01 آبان 1392

تونل برگ برنده رزمندگان فلسطین


تونل برگ برنده رزمندگان فلسطین

رزمندگان مقاومت از طریق این تونل ها در پشت نیروهای اسراییل ظاهرو آنها راغافلگیر می کردند.
 ابو عبیده سخنگوی گردان‌های عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس صبح امروز در گفتگو با رادیو الاقصی اعلام کرد تونلی که رژیم صهیونیستی روز 13 اکتبر جاری در شرق خان یونس جنوب نوار غزه کشف کرد، به دست مبارزان قسام حفر شده است و این مبارزان چشم از ضربه زدن به اشغالگران و ربودن نظامیان صهیونیست برنداشته‌اند.
بگزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)وی افزود که گردان‌های قسام نهایت تلاش خود را در زیر و سطح زمین و حتی تراشیدن صخره‌ها بکار گرفته‌اند تا اسرا را آزاد کنند. ابوعبیده با تاکید بر پایبندی گردان‌های عز الدین قسام به اصول و تعهدات خود در قبال ملت فلسطین و اسرای در بند رژیم اشغالگر گفت:به اسارت گرفتن نظامیان اسرائیلی، تنها راهی است که موفقیت آن در برابر اشغالگران ثابت شده است.
سخنگوی شاخه نظامی حماس در این گفتگوی رادیویی اطمینان داد در صورت موفقیت مقاومت فلسطین برای به اسارت گرفتن نظامیان و وقوع جنگ جدید علیه غزه، مقاومت آماده است با هر گونه تجاوزی مقابله کرده و با قدرت و دلاوری از فرزندان ملت دفاع کند.
ابوعبیده چندی قبل نیز گفته بود که "ما دارای تونل هایی وسیع در زیر زمین در بسیاری از مناطق نوارغزه هستیم.ارتش رژیم صهیونیستی در آینده ای نه چندان دور به طور ناگهانی با رزمندگان ما مواجه خواهد شد که از زیر زمین خارج می شوند و مجهّز به انواع سلاحها هستند."
موشه یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز کشف این تونل فوق پیشرفته و طولانی نزدیک شهرک های صهیونیست نشین در جنوب فلسطین اشغالی را نشان دهنده آمادگی گروههای مقاومت فلسطینی برای مقابله با ارتش این رژیم در آینده ارزیابی کرده بود .
واقعیت این است که گردانهای عزالدین قسام به عنوان یکی از بزرگترین شاخه های نظامی گروههای مقاومت اسلامی در فلسطین طی سالهای اخیر توانسته است در کنار سایر گروههای مبارز فلسطینی ضمن افزایش توان نظامی خود تکنیکهای جدیدی را نیز در مقاومت در برابر اشغالگران به کار گیرد و طبیعی است که به میزان افزایش توانمندی ها و تجهیزات نظامی این گروهها و دستیابی آنها به تکنیکهای جدید نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی نیز بیشتر میشود .
در این میان "احداث تونل" به عنوان یکی از تکنیکهای مورد استفاده گروههای مقاومتی فلسطینی در نوار غزه گرچه تکنیکی قدیمی و دارای قدمتی 2000 ساله است اما بکار گیری آن از سوی مبارزان فلسطینی به چالشی جدی برای رژیم صهیونیستی علی رغم داشتن مدرن ترین تجهیزات نظامی ، امنیتی و اطلاعاتی تبدیل شده است . تونل ها از پتانسیل های بالایی در بخش نظامی برخوردار هستند.
قدمت استفاده از آنها در جریان جنگها به گذشته های دور برمی گردد. از آن زمان تا جنگهای امروزی این تکنیک به اشکال گوناگون توسط ارتش های جهان مورد استفاده قرار گرفته است. حتی امروزه و با وجود تمام پیشرفتهادر بخش های نظامی این تکنیک همچنان به عنوان یکی از استراتژیهای مورد علاقه برخی از ارتش های جهان و همچنین نیروهای چریکی استفاده شده و به یکی از عوامل مهم پیروزی بدل شده است.
