08 اردیبهشت 1393

چرا معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران می‌آید؟


پیتر آیزنمن، معمار آمریکایی و طراح یادمان هولوکاست برلین، در روزهای 23 و 24 اردیبهشت‌ماه در سومین همایش بین‌المللی معماری معاصر که با پشتیبانی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی در برج میلاد برگزار می شود سخنرانی خواهد کرد.


آیزنمن کیست؟
وقتی نام پیتر آیزنمن را به انگلیسی در اینترنت جستجو میکنی، با انبوهی از تصاویر یادمان هولوکاست که توسط این معمار در شهر برلین طراحی شده است مواجه می شوی. آیزنمن معماری است که دربست در خدمت نظام سرمایه داری غرب است و به اذعان وی و دیگر همکارانش، چیزی به نام اخلاق در معماری معنا ندارد. در روزگاری که کوچکترین نقدی درباره هولوکاست در کشورهای غربی با شدیدترین واکنش ها از سوی دولت های خادم رژیم صهیونیستی مواجه می شود، یک معمار آمریکایی و مبلغ واقعه جعلی هولوکاست، چمدانش را بسته تا به ایران سفر کند.
 

پیتر آیزنمن در سال 1932 میلادی در نیوجرزی آمریکا به دنیا آمد در دانشگاه کورنل و کلمبیا و سپس در دانشگاه کمبریج آمریکا تحصیل کرد مفاهیم بنیادی اندیشه های آیزنمن تحت تاثیر فیلسوفانی نظیر فردریش نیچه، مارتین هایدگر، ژاک دریدا، ژان بودریار و از طرفی تحت آموزه های روانکاوی زیگموند فروید و ژاک لاکان و همچنین متاثر از افرادی همچون نوام چامسکی بوده است.  

 

چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟+تصاویر
سفر پیتر آیزنمن به خاک جمهوری اسلامی ایران در حالی است که کشورهای غربی و مدافعان رژیم صهیونیستی، همواره مواضع بسیار تندی علیه منتقدان هولوکاست اتخاذ کرده‌اند

 

چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟+تصاویر
همایش بین‌المللی بررسی هولوکاست که در سال 1385 در ایران برگزار شد، با واکنش خصمانه کشورهای غربی روبرو شد. وزارت امور خارجه آلمان، در آن سال، علاوه بر توقیف گذرنامه 13 نفر از منتقدان هولوکاست، کاردار ایران در برلین را احضار و اعتراض شدید خود را اعلام کرد و دولت آمریکا نیز طی بیانیه‌ای، برگزاری این همایش را شرم‌آور اعلام کرد

 

"پیتر آیزنمن"، پرورش یافته مکتبی است که سیاست پیشگانی همچون "مارگارت تاچر"،"رونالد ریگان"،"پل ولکر" و "دنگ شیائو پینگ" ؛ با عنوان "جهانی شدن" بنا نهادند. رویای "جهانی نو" که "مقررات زدایی"، "خصوصی سازی"، "فروپاشی تعلق به فرهنگ، دین و سرزمین خاص"، "فشردگی مکان و زمان" و "جهانی سازی تفکر فراماسونی"، از مولفه های آن می باشد.
 
  چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟+تصاویر
پیتر آیزنمن، علاوه بر تلاش برای مظلوم‌نمایی رژیم جعلی اسرائیل، ارتباطات نزدیکی با اعضای ایرانی شورای راهبردی بنیاد معماری آقاخان دارد. محسن مصطفوی از اعضای این شورا، رابط این فرقه انحرافی با این معمار آمریکایی است

 

"پیتر آیزنمن"، "یادمان هولوکاست" را در امتداد پارک حیات وحش "تیِرگارتن" در زمینی به مساحت 19 هزار متر مربع طراحی نموده است. این سایت، به عنوان پارکی خصوصی به دفاتر وزارت خانه های خیابان ویلهلم در برلین تعلق داشته است." یادمان هولوکاست "شامل 2752 لوح بتونی می باشد که در الگویی شبکه ای چیدمان شده است.

