15 تیر 1393

شماره جدید سوره اندیشه با موضوع «سیاست خارجی ایران» منتشر شد


 شماره جدید سوره اندیشه با موضوع «سیاست خارجی ایران» منتشر شد

شماره ویژه‌ خرداد و تیر ماه 93 مجله سوره اندیشه، نگاهی نیز به مسائل روز داشته و در بخش «سیاست روز»، پرونده‌ای با موضوع «بحران کریمه» جهت بررسی تقابل شرق و غرب در بستر نزاع اوکراین دیده می‌شود. همچنین قبل از بخش اصلی مجله، پرونده‌ای با عنوان بازتاب وجود دارد که شامل نقدها و نظرات مطرح شده پیرامون مقاله اخیر رضا داوری‌اردکانی با عنوان «سیاست‌های افراطی و طرفداران آن» به همراه پاسخ وی به این نظرات است.

در ضمیمه اسفار نیز، گفت‌وگویی با مدیر انتشارات تیسا صورت گرفته، همچنین تازه‌های کتاب‌، معرفی شده و کتاب جدید علی‌اصغر مصلح با عنوان «ادراکات اعتباری علامه طباطبایی ره و فلسفه فرهنگ» به بوته‌ نقد و نظر اساتید کشیده شده است.

از اساتیدی همچون رضا داوری‌اردکانی، سید محمدرضا بهشتی، عماد افروغ، اصغر طاهرزاده، منوچهر آشتیانی، یوسفعلی میرشکاک، مجید اخگر، سید موسی دیباج، علی مرادخانی، محمدعلی مرادی، جلال پیکانی، مهدی معین‌زاده، مهدی بنایی، وحید عسکرپور، احمد نادری و ... در این شماره از مجله‌ سوره، یادداشت یا گفتگو وجود دارد و مقالاتی از ژان بودریار، جورجو اگامبن، نوام چامسکی، ژان لوک نانسی، امانوئل والرشتاین، دیوید استول، لوئیس پی پوجمان، سمیر امین و... نیز ترجمه شده است.

نرم‌افزار اندروید این شماره از مجله سوره نیز ارائه شده که در بازارهای اندروید قابل تهیه است.

 

 

* نسبت ما با آمریکا و جهان امروز چیست؟

چرا رابطه‌ داشتن و یا نداشتن با آمریکا برای ما مهم است؟ آمریکا برای ما چه جایگاهی دارد که موضع‌گیری نسبت به آن، جامعه‌ ما را دو پاره و یا چندپاره می‌کند. اگر آمریکا اتوپیای توسعه‌یافتگی است و ما نیز به دنبال توسعه هستیم، آیا می‌توان گفت که ما نیز رو به سوی آمریکایی شدن داریم؟ در عرصه‌های سبک زندگی، سیاست (اعم از سیاست داخلی و خارجی)، علم و تکنیک، تفکر و هنر، رابطه‌ی کنونی ما با آمریکا، دارای چه وضعیتی است؟ آیا می‌توان در جهان کنونی منزوی شد؟ آیا می‌توان از وضع موجود جهان دوری جست و جهان دیگری را تمنا کرد؟ ما کجای این جهانیم و با آن و درون آن چه می‌توانیم بکنیم؟


فارس