08 دی 1392
ناگفتههایی از لبنان به روایت مداح معروف/ جلد دوم خاطرات آهنگران در راه نمایشگاه کتاب
علی اکبری، نویسنده کتاب «خاطرات آهنگران»، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به روند کار در تدوین و آمادهسازی دومین جلد از این اثر گفت: در حال حاضر مشغول جمعآوری خاطرات آهنگران هستیم. ترتیب کتاب به این شکل است که راوی از دوران کودکی خود آغاز کرده و تا زمان انقلاب، دفاع مقدس و حوادثی که طی این سالها رخ داده است، میپردازد.
وی با بیان اینکه هنوز زمان دقیق اتمام این اثر به دلیل مشغلههای راوی مشخص نیست، اما امیدواریم تا نمایشگاه کتاب منتشر شود، ادامه داد: تاکنون در هفت جلسه که شامل 20 ساعت گفتوگو میشد، به زمان جنگ رسیدهایم. خاطرات حاج صادق از جمله خاطرات ناب دوران دفاع مقدس است که به دلیل نقش ویژه راوی در جبهه، آن را نسبت به سایر راویان دفاع مقدس کمی متمایز میکند. سالها پیش خاطرات او به صورت کوتاه و مجمل جمعآوری شد، اما به صورت کتاب به بازار راه نیافت. پس از آن نیز یا خود راوی به دلیل بدقولیهای پیش از این و یا به دلایل مختلف از جمله مشغلههای شخصی حاضر به بیان خاطرات خود نبود. طی سالهای اخیر حاج صادق آهنگران به عنوان یک مصاحبه شونده در رسانهها حضور داشت و خاطراتی پراکنده را نقل میکرد، اما فرصتی برای تدوین کامل خاطرات او ایجاد نشده بود.
اکبری افزود: پس از مذاکرات انتشارات یا زهرا با او، در نهایت متقاعد شد که خاطرات خود را بیان کند، اما مشکل دیگری در این میان نیز وجود داشت و آن فراموش شدن حوادث در ذهن راوی بود؛ مشکلی که اغلب روایتگران با آن مواجه هستند. گذر زمان گرد فراموشی بر این خاطرات کشیده و باید تلنگر و یادآوری باشد تا دوباره به ذهن بیاورند. این شد که جمعآوری خاطرات دوران دفاع مقدس را به صورت گروهی انجام دادیم. به این صورت که آهنگران با جمعی از همرزمان خود مانند کویتیپور که از مداحان دیگر جبههها بود، جلسهای تشکیل میدادیم و وقایع را نقل میکردیم. بیان خاطرات جزئی توسط دیگر حاضران منجر میشد که آهنگران نیز خاطرات خود را به یاد آورد. بخشهایی از خاطرات ایشان که به فراموشی سپرده شده بود، از این طریق دوباره بازیابی شد.
این نویسنده یادآور شد: جلد دوم کتاب خاطرات آهنگران بخشهای مختلفی را شامل میشود. یکی از جذابترین بخشهای کتاب مربوط به خاطرات سفر او به لبنان و حضور در میان اعضای حزبالله میشود. آهنگران سال 62 به لبنان میرود و با مقامات حزبالله دیدار دارد. در این بخش از خاطرات روایت این روزهای آهنگران گنجانده شده است. او در این بخش به تشریح خاطرات و ذکر جزئیات از مقر حزب الله میپردازد که در نوع خود جالب است.
وی تصریح کرد: بخش دیگری از خاطرات مهم آهنگران به نوحههای او در جبهه بازمیگردد. حجم این بخش به بیش از 700 صفحه میرسد. با وجود اینکه حجم قابل توجهی دارد، اما قصد نداریم که آن را به صورت مجزا منتشر کنیم. نوحهها با خاطرات به نوعی لازم و ملزوم یکدیگراند.
اکبری در ادامه از قصد انتشارات یا زهرا برای تدوین و چاپ دیگر مداحان جنگ خبر داد و گفت: ما چنین تصمیمی داریم، اما مداحان مانند آهنگران در پی این نیستند که خاطرات خود را بیان کنند.
http://www.tasnimnews.com