03 مرداد 1393

آثار و برکات روز جهانی قدس


آثار و برکات روز جهانی قدس

درکمتر از یک دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اولین انتفاضه مردم فلسطین همزمان با تاسیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین اغاز شد و به مدت چند سال ادامه یافت. این انتفاضه با توجه به اینکه مردم فلسطین با سنگ به مصاف دشمن صهیونیستی رفتند به انتفاضه سنگ معروف شد.

دومین انتفاضه در سال 2000 میلادی در اعتراض به دیدار تحریک آمیز اریل شارون رئیس وقت حزب لیکود از صحن مسجد الاقصی اغاز شد و به ا نتفاضه مسجد الاقصی معروف شد و اکنون نخستین جرقه های انتفاضه سوم فلسطینی ها در پی افشای قتل فجیع محمد ابوخضیر نوجوان 15 ساله فلسطینی بدست صهیونیست های شهرک نشین ساکن قدس اغاز شده و پس از همراهی گروههای مقاومت فلسطینی با معترضان فلسطینی در کرانه باختری به جنگ غزه کشیده شده است و هر آن احتمال از سرگیری ان در کرانه باختری وجود دارد .

پیش از این عده ای از فلسطینی ها و کشورهای عربی با این امید که از طریق مذاکره حداقل به تامین بخشی از حقوق فلسطینی ها دست یابند وارد فاز سازش شدند اما اکنون که 20 سال از امضای موافقتنامه اسلو گذشته است هیچ چیزی دستگیر آنها نشده است .

در حالیکه به جناح سازشکار وعده داده شده بود که انها بر اساس قطعنامه های 242 و 338 شورای امنیت سازمان ملل صاحب تشکیل دولت در 22 درصد خاک فلسطین شامل نوار غزه و کرانه باختری خواهند شد اما بعد از 20 سال مذاکره بی حاصل تعداد شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری به بیش از نیم میلیون نفر افزایش یافته که بیش از 50 درصد این مناطق را بر اساس راهبرد اشغال خزنده به زیر کنترل و اشغال خود در آورده اند .

از اینرو هر چند بیش از 130 کشور جهان تشکیل کشور فلسطینی را به رسمیت شناخته اند اما رژیم صهیونیستی مبانی و زمینه های تشکیل کشور محدود فلسطینی را نیزکاملا از بین برده و روز به روز بر شدت و گستره اقدامات خود در این زمینه می افزاید . این رژیم طرح تشکیل دولت خالص یهودی را در سر می پرواند که در آن اخراج فلسطین های ساکن اراضی اشغالی سال 1948 موسوم به اسرائیل در وهله اول و اخراج تدریجی فلسطینی های ساکن کرانه باختری در وهله دوم هدف گذاری شده است و اکنون این رژیم در پی زمان مناسب برای اجرای این اهداف می گردد و هر از گاهی از شرایط پیش امده برای تست این اهداف استفاده می کند .

همچنین در حالی که بنا بود طی فرایند سازش برای مسائل حیاتی شامل آوارگان ، قدس ،آبها ، شهرک های یهودی نشین و مرزها راه حلی یافته شود اما رویکرد عملی رژیم صهیونیستی در همه این موارد بر پاک کردن صورت مسئله و قرار دادن طرف مقابل در برابر عمل انجام شده بوده است .

اکنون دیگر کسی با قاطعیت نمی تواند از روند سازش به عنوان اهرمی قابل اتکائ برای احقاق حقوق مردم فلسطین دفاع کند.اکنون بر همگان مسلم شده است که فرایند سازش ترفندی برای ایجاد اختلاف و تفرقه بین فلسطینی ها و سرپوشی برای اقدامات اشغال خزنده در قالب شهرک سازی بوده است .از مان مرگ مشکوک یاسر عرفات رهبر فقید تشکیلات خود گردان که در آن نیز رد پای این رژیم مشخص بود ،این واقعیت برای خود سازشکاران نیز آشکار شده که رژیم صهیونیستی تاریخ مصرف مشخصی برای آنها در نظر گرفته است .

در حالیکه هنوز بیش از 6 دهه از اغاز بحران فلسطین می گذرد هنور بیش از نیمی از جمعیت فلسطین آواره محسوب می شوند که در خارج از سرزمین های اشغالی و در کشورهای همچون سوریه و لبنان و عراق به سر می برند که تعرضات و تجاوزات رژیم صهیونیستی در آنجا نیز دامنگیر فلسطینی ها شده است . تجربه نشان داده است که هر جا اهداف و فلسفه تعیین روز جهانی قدس یعنی بازگشت به اسلام و اتکائ به مردم در مبارزه با دشمن صهیونیستی بکار گرفته شده نتایج شگفت آوری به دنبال داشته است .

