22 خرداد 1393
افشای برنامهی کودتاگران نوژه برای تشکیل حکومت سوسیال دموکرات آمریکایی
پیش از ظهر دیروز حجتالاسلام محمدی ریشهری حاکم شرع و رئیس دادگاه انقلاب ارتش جمهوری اسلامی ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی خبرنگاران را در جریان کشف توطئهی خائنانهی عوامل بختیار قرار داد.
حجتالاسلام محمدی ریشهری اعلام کرد، تاکنون حدود 300 نفر در این رابطه، دستگیر شدهاند و در این طرح خائنانه یک شاخهی نظامی (عمدهی آن از تیپ نوهد کلاه سبزها) و یک شاخهی سیاسی عموماً از همین افرادی که ادعای ملیت بدون اسلام میکنند، شرکت داشته اند.
رئیس دادگاه انقلاب ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: اگر قبل از شروع کار میخواستیم این توطئه را بر ملا سازیم امکان داشت نتوانیم همهی آنها را دستگیر کنیم و یا این که آنها ادعا میکردند که قصد اجرای این طرح را نداشتند.
وی همچنین گفت: طبق اعترافات متهمان، آنها 17 هواپیما در اختیار داشتند، ابتدا قصد داشتند از فرودگاه مهرآباد کارشان را آغاز کرده و با شکستن دیوارهای صوتی برتری نیروی خود را به سایر پایگاهها ثابت کنند تا اگر پایگاهی با آنان همکاری نکرد آن جا را بمباران کنند، ولی به علتی از این کار منصرف شده و پایگاه حر (شاهرخی سابق) را در نزدیکی همدان انتخاب کردند. حجتالاسلام ریشهری در مورد برنامهی توطئهگران گفت اینها میخواستند پس از موفقیت، حکومت نظامی تشکیل داده و بعد یک جمهوری سوسیال دمکرات آمریکایی تشکیل دهند. این گروه علاوه بر شاخهی نظامی، عواملی نیز در تهران داشتند که همزمان برنامهی آنها را پیگیری میکرد. این عده نیز دستگیر شدند.
وی همچنین گفت: ما قبلاً با مدارکی که در اختیار داشتیم در تیپ نوهد که اکثر آن از گارد سابق شاه مخلوع بود و وفاداری خود را نسبت به رژیم ثابت کرده بودند، پاکسازی کردیم. این کلاه سبزها در ماجرای 15 خرداد مدرسهی فیضیهی قم و کشتار مقابل رادیو تلویزیون، نقش عمدهای داشتهاند. البته در میان آنها تعدادی افراد خوب هم بودندکه ما را در کشف این توطئه یاری دادند. وی یادآور شد: دستگیر شدگان تیپ نوهد راگروهی افراد شاغل و بازنشسته تشکیل میدادند و سازمان نقاب نیز در این تیپ تشکیل شده بود.
آقای ریشهری در مورد خبری که دریکی از روزنامهها دایر بر دستگیری تیمسار باقری و صدیقی درج شده بود گفت: من در مورد دستگیر شدگان یا رابطه صدیقی با این طرح خائنانه، هیچ گونه اطلاعی ندارم، ولی تا این لحظه رابطهی تیمسار باقری و همچنین دستگیر شدن وی را بشدت تکذیب میکنم و در بازجویی از تیمسار محققی ثابت شد که گروه توطئهگر بشدت با تیمسار باقری مخالف بودهاند.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی ارتش گفت از تیمسار مهدیون و تیمسار محققی دو تن از رهبران این توطئه بازجویی شده که آنها به این کار کثیف خود اعتراف کردهاند.
حجتالاسلام ریشهری قسمتی از بازجویی تیمسار محققی را به این شرح قرائت کرد: در پاسخ این که ملاقاتش با سپهبد مهدیون روی چه مسائلی بحث میشده، جواب داده است: در این ملاقاتها روی مطالبی که امکان داشت اتفاق بیفتد یا باعت عدم موفقیت بشود، بحث میکردیم. به طور مثال شنیده بودیم منزل امام پدافند هوایی خیلی قوی دارد، حتی یکی از متخصصین امور هوایی گفته است که هیچ نوع حملهای به منزل امام از راه هوایی امکان ندارد و یا این که اگر هواپیماهای اف 14 با موشکهای فریز بر ضد ما وارد عمل شوند چه خواهیم کرد و یا اگر پایگاه دیگری علیه ما واردعمل شد، چه کار کنیم. این بحثها اغلب به نتیجه نمیرسید. چون هم اطلاعات دقیق روز را نداشتیم و هم زمان ملاقاتها برای حفاظت بیشتر کوتاه و حداکثر 45 دقیقه بود و بعضی وقتها برای این که در سر چهار راهها بقیهی اتومبیل ها از صحبتهای ما چیزی نفهمند بیشتر از نصف این زمان را نمیتوانستیم گفتگو کنیم.
در یک قسمت دیگر از بازجویی، تیمسار محققی در پاسخ به چگونگی شروع عملیات میگوید: همان روز حرکت، یعنی چهارشنبه 18/4/1359 توسط ... به من گفته شد و قرار بود که در ساعت 8 شب با یک اتوبوس که در جلالیه، مقابل سینما بلوار، پارک شده اشخاصی که با ستون اصلی حرکت نکردهاند به پایگاه شاهرخی بروند و در کارگروههای زمینی دخالتی نکنند. من نمیدانستم با این اتوبوس چند نفر خواهند رفت فقط می دانستم ... آن ها را میشناسد و به آنها اطلاع خواهد داد. من قبل از ساعت 8 به محل رفتم، ولی نه اتوبوس بود
روزنامه کیهان 24/ 4/ 1359