15 اسفند 1392

خاندان مسعودی به روایت اسناد ساواک


خاندان مسعودی به روایت اسناد ساواک

بیست و ششمین جلد رجال عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک، به بررسی زندگی، شخصیت و فعالیت‌های خاندان مسعودی می‌پردازد.

شناخت رژیم پهلوی بدون بررسی جایگاه و نقش رجال تأثیرگذار آن چندان کامل نخواهد بود، زیرا این افراد نقش تعیین کننده‌ای در مناسبات سیایسی و فرهنگی جامعه بر عهده داشته‌اند. ویژگی مشترک بسیاری از این رجال، حمایت از رژیم پهلوی و پایبندی به مبانی غربی بود. مسعودی‌ها از جمله خاندان‌های با نفوذ و قدرتمند عصر پهلوی بودند که با نفوذ در مطبوعات و عضویت در مجالس عصر پهلوی به صورت خزنده افکار عمومی را به سمت اهداف مشخص غرب، خصوصا انگلستان هدایت می‌کردند.

عباس مسعودی رئیس مؤسسه اطلاعات و نایب رئیس مجلس سنا، از مهم‌ترین چهره‌های این خاندان است. وی توانست ضمن نفوذ در ساختارهای سیاسی و مالی رژیم پهلوی، زمنیه ترقی سایر مسعودی‌ها مانند فرهاد، محمدعلی و قاسم در عرصه سیاست و مطبوعات را فراهم کند.

مجموعه حاضر که اسناد موجود در پرونده مسعودی‌ها است، به دلیل سوژه نبودن آنها برای ساواک، بسیاری از زوایای زندگی شخصی و سیاسی آنها را پوشش نداده است. از نکات تاریک حیات سیاسی خاندان مسعودی می‌توان به: وابستگی به بیگانگان، عضویت در لژهای فراماسونری، مخالفت با نیروهای مذهبی، فساد اخلاقی و مالی اشاره کرد. اسناد پیش‌رو برای نخستین‌بار نشان می‌دهد که عباس مسعودی در ماجرای جدایی بحرین از ایران نقش فعالی داشته و در خدمت بیگانگان بوده است.

فهرست مطالب کتاب به ترتیب زیر است:

فصل اول: عباس مسعودی

فصل دوم: فرهاد مسعودی

فصل سوم: محمدعلی مسعودی

فصل چهارم: قاسم مسعودی

فهرست علائم

ضمائم

تصاویر

رجال عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک 26 - مسعودی‌ها
ناشر: مرکز بررسی اسناد تاریخی
تاریخ چاپ: 1392
مکان چاپ: تهران
خلاصه: بیست و ششمین جلد رجال عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک، به بررسی زندگی، شخصیت و فعالیت‌های خاندان مسعودی می‌پردازد.
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران


ical.ir