16 مرداد 1400
ناگفته هایی از مبارزه با باند مهدی هاشمی
حجت الاسلام والمسلمین احمد سالک، از مبارزان باسابقه و فرمانده سپاه اصفهان در سال 58 در گفتگویی با روزنامه ایران، به بیان ناگفته هایی از ماجرای باندمهدی هاشمی و بنی صدر پرداخت.
به گزارش رجانیوز، سالک درباره غائله کتاب شهید جاوید قبل از انقلاب به بیان خاطره ای از یکی از اعضای ساواک می پردازد و می گوید: یادم هست حکاک عضو ساواک اصفهان بود و من چند بار با وى درگیر شدم، خیلى آدم خبیثى بود. از اصفهان مى رفتم به نجف آباد، آمد و در مینى بوس کنار من نشست و گفت ببین ما همه چیز داریم، قدرت داریم، شاه هست، بعد گفت این کتاب شهید جاوید را من پیش علماى حوزه هاى علمیه اصفهان بردم و تخم نفاقى با این کتاب انداختم که تا ابد اصلاح نخواهد شد؛ این تعبیر مأمور ساواک براى من بود که توانسته با کتاب مذکور بین علما اختلاف بیندازد.
وی درباره ویژگی های شخصی مهدی هاشمی می گوید: هاشمى نفوذ کلام و موقعیتى خاص داشت مدتى که در مدرسه حجتیه بودیم، ایشان هم بود. مهدى هاشمى اطلاعات زیادی داشت، هنگامى که سخنرانى مى کرد، شنونده را سحر مى کرد. یعنى در بازى با کلمات قوى بود.
سالک درباره قتل مرحوم شمس آبادی، رئیس حوزه علمیه اصفهان می افزاید: قتل هاى مشکوکى رخ داد که اولین قتلى که سروصدا کرد، مرحوم آقاى شمس آبادى بود. آیت الله شمس آبادى رئیس حوزه علمیه اصفهان بود. ایشان یک روز صبح که از منزل خارج مى شد، 2 نفر از مأمورهاى مهدى هاشمى به بهانه این که با ماشین وى را از خانه تا مسجد ببرند، ایشان را سوار ماشینشان کردند. چون آقاى شمس آبادى براىشان مشکل بود، هر روز پیاده از خانه به مسجد بروند. خانمشان مى آمد دنبالشان و خانم ایشان هم اعتماد کرد که حالا 2 نفر آدم خدوم آمدند و مى خواهند کمک کنند. البته آن روز صبح، دیگر ایشان به مسجد نرسیدند و ایشان را بردند در مسیر جاده اصفهان- نجف آباد، سپس ایشان را به شهادت رساندند. بعد جنازه را داخل جوى آب انداختند و فرار کردند. بعد از مرحوم شیخ شمس آبادى، شیخ قنبر و حشمت و همین طور پشت سر هم ترورها شروع شد. مهدى هاشمى کیفرخواست مى نوشت و مى گفت اینها مانع هستند و باید از سر راه برداشته شوند و وقتى اراده مى کرد، اشخاص از سر راه برداشته مى شدند.
وی ادامه می دهد: مثلاً حشمت و پسرانش را به جرم سرمایه دارى به شهادت رساند. شیخ قنبر را به عنوان این که مانع راه است. نهایتاً ساواک فعال شد، چون شهر را به هم ریخته بودند. در تحقیقات رسیدند به مهدى هاشمى و او را دستگیر کردند. مهدى هاشمى را به دادگاه بردند و زندان و حبس ابد و اعدام برایش بریدند که مهدى هاشمى از داخل زندان شروع به مظلوم نمایى کرد. یعنى نامه به آیت الله شهید علامه مطهرى و جاهاى دیگر نوشت و تلاش براى رهایى از زندان نمود.
فرمانده اسبق سپاه اصفهان درباره فرار مهدی هاشمی از زندان پس از 22 بهمن می گوید: مهدى هاشمى تا روز ۲۲ بهمن در زندان ماند اما با باز شدن در زندان ها، با لباس محلى به قهدریجان رفت و از آنجا به تهران آمد. در آنجا تعدادى فلسطینى آمده بودند و با محمد منتظرى آموزش نظامى به افراد مى دادند، یعنى مى خواستند اولین سپاه را تشکیل دهند. مهدى هاشمى در آنجا جانشین محمد منتظرى شد، بعد از شهادت محمد منتظرى، مسئول نهضت هاى آزادیبخش سپاه شد.
سالک درباره نفوذ باند سید مهدى هاشمى در سپاه اصفهان هم می گوید: مهدى هاشمى توانسته بود کسى به نام حسن ساطع را در شوراى فرماندهى اصفهان بگذارد و به حفاظت اطلاعات سپاه نفوذ کند. البته قبل از این که ما برویم در سپاه مستقر شویم. چند اتفاق هم افتاده بود. باندهایى که در اصفهان بودند، سریع خودشان را گذاشته بودند در مرکز اطلاعات ساواک که بعدها ما فهمیدیم ۶۰ تا پرونده آنجا را دزدیده بودند که این پرونده ها کد داشتند، الآن هم بعضى هایشان هستند.
گفتنی است، حسن ساطع مسئول اطلاعات سپاه اصفهان بود که در پرونده مهدی هاشمی به حبس ابد محکوم شد و پس از چند بار عفو آزاد شد. ساطع مدتی در بیت حسینعلی منتظری به عنوان محافظ کار می کرد و اکنون در اصفهان ساکن است. گفته می شود وی به دنبال درجه و حقوق دوران پاسداری اش است.
آقاى سالک همچنین در این گفتگو به صورت سربسته به ماجرای ترور زهره بنیانیان، از اعضای سپاه اصفهان اشاره می کند و با نسبت دادن این ترور به باند مهدی هاشمی می گوید:یک ترور دیگر مربوط به خانم زهره بنیانیان بود، که ان شاءالله یک وقتى روشن بشود و ایشان مظلومانه شهید شدند.
شهیده زهره بنیانیان از اعضای گروه توحیدی «صف» به رهبری شهید بروجردی بود که پس از انقلاب به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اصفهاندرآمداما به نوشته پایگاه اطلاع رسانی صبح در روز بیست و نهم اردیبهشت ماه سال 58 در حین انجام مأموریت به عنوان سرپرست گروه ضربت که برای خنثی کردن توطئه ضد انقلاب راهی شده بودند، هدف اصابت گلوله ضد انقلاب قرار گرفت و در سن 22 سالگی به شهادت رسید.
گفتنی است، شهیده بنیانیان همسر سلمان صفوی از اعضای سابق باند مهدی هاشمی بود و گفته می شود در لحظه شهادت ایشان چند نفراز اعضای این باند، از جمله دادستان وقت اصفهان که زیر نظر امید نجف آبادی فعالیت می کرده، حضور داشتند.
سالک در انتهای این مصاحبه، در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت کنونی باند مهدی هاشمی می گوید: باندى که وجود داشت بعید مى دانم الآن حرکتى کند، چون یک باند حول یک محور باید حرکت کند و وقتى محورى نباشد شیرازه باند از هم مى پاشد. محور باند هم خود مهدى هاشمى بود که تکیه آنها به قائم مقامى رهبرى در آن زمان بود که او و هادى هاشمى هم از کار رفتند و مهدى هاشمى هم اعدام شد. عناصر اصلى اعدام شدند. طبیعى است که میل پشتیبانى دارند و به قول معروف کنار هستند. منتها بعضى عناصرى که توانستند از چاله این مسائل فرار کنند الان در برخى جریانات سیاسى فعال هستند.