13 تیر 1393
او کلام معصوم را از فحوای روایت میشناخت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمد باقر گلپایگانی فرزند مکرم آیت الله گلپایگانی مرجع فقید جهان تشیع در گفتوگویی با خبرنگار رسا به ابعاد گوناگونی از زندگی این فقیه بزرگوار پرداخته است. خدمات ارزنده علمی، پژوهشی، امور خیریه و... نمونههایی از میراث ماندگاری است که در این مختصر توضیحاتی درباهشان داده شده است. امید آنکه قدمی کوچک در راستای معرفی ذخایر ارزشمند عالم تشیع برداشته باشیم. مشروح این گفتوگو در اینجا به خوانندگان محترم تقدیم میگردد.
رسا ـ حاج آقا من به عنوان اولین سؤال برای شروع میخواهم از شما بپرسم که علاوه بر ارتباط پدر و فرزندی، ارتباط علمی حضرتعالی با والد محترم چگونه شکل گرفت؟
ضمن تشکر از شما و همه دستاندرکارانی که نسبت به این کار اقدام کردید و مقصودتان احیای تراث اسلامی و مقامها و شخصیتهای شیعه هست؛ برای اینکه با این کار مقام شخصیتهای گذشته را به نسل جوان منتقل میکنید و جوانان ما که این توفیق را نداشتند این بزرگان را درک کنند، از همین مسیر نوشتهها، خاطرهها، یا نامهها و بزرگداشتها مقداری بتوانند با شخصیت این بزرگان آشنا شوند و از این جهت هم بنده کار شما را تحسین میکنم. خداوند به بنده توفیق داد که حدود ده سال در درس خارج آقا شرکت کردم؛ بحث "حدود" که ده سال طول کشید. ارتباطتمان هم در همین برنامه درسی بود که بزرگانی در خدمتشان مینشستند و ما هم کنار آنها مینشستیم؛ بزرگانی مثل آیت الله الهی، آیت الله رضوی تویسرکانی، آقای شیخ الاسلامی و... . یک مجمعی بودند اینها که دور هم بودیم، وسط، طرف راست منبر در خدمت آقا شرکت میکردیم و مباحثه میکردیم و جزء افرادی که بعدها خودشان شخصیت شدند و دارای مقام علمی هستند. خوب حاج آقا هم سفارشاتی داشتند از نظر نحوه درس خواندن که مثلاً خود درس و تکرار حرف که باید آنقدر زیاد تکرار شود که برای انسان ملکه بشود و خلاصه آدم اگر میخواهد چیزی را فرا بگیرد، بیشتر سعی کند و... .