18 فروردین 1393
بررسی «اهداف فرهنگی در جنگ نرم رسانهای» در یک کتاب
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این اثر پیشنهادها و راهکارهای مقابلهای برای حضور در جنگ نرم رسانهای ارایه شده است.
این کتاب چهار فصل دارد که دربردارنده موضوعهای مفهومشناسی قدرت و جنگ نرم رسانهای، فرهنگ و نقش آن در تثبیت هنجارهای اجتماعی و سیاسی و اهداف فرهنگی در جنگ نرم رسانهای و ابزارها و راهکارهای مقابله با آن است.
در این پژوهش میخوانیم که رسانه صدا و سیما میتواند زمینههای لازم را برای مقابله با اقدامات فرهنگی دشمن از راه شناساندن بهتر فرهنگ اسلامی ـ ایرانی به جامعه، به ویژه نسل جوان فراهم آورد، به عبارت دیگر رسانه صدا و سیما نقش بنیادی در جذب جامعه به فرهنگ و ارزشهای اسلامی - ایرانی دارد و از این راه میتواند سبب ایجاد اتحاد و همبستگی در جامعه شود.
در پژوهش این کتاب از روش توصیفی ـ تحلیلی استفاده شده و نویسنده برای چارچوب نظری آن از نظریه «جوزف نای» بهره برده است، طبق نظریه او، قدرتهای بزرگ به جای بهرهگیری از قدرت سخت و انجام کودتای نظامی در کشورهای رقیب، برای ایجاد دگرگونیها در کشورهای هدف از راه اثرگذاری بر جامعه و نخبگان اقدام میکنند.
در نخستین فصل این کتاب، کلیات پژوهش، چارچوب نظری و مفاهیم و متغیرها معرفی شده است و فصل دوم به فرهنگ و نقش آن در تثبیت هنجارهای اجتماعی و سیاسی میپردازد.
سومین فصل این کتاب نیز به اهداف فرهنگی در جنگ نرم رسانهای و ابزارها و راهکارهای مقابله با آن اختصاص دارد و در فصل چهارم، الگوهای رسانهای در مقابله با جنگ نرم بررسی شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «جنگ رسانهای، مقولهای است که همکاری هماهنگ و نزدیک بخشهای نظامی، سیاسی، اطلاعاتی، امنیتی، رسانهای و تبلیغاتی یک کشور را میطلبد. طراحان جنگ رسانهای، ژنرالهای نظامی ارتش نیستند، بلکه استادان دانشکدهها و دپارتمانهای رسانهای در دانشگاههای معتبر هر کشورند و جنگ نرم رسانهای که هماکنون به عنوان پروژهای بر ضد ایران در حال تدوین است، در شیوههایی مانند ایجاد نابسامانی اقتصادی، شکل دادن به نارضایتی در جامعه و .... متبلور میشود.»
کتاب «اهداف فرهنگی در جنگ نرم رسانهای» در 170 صفحه، شمارگان یکهزار و 200 نسخه و بهای پنج هزار و 500 تومان از سوی مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما منتشر شده است.
ایبنا