08 دی 1392
دعای رئیس حوزه هنری در حق روشنفکران/ انتقال ضریح در قالب کاروان پیشنهاد رهبر انقلاب بود
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس، مراسم رونمایی از کتاب «پنجرههای تشنه» روز نوشتهای مهدی قزلی از انتقال ضریح جدید امام حسین (ع)از قم به کربلا امروز در حوزه هنری با حضور نویسنده کتاب، مسئولان حوزه هنری و نویسندگان و فرهیختگان کشور برگزار شد.
در این مراسم محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری با اشاره به توفیق ایرانیها از زمانهای دور در بازسازی عتبات عالیات یادی از مرحوم شیخ عبدالحسین، وصی امیرکبیر کرد که بازسازی عتبات را در زمان قاجار برعهده داشت و گفت: در دوره جدید نیز با همه خباثتهایی که دشمن میخواست بین ایرانیها و عراقیها کینه ایجاد کند، باز هم توفیق بازسازی عتبات و ساخت ضریح امام حسین(ع) نصیب ایرانیها شد. حتی در خاطرات عراقیهای اسیر شده در ایران آمده است که صدام به صراحت گفته بود، کاری خواهم کرد تا هرگز بین ایرانیها و مردم عراق دوستی و آشتی برقرار نشود.
وی افزود: اما به لطف سیدالشهدا این دو مردم چنان با هم هستند که انگار دوگانگی وجود ندارد و به لحاظ فرهنگی این دستاورد بزرگی است.
رئیس حوزه هنری با اشاره به ایراد گرفتن برخی روشنفکران از استقبال مردم از ضریح امام حسین(ع)اظهار داشت: خدا به روشنفکران ما عقل دهد چون هیچگاه بین مردم نیستند، همان زمان میگفتند معنایی ندارد که از ضریح امام حسین(ع) استقبال شود، اما همه دیدند که این ضریح چه موجی بین مردم کشورمان ایجاد کرد و امیدوارم روشنفکران بالاخره مردم را بفهمند. متاسفانه در کشور ما این قشر مرتب از مردم جا میمانند در انقلاب جا ماندند، در دفاع مقدس عقبتر بودند و در این اتفاقات اخیر نیز چنین بودند و این خیلی برای این گروه زشت است. یا باید اسمشان را عوض کنند یا اینکه ذهنیتشان را درست کنند.
مومنی با اشاره به ویژگیهای کتاب و نویسندهاش گفت: مهدی قزلی را با دو ویژگی میشناسیم، یکی داستانهای کوتاه و دوم حاشیه نویسیهایش و خدا را شکر که او با کاروان بوده و چیزهایی را دیده و نوشته است که اگر نبود، مردم و ما بیاطلاع میماندیم. خوشا به حال هنرمندانی که این ضریح را طراحی کردهاند؛ ضریحی که هنر با مقدسات با هم آمیخته شده است.
**تدارک 8 روز را دیده بودیم/ این کتاب گران است
سخنران دیگر این مراسم، حجتالاسلام تکیهای از اعضای هیئت امنای ساخت ضریح حضرت امام حسین(ع) بود.
وی در این مراسم با اشاره به استقبال بینظیر مردم از ضریح امام حسین(ع) گفت: آیا در طول تاریخ استقبال و بدرقهای چند هزار کیلومتری با میلیونها انسان دلداده را سراغ دارید؟ این حرکت در تاریخ بشریت برای اولین بار رقم خورد. این ضریح پرچم شد، همان پرچمی که حضرت زینب در بالای گودال قتلگاه درباره آن با امام سجاد(ع) سخن گفت.
وی با اشاره به برنامه استقبال از ضریح، گفت: جرقه این برنامه در دیدار ما با مقام معظم رهبری زده شد که ایشان تنها در یک جمله به ما گفتند ضریح را با یک کاروان باشکوه ببرید و تقدیم کنید. ما در جلسات کارشناسی تدارک 8 روز استقبال مردم را دیده بودیم، اما اگر همت دستاندرکاران نبود، بجای این فاصله زمان 18 روزه بیش از یک ماه این مسیر طول میکشید و استقبال مردم بینظیر و تمام نشدنی بود.
تکیهای با اشاره به ماجرایی که زمان نصب ضریح و مشکلاتی که برای نصب ضریح به وجود آمده بود به خواب یکی از دستاندرکاران پروژه اشاره کرد و از توجههای حضرت سیدالشهدا به کاروان و دست اندرکاران پروژه گفت.
این روحانی در پایان سخنانش این ضریح و این برنامه را ادای دینی به حضرت سیدالشهدا خواند و از ناشر کتاب خواست که کتاب را با قیمت کمتری به نحوی که اقشار مختلف مردم قادر به تهیه آن باشند، وارد بازار کتاب کند.
فارس