01 فروردین 1393
«گیلانغرب در جنگ»، اثر جدید مرکز اسناد انقلاب اسلامی
انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در واپسین روزهای سال 92 کتاب «گیلانغرب در جنگ» تألیف آقای محمدرضا تمری را روانه بازار نشر کرد.
این اثر یکی از موضوعات طرح «تاریخ انقلاب اسلامی به زبان ساده» میباشد که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی تحت عنوان «دانستنیهای انقلاب اسلامی برای جوانان» تهیه شده است.
در بخشهایی از این کتاب آمده است: جنگ را پدیدهای شر خواندهاند، از آن رو که قتل و جنایت و حیوانیت و غارت و تجاوز، ملازمان همیشگی آن هستند. انصاف نیز حکم میکند که حقایق فوق مورد تأیید هر ناظر عادلی باشد، اما...
اما این همهی حقیقت نیست. چه اینکه آن شرّ ذاتی، گاه در اعراض خود تصاویری خلق میکند که همان ناظر عادل را آنچنان مبهوت خویش میسازد که چارهای جز برآوردن فریاد تأیید و تحسین نخواهد داشت. تصاویری دلربا از انسانیت و خلوص و بندگی و رشادت و شجاعت که صحنهی جنگی متعارف را مبدل به حماسهای نامتعارف میسازد. جنگ ما از این سنخ بود. جنگ ما هرچند جنگ بود، اما جنگی بود نه از جنس جنگهای دیگر. در دفاع هشت سالهی ما هرچند همچون دیگر جنگها خون و باروت و توپ و تانک و ضجه و شیون و مرگ و انفجار و... بود اما در همین احوال سیاه، ملتی با فرصتشناسی تمام، بار خود را بستند و از فرش سفلی به عرش اعلی سفر کردند. گویی همین اکنون بود که امیر مؤمنان (ع) در گوش ایشان فریاد برآورد که «اغتنم الفرص الفرصت تَمُرُّ مَرّ السحاب»!
مردمی بودند در دیاری غریب اما سرسبز و باصفا که از فرط طراوت، سرزمینشان را «گیلانغرب» نامیده بودند. مردمی مؤمن و خداترس و غیور که وقتی نعرهی توپ و تانکِ قومی مسلمانکش به ایشان اخطار داد که «انَ الناسَ قد جَمَعوا لکُم، فَخشَوْهُم» به جای آنکه خوف از مرگ و رهاکردن این متاع قلیل دنیا آنان را از دیار خویش فراری کند، مردانه ایستادند و این سرود آسمانی را یکصدا سردادند که «فَزادَهُم ایماناً و قالوا حسبُنَا الله و نِعم الوکیل»! و این شد که ایمانشان افزونتر گشت و گفتند خدای یکتا ما را بس است و چه خوش وکیلی است آن ربّ متعال از برای ما!
جنگ خونین و غمبار، سکوی پرشی شد برای مردان مردی که آرزوی آدم شدن در وجودشان شعله میکشید و در پی آورد فرصتی برای امتحان ایمان خویش که برای آن تشنهلبان میگشتند. مردمانی بودند که خون و آتش، شهرشان را غرقهی خویش ساخته بود اما آرزوی شنیدن یک آه را بر دل شیطان باقی گذاشتند. شاید تصور این مطلب برای آیندگان شبیه افسانه باشد که شهری بود در تاریخ که اهالی آن بمب و موشک و تانک را روبهروی خویش دیدند و شهرشان را ترک نکردند و به سیادت عاشورائیانی از تبار شهید «صفر خوشروان» حماسهای آفریدند به عظمت حماسهی گیلانغرب.
این اثر در شمارگان 25000 نسخه و 196 صفحه و به قیمت 45.000 ریال در اسفندماه سال جاری روانه بازار نشر گردیده است.
تسنیم