام سرهنگی نائل آمده و به فرماندهی عملیاتی غرب منصوب شد.

این فرمانده اشاره کرد: مخالفت شهید صیاد شیرازی با بنی صدر خائن موجب برکناری وی از فرماندهی عملیاتی قرارگاه غرب شده و علاوه بر دو درجه تنزل مقام به سروانی، به تهران منتقل شد.

وی خاطرنشان کرد: پس از سقوط بنی صدر و انتصاب شهید رجایی به عنوان رئیس جمهور، سپهبد شهید صیاد شیرازی با کسب دو درجه تشویقی، به مقام سرهنگی رسیده و قرارگاه حمزه سیدالشهدا را تاسیس و همکاری وی با لشکرهای 64 ارومیه، 28 کردستان و تیپ‌های 23 نیروی ویژه هوابرد و تیپ 30 گرگان و نیروهای سپاه پاسداران و ژاندارمری، موجب آزادسازی شهرهای بوکان و اشنویه شد.

فرمانده پادگان شهدای مهندسی شهرستان بروجرد تصریح کرد: این یاور رهبر و خادم ملت در هفتم آذرماه سال 1360 توسط امام خمینی(ره) به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و پس از انتصاب در این سمت، اتحاد یکپارچه و واحدی را بین ارتش و سپاه ایجاد کرده و با تشکیل قرارگاه مشترک، وحدت فرماندهی در بین نیروهای اسلام به وجود آمد.

میر اظهار کرد: این جان برکف و خار چشم دشمن در دوران دفاع مقدس با طراحی عملیات‌های طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس، دشمن تا بن دندان مسلح را از خاک پاک جمهوری اسلامی ایران بیرون رانده و خرمشهر عزیز را به ایران باز گردانده سپس در عملیات‌های مهمی همچون رمضان، مسلم بن عقیل، مطلع‌الفجر، محرم، والفجرهای یک، 2، 3، 4، 8 و 9 و عملیات‌های خیبر و قادر توانستند ماشین جنگی صدام و غرب را در هم کوبیده و موجب سرافرازی اسلام شوند.

وی ادامه داد: این شهید بزرگوار در سال 1365 به سمت نماینده امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد و در سال 1367 با وجود خدمتگزاری در سمت معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح، به دلیل احساس مسئولیت در قبال کشورش، به کرمانشاه رفت و با یک طرح‌ریزی جانانه با نیروهای چترباز و هوانیروز تهران و تیزپروازان نیروی هوایی و سپاهیان قهرمان توانست تنگه چهارزبر را به گورستان منافقین تبدیل کند.

فرمانده پادگان شهدای مهندسی شهرستان بروجرد ادامه داد: سرانجام منافقین کوردل گروهک تروریستی مجاهدین خلق در 21 فروردین 1378 و بدون وجود هیچ‌گونه حفاظتی، وی را در جلوی درب منزلش به درجه رفیع شهادت نائل کردند.

امیر سرتیپ دوم غلامعلی‌میر در ادامه اضافه کرد: رشادت‌های این سرباز انقلاب و اسلام موجب شد، رهبر فرزانه و ولی امر مسلمین، بر تابوت این شهید بوسه زند. 


فارس