08 تیر 1393
معرفی شهید بهشتی در «شهدای روحانی فرهنگی»
«فرزندان آفتاب؛ شهدای روحانی فرهنگی» اثری است که به معرفی و زندگینامه مختصر برخی شهیدان این قشر در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میپردازد.
این کتاب به سفارش ستاد همکاریهای آموزش و پرورش و حوزههای علمیه و به کوشش مهدی احمدپور گردآوری و تدوین شده است.
در مقدمه «فرزندان آفتاب؛ شهدای روحانی فرهنگی» میخوانیم: «...معلمان شهید روحانی ترکیبی از معرفت و آگاهی و تعلیم و تربیت را با حضور آگاهانه و مجاهدت عاشقانه خود در حجره، کلاس و سنگر آفریدند و پیشتازی در عرصه حقیقی انتظار یار در زمان غربت حقیقت را بر ساحلهای دنیاپرستی، شهرتطلبی و تنآسایی ترجیح دادند.»
شهید آیتالله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی، محمدجواد باهنر، سید کاظم موسوی، حاجشیخ علی ایرانمنش، صادق احسانبخش، ماموستا ملّا رحیم فرجی، حسین یحیایی و شهید محمدحسین افتخاری برخی شهیدان روحانی معرفی شده در این کتابند.
مهدی احمدپور در تدوین کتاب «فرزندان آفتاب؛ شهدای روحانی فرهنگی» با آوردن عکس هر شهید فرهنگی روحانی، مشخصات و عملکرد وی را در سه برشِ «که بود؟»، «چه کرد؟» و «چگونه رفت؟» و در قالب فصلهایی با عنوانهایی چون بهشتیان زمین، احسان خدا، ماموستا، شهید اتحاد و بهای بهشت آورده است.
در صفحه 12 کتاب و در معرفی شهید دکتر محمد حسینی بهشتی میخوانیم: «...[شهید بهشتی] در سال 1344 برای انجام رسالت تبلیغی به آلمان سفر کرد تا امامت و کار تکمیل ساختمان مسجد و اداره امور مسلمانان فارسی زبان و رسیدگی به دانشجویان مقیم آنجا را بر عهده گیرد. در مسجدی که مرحوم آیتالله بروجردی برای مسلمانان ساخته بود، مشغول فعالیتهای مذهبی و فرهنگی شد. در مدت چهار سالی که در آلمان بود، مسافرتهایی به عربستان، سوریه، ترکیه، لبنان و برخی از کشورهای اروپایی داشت. در سال 1348 به ایران بازگشت و پس از مدتی که خواست دوباره به آن کشور برود از رفتنش جلوگیری کردند زیرا رژیم از وجود ایشان میترسید که مبادا در آن کشور پرده از روی خیانتها و جنایتهایش بردارد...»
اداره کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش، ناشر کتاب «فرزندان آفتاب؛ شهدای روحانی فرهنگی» با شمارگان یکهزار نسخه، در 70 صفحه و قطع رقعی است.
ایبنا