02 اسفند 1392
شهید کلهر در والفجر۸ به منزله یک لشکر بود
سردار علی فضلی جانشین سازمان بسیج مستضعفین و از رزمندگان و جانبازان جنگ تحمیلی که دوشادوش دیگر سرداران شجاع هشت یال دفاع مقدس در عملیات والفجر8 حضور داشته است، خاطرات فراوانی از این عملیات پیروزمندانه دارد. او که در 27 بهمن ماه و در میانه همین عملیات از ناحیه چشم مجروح شد، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم در بیان خاطراتش به سلحشوریهای شهید حاج ید الله کلهر در والفجر8 اشاره میکند و میگوید: سردار حاج یدالله کلهر با آن هیبت و شجاعت و جسته قوی و قامت رعنا به تنهایی برای سپاه اسلام یک لشکر بود. در عملیات والفجر 8 که قرار بود ما جزیره امالرصاص را از حملات دشمن حفاظت کنیم، دشمن در کمتر از 30 ساعت 26 پاتک سنگین و پی در پی بر ما تحمیل کرد، قرار شد ما به امالرصاص برویم، اما شهید کلهر که در همه عرصهها سبقت میگرفت زودتر از من به آنجا رسید. وقتی من به امالرصاص رسیدم رزمندهها میگفتند وقتی حاج یدالله آمد انگار یک لشکر به ما اضافه شد و پایداری و مقاومت ما عمق پیدا کرد. وجود شهید والامقام حاج یدالله کلهر در دفاع از امالرصاص واقعا به منزله یک لشکر بود.
او در ادامه به ذکر خاطرهای دیگر از شهید کلهر اشاره میکند و میگوید: در عملیات والفجر 8 وقتی گردن ایشان هم آسیب دیده بود، من استثنائا برای راحتیشان اجازه دادم که کلاه آهنی بر سر نگذارند. وقتی به ایشان گفتم که نمیخواهد کلاه آهنی بر سر بگذارید، به من گفتند شما تکلیفتان را انجام دادید، بگذارید من هم تکلیفم را انجام دهم، ممکن است اگر من کلاه نگذارم رزمندهای از من سرمشق بگیرد و بگوید من هم میتوانم کلاهم را بردارم و این باعث آسیب رسیدن به او شود.
عملیات والفجر8 (فاو) در بیستم بهمن ماه سال 64 با رمز یا فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) آغاز شد. والفجر8 یکی از مهمترین عملیاتهای پیروزمندانه رزمندگان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس است که باعث فتح و ظفرهای بسیاری شد. عملیات والفجر8 در منطقه عملیاتی اروند، جزیره فاو عراق و جنوبی ترین محور جنگ توسط رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد. اهداف این عملیات در هم شکستن ماشین جنگی عراق ، فتح شهر مهم فاو ، قطع ارتباط دریایی عراق با خلیج فارس و تهدید شهر بصره عراق شمرده شده است. تلفات دشمن در این عملیات 57000 نفر ثبت شده است.
تسنیم