09 مهر 1392
نهم مهرروزهمدردی با کودکان
در کلیه کنوانسیونهای بین المللی بحث پیرامون رعایت حال زنان، کودکان و سالخوردگان و بیماران در همه شرایط اعم از جنگ، اشغال و حتی صلح تاکید شده است ورعایت نکردن این قوانین درفضای بین المللی پذیرفته شده نیست و قابلیت پیگیری جدی از طریق مراکز حقوقی و قضایی دارد.
بگزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)در اعلامیه حقوق بشر یک سری قوانین برای اشغالگر و اشغالگری تصریح شده که طرفین درگیرملزم به رعایت آنها می باشند.از جمله این قوانین رعایت کودکان است که این دسته از جوامع می بایست آنرا رعایت وخطری از سوی نیروهای اشغالگر کودکان را تهدید نکند.حتی اشغالگران ملزم به تهیه اسباب آموزش تفریح و زندگی کودکان سرزمین اشغال شده هستند.
در کنوانسیون ژنو نیز بر این موارد تاکید شده است. این قوانین نشان میدهد که جامعه جهانی و کسانیکه درسطح بین المللی بدنبال دفاع از حقوق بشر هستند حساسیت خاصی به امنیت کودکان داشته و توجه خاص و ویژه ای به کودکان که آسیب پذیرترین قشر درشرایط بحرانی و جنگی هستند کرده اند.
روز نهم مهر ماه یا اول اکتبر روز همدردی با کودکان فلسطینی به همین دلیل نامگذاری شده است.زیرا درچنین روزی در سال 2000 محمد الدوره که به همراه پدرش درغزه هدف گلوله باران نظامیان صهیونستها قرار گرفته و محمد شهید و پدرش راهی بیمارستان میشود.
نکته اینجاست که تظاهرات و راهپیمایی در سرزمین های تحت اشغال از نظر قوانین بین المللی حق ملت تحت اشغال است و شلیک مستقیم به تظاهر کنندگان نیز ممنوع است ولی صهیونیستها بدون توجه به این مقررات همیشه برای متفرق کردن تظاهرکنندگاه فلسطینی از گلوله های جنگی استفاده میکنند و وحتی ترسی از شلیک این گلوله ها بسوی خبرنگاران حاضر نداشته اند.
اعتراضات جامعه بین المللی هم تاکنون بجایی نرسیده است. مجلس شورای اسلامی در سال 2000 برای آگاه کردن جامعه بین المللی و هشدار نسبت به وظایف آنان و گوشزد شرایط فجیع ملت فلسطین و مخصوصا کودکان فلسطینی نهم مهر ماه را روز همدردی با کودکان فلسطینی نامگذاری کرده است تا شاید تلنگری باشد بر مجامع بین المللی و کشورهای مدعی حقوق بشر برای اجرای قوانین مصوب ودرصورت لزوم تهیه وتدوین قوانین جدیدی برای حمایت از کودکان فلسطینی تا از تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان بویژه علیه کودکان جلوگیری شود.
در 6دهه ای که از اشغال فلسطین میگذرد رژیم صهیونیستی هیچگاه قوانین بین المللی را رعایت نکرده است و جامعه بین المللی نیز وظایف خود را درقبال کودکان فلسطینی آنگونه که باید وشاید انجام نداده است.
کشتار،شکنجه،اسارت وانواع رفتارهای خشن علیه کودکان به امری روزمره برای کودکان فلسطینی تبدیل شده و رژیم صهیونیستی بی مهابا انواع رفتار غیر انسانی را علیه کودکان فلسطینی انجام میدهد تا جاییکه نظامیان رژیم اسرائیل بارها از کودکان فلسطینی بعنوان سپر عملیاتی خود علیه تظاهرکنندگان فلسطینی استفاده کرده اند.
طبق آمار رسمی از ابتدای انتفاضه تا کنون بیش از هفت هزار کودک فلسطینی به شهادت رسیده،بیش از شصت هزار کودک فلسطینی مجروح و یازده هزار کودک فلسطینی بازداشت شده اند. کودکان فلسطینی در نیم قرن گذشته بدلیل کمبود امکانات بهداشتی به بیماریهای گوناگونی از جمله:بیماریهای گوارشی،اعصاب و روان،آسیب دیدگی ستون فقرات وقلب وعروق مبلتلا شده اند.
با نگاهی اجمالی به ظلم وستمی که به فلسطینیان بخصوص کودکان مشود به این حقیقت پی میبریم که متاسفانه قدرتهای جهانی که خود را منادیان حقوق بشر میدانند و درسازمان های بین المللی نفوذ فراوانی دارند به وظایف خود عمل نکرده اند.زیرا از سال 1948 تاکنون نه تنها حقوق رسمی و ابتدایی فلسطینیان از طرف آنها نادیده گرفته شده است بلکه حجم زیادی ازتسلیحات مورد استفاده صهیونیستها برای سرکوب فلسطینیان وسایر کشورهای عربی ازسوی آنان تهیه شده است.
مدعیان دموکراسی وحقوق بشر که از ظرفیت بالایی برای مهار رژیم صهیونیستی و جلوگیری از رفتارهای جنایی و خشن این داعیه تنها دکراسی منطقه برخوردارند نه تنها تاکنون هیچ اقدام بازدارنده ای در خور توجهی انجام نداده اند بلکه بگونه ای رفتارمیکنند که آزادگان دنیا آنها را از شرکای این جنایات میدانند.
جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر اصول اعتقادی اسلام از آغاز اینگونه رفتارها و اقدامات جنایتکارانه را بطور کل مردود و منفور دانسته و همواره بر رعایت حقوق ملت فلسطین مخصوصا کودکان فلسطینی تاکید و خواستار رسیدگی بیشتر مجامع بین المللی به ملت مظلوم فلسطین بوده است. عماد نجار
قدسنا