 


مراسم افتتاح پروژه یادمان هولوکاست در شهر برلین که با حضور پیتر آیزنمن و صهیونیست های تندرو برگزار شد

 

چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟+تصاویر


این لوح های بتونی با ابعاد 0.95 در 2.38 متر، طراحی شده اند که تنها در ارتفاع هایشان متمایز می باشند و ارتفاع آنها از 0.2 متر تا 4.8 متر تغییر می نمایند. بنابراین این تغییر ارتفاع، باعث می شود که زمین شیب دار سایت، به صورت سطحی مواج از سطوح بتونی به نظر برسد. در بخش غربی مجموعه، گروه های منظمی از درختان، این سایت را به پارک تیرگارتن متصل می نمایند. مرکز اطلاعات یادمان، به صورت قسمتی زیرزمینی در بخش جنوبی طراحی شده است و شامل دفاتر و نمایشگاهی وسیع است. این زیرزمین به شکلی طراحی شده است که برای روشنایی آن بیشتر از نور طبیعی، بهره گیری شده است.. میدان هولوکاست، هیچ ورودی مشخصی ندارد، هیچ مرکز و یا خروجی نیز برای آن تعبیه نشده است و تماشاگران آن می توانند، به دلخواه راه خود را در میان آن بتون ها انتخاب کنند و به آن داخل شده  و یا  از آن خارج شوند. این مجموعه در روز 10 مِی سال 2005، شصت سال پس از پایان جنگ جهانی دوم افتتاح گشته است.

 

چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟+تصاویر
یادمان هولوکاست در شهر برلین

 
برخورد کشورهای غربی

"فردریک توبن" آلمانی که در حال حاضر در استرالیا زندگی می‌کند یکی از شاخص‌ترین چهره‌های منتقد هولوکاست در جهان به شمار می‌رود. وی تا کنون 5 جلد کتاب در همین خصوص به رشته تحریر در آورده است. وی طبق اظهاراتش هر بار که زندانی شده است اقدام به تألیف یک کتاب با موضوع نقد و انکار هولوکاست کرده است. توبن به دلیل مخالفت‌ها و انتقادهای آشکار خود با صنعت هولوکاست 5 بار در آلمان، انگلیس و استرالیا حبس شده است. دولت‌های غربی به منظور جلوگیری از فعالیت‌هایش، از روش‌های مختلفی همچون توقیف کردن آثار، محکوم به زندان کردن و ورشکسته کردن، همواره وی را تحت فشار قرار داده‌اند.

 

چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟+تصاویر
بازدید میشل اوباما از یادمان هولوکاست در شهر برلین
 
آمریکا و برخی کشورهای اروپایی مانند انگلیس، آلمان و فرانسه همواره به عنوان حامیان سر سخت رژیم صهیونیستی نه تنها کمک های بسیاری در زمینه های مختلف مالی، اقتصادی، تسلیحاتی و هسته‌ای به آن انجام می دهند، بلکه از اقدامات نظامی و اشغالگرانه این رژیم و از جمله حملات  ارتش صهیونیستی به غزه حمایت  کرده اند، جدای از آن در برخی کشورهای اروپایی شاهد تصویب قوانینی تحت عنوان ممنوعیت زیر سئوال بردن هولوکاست هستیم و در این راستا هر فردی که به خود جرات داده و ماهیت یا ابعاد هولوکاست را مورد تردید قرار دهد و یا قصد تحقیق در این باره را داشته باشد مورد تعقیب قضایی قرار گرفته و با محکومیت به جزای نقدی و زندان مواجه می شود.  

 

چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟+تصاویر

***چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟

در حال حاضر در بسیاری از کشورهای اروپایی انکار و یا اغراق‌ خواندن هولوکاست جرم تلقی می‌شود. کشورهای اتریش، بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، لیتوانی، لهستان، رومانی، اسلواکی و سوئیس دارای قوانینی علیه انکارکنندگان هولوکاست هستند. به همین لحاظ تاکنون شخصیت‌های علمی و سیاسی زیادی بدلیل تردید در باره ابعاد هولوکاست مجازات شده اند. یکی از افرادی که در سال 2006 به جرم انکار هولوکاست به سه سال زندان محکوم شد، "دیوید اروینگ"، مورخ انگلیسی بود. هم چنین "روژه گارودی" محقق فرانسوی به علت انکار هولوکاست زندانی شد. "یورگن گراف"، مورخ و پژوهشگر سوئیسی نیز به خاطر سخنانش در انکار هولوکاست به زندان محکوم شد و برای فرار از زندان از سوئیس خارج شد. وی هم‌اکنون در روسیه زندگی می‌کند. هم چنین "روبر فوریسون"، در سال 2006 به دلیل مصاحبه‌ای که در سال 2005 با شبکه سحر 1 انجام داد، به جرم انکار هولوکاست، به سه ماه زندان و پرداخت 7500 یورو محکوم شد. وی به خاطر بیان عقیده‌اش، بارها از سوی گروه‌های تندروی یهودی مورد آزار و ضرب و شتم قرار گرفته ‌است.


مشرق