18 آبان 1395

سردار یاحی: اسناد شفاهی و مکتوب دفاع مقدس به موزه تبدیل می شود


سردار یاحی: اسناد شفاهی و مکتوب دفاع مقدس به موزه تبدیل می شود

رسول یاحی مجری پروژه نقش دولت در دوران دفاع مقدس گفت: اسناد شفاهی و مکتوب دفاع مقدس درباره نقش دولت در آن دوران به موزه تبدیل می شود.

سردار رسول یاحی درحاشیه بازدید از بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات درگفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: سه سالن از نمایشگاه بین المللی واقع در اتوبان چمران در اختیار این پروژه قرار گرفته و تا سال آینده این موزه کامل می شود.

مجری پروژه نقش دولت در دوران دفاع مقدس با تشریح فعالیت های این طرح، گفت: دولت در بخش مهندسی، درمانی، پشتیبانی های مواد غذایی، مهمات سلاح و پشتیبانی های دیگر فعالیت داشته و متاسفانه این قسمت از جنگ مغفول مانده است.

یاحی با بیان اینکه وقتی بحث از دوران هشت سال دفاع مقدس می شود ذهن ها فورا سمت سپاه، ارتش و بسیج می رود، ادامه داد: کسی به پشتیبان این قضایا توجه کافی نمی کند؛ 35 هزار شهید دانش آموز در اثر اقدامات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و دینی دولت بود که انگیزه را برای دانش آموز برای حضور در جنگ فراهم کرده که 35 هزار دانش آموز یا در جبهه هم درس می خواند و هم در مواقع لازم از سرزمین خود دفاع می کرد و در نهایت به شهادت رسیدند.

مجری پروژه نقش دولت در دوران جنگ، این حوزه فعالیت را طرح جدیدی عنوان کرد و گفت: حدود یک سال است پروژه آن تعریف و مسئولیت آن به بنده واگذار شده است.

وی با بیان اینکه وظایف دولت در دفاع مقدس اسناد از بین رفته و با زحمت در حال جمع آوری اسناد و مدارک هستیم، خاطرنشان کرد: 5 استان خوزستان ، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی مورد تهاجم دشمن قرار گرفته و قطعا درآن زمان استانداران فرمانداران و حتی بخشداران که بخشی از سرزمین شان اشغال شده است اقداماتی انجام داده اند، که متاسفانه هیچکدام معرفی و تبیین نشده است.

یاحی با بیان اینکه متاسفانه اسنادی در این زمینه وجود ندارد گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده تمام سعی و تلاش خود را برای کسب اطلاعات و انجام مصاحبه به جهت تبیین این موضوع را به کار خواهیم بست.

وی با ذکرمثالی روی موضوع امنیت در دوران دفاع مقدس ادامه داد: این که در دوران دفاع مقدس امنیت تامین بود بدلیل یک سری اقدامات امنیتی است که در آن دوران وزارت اطلاعات انجام داده است و توانسته این امنیت را برای خانواده فردی که بعنوان رزمنده به جبهه می رفت را تامین کند و درغیراینصورت آن رزمنده اولویت را به خانواده خود و ماندن درخانه اختصاص می داد.

مجری پروژه نقش دولت در دوران دفاع مقدس، منظور از دولت در این پروژه را سه قوه مجریه، مقننه، قضاییه و دفتر مقام معظم رهبری و حاکمیت منهای نیروهای مسلح برشمرد و گفت: تصور کنید نمایندگان مجلس خودشان درجبهه حاضر می شدند و یا در حوزه های انتخابیه خود با صحبت های حماسی و آنان را برای رفتن به جبهه ترغیب می کردند.

وی ادامه داد: یا فرض کنید روسای مجلس و هیات رییسه در آن زمان با سخنرانی در مجامع بین المللی نسبت به موضوع تجاوز نظامی به ایران عکس العمل نشان می دادند.

به گفته وی، در دوران جنگ هشت میلیون نفر از هموطنان مجبور به ترک شهر و دیار خود شدند که بار این هشت میلیون آواره جنگی بر دوش استانداران استان های مختلف و بخشی روی دوش قوه قضاییه بود تا نابهنجاری های اجتماعی ایجاد شده در استان های مربوطه را بتوانند کنترل کنند.

سرداریاحی با بیان اینکه وقتی در دوران جنگ بلدوزرهای دشمن املاک و خانه های مردم خرمشهر را ویران کرد ادامه داد: این قوه قضاییه و زیرمجموعه آن بود که با حفظ اسناد حریم املاک و مستقلات هموطنان آواره را حفظ و حراست کرد.

یاحی فعالیت مجموعه خود را زیر نظرستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد و گفت: سه قوه نمایندگان تام الاختیاری دارند و با این نمایندگان شورای راهبردی نقش و مسئولیت دولت در دوران دفاع مقدس تشکیل شده است.

وی ادامه داد: در این شورا، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و امور گردشگری مسئول موزه، کتابخانه ملی مسئول اسناد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نماینده رسانه است و نمایندگانی از قوه قضاییه و کل سپاه و سازمان موزه دفاع مقدس نیز حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: در هفته دولت نشستی با عنوان نقش دولتمردان در دفاع مقدس برنامه ریزی کردیم که معاونان رییس جمهور، نخست وزیر، سفرا ، نمایندگان شوراها و افراد تاثیر گذار در حوزه بازسازی در محل سالن اجلاس برگزارشد و رییس جمهور دکترحسن روحانی و آیت الله هاشمی رفسنجانی بعنوان فرمانده جنگ همزمان دراین اجلاس حضور داشتند و ازهمه گروه های سیاسی در جمع ما شرکت کردند.

یاحی در پاسخ به این سوال ایرنا که آیا همه سندهای مدنظر تا سال آینده جمع آوری می شود یا نه، گفت: بخش عمده ای که موزه ما را به حد جذابیت برای مردم می شود، تا آن زمان جمع آوری می شود.

وی ادامه داد: این پروژه در بازه زمانی پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال 69 است؛ چون تا دو سال بعد از جنگ کاربازسازی و عوارض کوتاه مدت جنگ بر کشور سایه انداخته ابود.


ایرنا