گردانهای قسام نیز در چارچوب افزایش توان نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس تونل های عدیده ای را در بسیاری از مناطق نوارغزه حفر کرده اند تا اهداف جنبش را پیش برده و محاصرة اقتصادی تحمیلی را کاهش دهند و در هنگام هجوم شدید رژیم صهیونیستی به این منطقه، از خود دفاع کرده و به مواضع دشمن حمله کنند. این تونل ها عاملی اصلی در ساختار قدرت نظامی گروههای مقاومتی در نوارغزه است.
کاربرد اصلی تونل های حفر شده در نوارغزه، انتقال کالا، سلاح و جابه جایی نیروهای مقاومت است. در منطقه رفح و در امتداد صلاح الدین، شبکه ای از این تونل ها وجود دارد که از طریق آن، اعضای گردانهای قسام و دیگر گروهها، سلاحها و کالاها را از مصر به نوارغزه و بالعکس انتقال میدهند، گرچه با تحولات اخیر مصر حاکمان جدید این کشور علی رغم بستن گذرگاه رفح به روی فلسطینیان بسیاری از این تونلها را به بهانه مختلف مسدود یا منهدم کرده اند اما به سبب تعدد آن ، این تونلها همچنین کاربری خود را دارند .
از سوی دیگر تونلها نقشی محوری در تاکتیکهای مبارزاتی گروههای مقاومت از جمله به اسارت گرفتن نظامیان دشمن و عملیات چریکی ایفا میکنند . در تاکتیک به اسارت گرفتن نظامیان دشمن که در خرداد 1385 در عملیات "الوهم المتبدّد" یک سرباز اسراییلی به نام گیلعاد شالیط به اسارت گروههای مقاومت درآمد، از تونل های زیرزمینی استفاده شد به گونه ای که حتی در برخی از موارد، رزمندگان مقاومت از طریق این تونل ها در پشت نیروهای ارتش اسراییل ظاهر می شدند و این نیروها را غافلگیر می کردند.
این تاکتیک، کابوسی برای یگانهای ویژه ارتش اسراییل از جمله "جعفاتی" و "گولانی" به شمار می رود. عملیات چریکی گردانهای قسام نیز بیشتر از طریق همین تونل ها اغنجام میشود. لذا یکی دیگر از اهداف ایجاد تونل ها، انجام حملات و مأموریت های ویژه گردانهای قسام و سایر گروههای مقاومتی علیه مواضع، شهرک های صهیونیستی نزدیک به مرز نوارغزه و پایگاههای ارتش اسراییل است.
این تونل ها قابلیت این را دارند که نیروهای گردانهای قسام را به قلب مناطق اسراییلی برسانند بدون اینکه با مانع امنیتی برخورد کنند و دومرتبه از همان تونل با امنیت کامل به نوارغزه بازگردند. از طرفی، تونل ها طعمه ای برای نیروهای ارتش اسراییل در نوارغزه است.
هنگامیکه حفر این تونل ها به شکل آشکار صورت می گیرد، تله ای است تا نیروهای ارتش اسراییل آن ها را با سهولت بیشتری کشف کنند اما در خلال اکتشاف، تعدادی از همین نیروها به واسطه مین های کار گذاشته شده در تونل کشته می شوند و یا در کمین نیروهای گردانهای قسام می افتند. در خلال اجرای عملیات چریکی نیز این تونل ها به عنوان گذرگاه امنی برای نیروهای فلسطینی محسوب می شوند.
به گونه ای که نیروها بتوانند به موقع فرار کرده و یا مخفی شوند. حتی می توانند ادوات نظامی خود را مخفی و با حملات چریکی خود ارتش رژیم صهیونیستی را غافلگیر کنند. در جریان جنگ 33 روزه حزب الله و رژیم صهیونیستی یکی از مشکلاتی که ارتش اسراییل را شدیدا درگیر خود کرده بود بحث شبکه تونل های به هم پیوسته حزب الله لبنان در جنوب این کشور بود.
در بسیاری از اوقات سربازان اسراییلی که به این مناطق نفوذ کرده بودند بدون هیچ گونه هشداری از چندین جهت مورد حمله واقع می شدند و تلفات سنگینی به آنها وارد می شد. بخشی از توان آتش باری نیروهای حزب الله نیز در این تونلها مستقر بوده و پس از شلیک به سرعت به دورن این شبکه زیرزمینی بازگشته و از خطر کشف و انهدام دور می شدند.
در جریان جنگ 22 روزه و 8 روزه نیز باز این تونلها بودند که نقش بسیار مهمی در انتقال نیروها و تجهیزات نیروهای حماس بازی کردند. در حقیقت شبکه گسترده حفر شده در آن مناطق بود که باعث بقای رزمندگان در برابر حملات دشمن شد.


قدسنا