22 شهریور 1395
نمایش آثار هنر و تمدن قوم «مانا» در موزه ایران باستان
100 قطعه از آثار به جای مانده از هنر و تمدن قوم مانا که 2700 سال پیش در شمال غربی ایران امروز زندگی می کردند تا پایان آبان ماه در موزه ایران باستان نمایش داده می شود.
ماناها قومی ایرانی بودند که از قرن هشتم تا قرن ششم قبل از میلاد بر جلگه جنوبی دریاچه ارومیه حکومت می کرده اند.
مدیر موزه ملی در گفت و گو با خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا گفت: ما در موزه ملی ایران متشکل از موزه های ایران باستان و موزه اسلامی تلاش می کنیم تا آثار دوره های تمدنی کمتر شناخته شده را به مردم معرفی کنیم.
جبرئیل نوکنده روز دوشنبه افزود: نمایشگاه ماناها که از هفتم شهریور ماه در موزه ایران باستان آغاز شده است به تمدن فرهنگی ماناها که در حوالی دریاچه ارومیه از قرن نهم تا ششم پیش از میلاد حضور داشته و یک فرهنگ پیش از مادی محسوب می شوند، می پردازد.
وی ادامه داد: این نمایشگاه تا 28 آبان دایر و قرار است چون فرهنگ مانا بیشتر به غرب کشور به ویژه در استان های کردستان و آذربایجان غربی تعلق دارد ، در دهه فجر این نمایشگاه در استان کردستان برگزار شود و در کنار آن کارشناسان ، درباره ماناها به طور تخصصی سخنرانی کنند.
نوکنده گفت: در 16 شهریور تاثیر فرهنگ و هنر ماناها بر ایران درحاشیه این نمایشگاه، با حضور کارشناسان بررسی شد و در ماه های آتی هم پژوهشگرانی که در این حوزه کار کرده اند سخنرانی خواهند داشت.
وی تاکید کرد : مجموعا در این نمایشگاه تقریبا 100 اثر از محوطه های زیویه، بوکان ربط و بیجار به نمایش گذاشته شده است که آثار زرین جزء موارد به نمایش گذاشته شده نیستند.
مدیر موزه ملی تاکید کرد: آثار این نمایشگاه، شامل سفال، آجرهای لعابدار، آثار مفرغی، عاج، استخوان هستند .
نوکنده یادآور شد: ماناها بر روی تمدن ایرانی به خصوص در شکل گیری امپراتوری هخامنشی و پادشاهی مادها تاثیر بسزایی داشته اند و تمدن و هنر هخامنشی و مادها ریشه درفرهنگ گذشته خود در عصر ماناها دارد.
ایرنا