08 اردیبهشت 1393
چرا معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران میآید؟
پیتر آیزنمن، معمار آمریکایی و طراح یادمان هولوکاست برلین، در روزهای 23 و 24 اردیبهشتماه در سومین همایش بینالمللی معماری معاصر که با پشتیبانی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی در برج میلاد برگزار می شود سخنرانی خواهد کرد.
آیزنمن کیست؟
وقتی نام پیتر آیزنمن را به انگلیسی در اینترنت جستجو میکنی، با انبوهی از تصاویر یادمان هولوکاست که توسط این معمار در شهر برلین طراحی شده است مواجه می شوی. آیزنمن معماری است که دربست در خدمت نظام سرمایه داری غرب است و به اذعان وی و دیگر همکارانش، چیزی به نام اخلاق در معماری معنا ندارد. در روزگاری که کوچکترین نقدی درباره هولوکاست در کشورهای غربی با شدیدترین واکنش ها از سوی دولت های خادم رژیم صهیونیستی مواجه می شود، یک معمار آمریکایی و مبلغ واقعه جعلی هولوکاست، چمدانش را بسته تا به ایران سفر کند.
مراسم افتتاح پروژه یادمان هولوکاست در شهر برلین که با حضور پیتر آیزنمن و صهیونیست های تندرو برگزار شد
این لوح های بتونی با ابعاد 0.95 در 2.38 متر، طراحی شده اند که تنها در ارتفاع هایشان متمایز می باشند و ارتفاع آنها از 0.2 متر تا 4.8 متر تغییر می نمایند. بنابراین این تغییر ارتفاع، باعث می شود که زمین شیب دار سایت، به صورت سطحی مواج از سطوح بتونی به نظر برسد. در بخش غربی مجموعه، گروه های منظمی از درختان، این سایت را به پارک تیرگارتن متصل می نمایند. مرکز اطلاعات یادمان، به صورت قسمتی زیرزمینی در بخش جنوبی طراحی شده است و شامل دفاتر و نمایشگاهی وسیع است. این زیرزمین به شکلی طراحی شده است که برای روشنایی آن بیشتر از نور طبیعی، بهره گیری شده است.. میدان هولوکاست، هیچ ورودی مشخصی ندارد، هیچ مرکز و یا خروجی نیز برای آن تعبیه نشده است و تماشاگران آن می توانند، به دلخواه راه خود را در میان آن بتون ها انتخاب کنند و به آن داخل شده و یا از آن خارج شوند. این مجموعه در روز 10 مِی سال 2005، شصت سال پس از پایان جنگ جهانی دوم افتتاح گشته است.
یادمان هولوکاست در شهر برلین
برخورد کشورهای غربی
***چرا باید معمار مُبَلِغ هولوکاست به ایران بیاید؟
در حال حاضر در بسیاری از کشورهای اروپایی انکار و یا اغراق خواندن هولوکاست جرم تلقی میشود. کشورهای اتریش، بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، لیتوانی، لهستان، رومانی، اسلواکی و سوئیس دارای قوانینی علیه انکارکنندگان هولوکاست هستند. به همین لحاظ تاکنون شخصیتهای علمی و سیاسی زیادی بدلیل تردید در باره ابعاد هولوکاست مجازات شده اند. یکی از افرادی که در سال 2006 به جرم انکار هولوکاست به سه سال زندان محکوم شد، "دیوید اروینگ"، مورخ انگلیسی بود. هم چنین "روژه گارودی" محقق فرانسوی به علت انکار هولوکاست زندانی شد. "یورگن گراف"، مورخ و پژوهشگر سوئیسی نیز به خاطر سخنانش در انکار هولوکاست به زندان محکوم شد و برای فرار از زندان از سوئیس خارج شد. وی هماکنون در روسیه زندگی میکند. هم چنین "روبر فوریسون"، در سال 2006 به دلیل مصاحبهای که در سال 2005 با شبکه سحر 1 انجام داد، به جرم انکار هولوکاست، به سه ماه زندان و پرداخت 7500 یورو محکوم شد. وی به خاطر بیان عقیدهاش، بارها از سوی گروههای تندروی یهودی مورد آزار و ضرب و شتم قرار گرفته است.
مشرق