03 خرداد 1399

سازمان مجاهدین خلق در فهرست گروههای تروریستی امریکا


سازمان مجاهدین خلق در فهرست گروههای تروریستی امریکا

وزارت امور خارجه آمریکا در روز 7 اکتبر 1997/16 مهرماه 1376 سازمان مجاهدین خلق و 29
سازمان و گروه خارجی دیگر را رسماً به عنوان ”سازمان های تروریستی“ اعلام نمود. خانم مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه وقت آمریکا طی اظهاراتی به خبرنگاران ضمن اعلام 30 سازمان خارجی به عنوان سازمان های تروریستی . تصمیمات متخذه از سوی دولت آمریکا علیه این سازمان را نیز تشریح کرد. به دنبال این اعلام آمریکا اقدامات قانونی علیه این سازمان را آغاز نمود. ”قانون ضد تروریسم“ که در سال 1996 به تصویب کنگره آمریکا رسید و تهیه این فهرست نیز بر اساس آن انجام شد . پرداخت پول یا هر نوع کمک مادی دیگر به هر یک از این 30 گروه را غیرقانونی اعلام کرده است. این قانون هر کس را که در داخل آمریکا به سر می برد یا مشمول مقررات آمریکا قرار دارد . شامل می شود. خانم آلبرایت . هنگام اعلام فهرست گروه ها و سازمان های تروریستی گفت: پیام ما به هر کس که به قصد جمع آوری پول برای یک سازمان تروریستی به کشور ما می آید . این است که چنین کاری با خطر زندان همراه است... پیام ما به هر کسی که بخشی از یک سازمان تروریستی است ومی خواهد وارد آمریکا شود . این است که انتظار نداشته باشد کسی از آنها استقبال کند. ما می دانیم که برخی از این گروه ها وسازمان ها ممکن است به دادگاه شکایت کنند. قانون چنین فرصتی را دراختیار آنها قرار می دهد... ما یقین داریم که فهرست تهیه شده کاملاً قابل توجیه است.
سازمان ٬ به دنبال این اطلاعیه ٬ بیانیه ای را در واشنگتن دی. سی انتشار داد که محور اصلی و عمده آن ٬ متهم ساختن آمریکا به سازش با جمهوری اسلامی ایران بود. سازمان در این بیانیه ٬ اقدام آمریکا در تروریست شناختن خود را« ادامه سیاستی که با اجرای ایران گیت به عنوان بخشی از معاملات پنهانی بادیکتاتوری تروریستی مذهبی حاکم بر ایران آغاز شده است» تبیین نمود. مجاهدین خلق جمع آوری پول در آمریکا را حاشا کردند و تهدید نمودند که از طریق مجاری مناسب قانونی و قضایی در آمریکا علیه این اتهام تروریستی اقدام خواهند کرد.بر اساس قانون مصوب کنگره و تصمیم وزارت خارجه آمریکا ٬ هر کس که هرمقدار پولی پس از 17 مهر 76 به مجاهدین خلق پرداخت کند ٬ مشمول جریمه ای بالغ بر ده سال حبس می گردد. در ضمن ٬ اعضای سازمان مزبور که در خارج از آمریکا به سر می بردند ٬ نمی توانستند ویزایورود به آمریکا را دریافت نمایند. وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که فهرستی نیز از « نام های پوششی »که بسیاری از این سازمان ها برای جمع آوری یا هزینه کردن پول از آنها استفاده می کردند ٬ تهیه کرده و دراختیار بانک های آمریکا گذارده است. نام های پوششی گروه رجوی در ذیل گزارش وزارت امور خارجه آمریکا بدین قرارند:
انجمن دانشجویان مسلمان ایرانی
شورای ملی مقاومت
ارتش آزادی بخش ملی ایران
سازمان مجاهدین خلق ایران.
اغلب گروه های 30 گانه تروریستی ٬ دفتری در آمریکا ندارند؛ و در این میان سازمان یک استثناست که دفتر نمایندگی رسمی آن در ساختمان باشگاه مطبوعات ٬ در خیابان 14 واشنگتن دی. سی است. طبقاظهارات یک مقام اداره مهاجرت و تابعیت ٬ آن دسته از افراد سازمان که اقامتشان در آمریکا صورت قانونی دارد ٬چنانچه مرتکب اقدامات تروریستی شوند یا به جمع آوری اعانه بپردازند و یا در صددعضو گیری افراد جدیدبرای سازمان برآیند اخراج خواهند شد .
منبع : سازمان مجاهدین خلق ایران، پیدایی تا فرجام- موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی ج 3 ص 491 تا 493