تجلی عملی این شاخص ها و ویژگی ها را می توان در گروههای مقاومت فلسطینی در لبنان و فلسطین مشاهده کرد که تاکنون سه پیروزی نظامی بزرگ را در برابر ارتش صهیونیستی رقم زده اند و این چیزی است که ارتش های عربی قادر به انجام آن نشده اند.

نکته قابل توجهی که در اینجا وجود دارد این است که هر چه زمان می گذرد زمان پیروزی های مقاومت کمتر و کمتر و به همان میزان آستانه مقاومت صهیونیست ها نیز کمتر و کمتر می شود .به عبارت روشنتر اگر در جنگ سال 2006 حزب الله در مدت 33 روز توانست ارتش صهیونیستی را به زانو در اورد ، دو سال بعد گروههای مقاومت فلسطینی در سال 2008 آن را به 22 روز کاهش دادند و در جنگ اخیر غزه نیز این میزان به کمتر از یک هفته رسید و در همان هفته اول رژیم صهیونیستی دست های تسلیم را در پوشش موافقت با آتش بس بالا برد .

بنا بر این آنچه به روز قدس امسال اهمیت و ویژگی تازه بخشیده تقارن روز قدس امسال با نخستین جرقه های انتفاضه سوم در قدس و همچنین جنگ جدید غزه است که در هر دو مورد مردم فلسطین به پشتیبانی امت مسلمان نیاز مبرم دارند .

در جنگ غزه هر چند گروههای مقاومت فلسطینی به پیروزی های شگرف و بی نظیری دست یافته و قادر شده اند سراسر خاک فلسطینی اشغالی را از حساس ترین مراکز نظامی آن در دیمونا گرفته تا پایتخت های سیاسی و اداری آن در تل آویو و غرب بیت المقدس زیر پدافند موشکی خود قرار دهند و یا حتی برای اولین بار پهپادهای خود موسم به ابابیل با قابلیت حمل بمب و مواد منفجره را بر فراز فلسطین اشغالی به پرواز در بیاورند ، اما از آنجا که نزدیک به نیم میلیون فلسطینی روزه دار در غزه بعد از تحمل چندین سال محاصره اقتصادی شدید زیر بمباران شدید هواپیماهای رژیم صهیونیستی قرار دارند لذا علاوه بر کمک های مادی به حمایت معنوی و همبستگی همکیشان خود در خارج از فلسطین نیاز دارد.

یکی از نکات قابل توجه در واکنش های جهانی نسبت به دور جدید تحولات در فلسطین این است که در حالیکه مردم کشورهای امریکایی لاتین در جهت همبستگی با مردم فلسطین به برگزاری تظاهرات دست زده اند اما خیلی از کشورهای عربی به ارامی از کنار حملات اخیر این رژیم علیه غیر نظامیان فلسطینی عبور کرده اند .

 از طرف دیگر با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی در سال های اخیر با ایجاد بحران های حاشیه ای در خاورمیانه از لبنان گرفته تا عراق و سوریه ، کوشیده بود برای اقدامات توسعه طلبانه خود در فلسطین حاشیه امن ایجادد کند از اینرو تمرکز دولت های اسلامی و ملت های مسلمان به مسئله فلسطین می تواند تلاش های چندین ساله این رژیم را خنثی کند و بار دیگر بحران فلسطین را در سیبل توجه جامعه جهانی بخصوص دولت های اسلامی و ملت های مسلمان قرار دهد و بدین ترتیب به تقویت وحدت میان مسلمانان نیز کمک کند.

در واقع رژیم صهیونیستی برای خارج کردن فلسطین از سیبل توجه مسلمانان کوشیده است با نزدیکی به افراد و گروههای تکفیری آنها را به سمت ایجاد جنگ های مذهبی سوق دهد تا با تشدید اختلافات و درگیری های داخلی میان شیعیان و سنی ها به اقدامات و تعرضات خود در فلسطین بخصوص در قدس ادامه دهد .

بر این اساس می توان گفت روز قدس امسال با توجه به گستره روز افزون خطر گروههای تکفیری که به عاملی برای انحراف توجه جهان اسلام از مسئله اول مسلمین یعنی فلسطین و قدس شده اند دارای این اثر نیز خواهد بود که مسئله فلسطین را بار دیگر در کانون توجه جهان اسلام قرار دهد .


قدسنا