13 مرداد 1392
دلیل جبهه رفتن «مجید سوزوکی»/ شهادت بدون درد
کارگردان اخراجیها با حضور در بخش رهیافتگان نمایشگاه قرآن به بیان خاطراتی از دوران جهاد پرداخت که از جالبترین آنها دلیل جبهه رفتن مجید سوزوکی و داستان فردی است که به دنبال شهادت بدون درد بود.
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس «مسعود دهنمکی» کارگردان فیلم طی سخنانی به شرح حال گروهان اخراجیها و شهید «مجید خدمت» پرداخت.
بنا بر این گزارش دهنمکی طی سخنانی با اشاره به اینکه بازگشت اتفاقی است که در زندگی همه ما رخ داده گفت: این فرصت، سکوی پرتابی است تا یک فرد از شخصیت زمینی به آسمانی تبدیل شود.
گردانهای توابین با حضور اسرای عراقی علیه صدام میجنگیدند
دهنمکی برپایی غرفهای برای معرفی اینگونه افراد را در نمایشگاه قرآن بسیار مفید و ارزشمند دانست و گفت: برپایی چنین غرفهای که افراد توّاب را معرفی میکند کار بسیار زیبایی است اما باید بگویم در دوران دفاع مقدس اتفاق بزرگتری پیش چشمان ما رخ داد؛ در طول جنگ حدود 80 هزار اسیر عراقی توسط نیروهای ایرانی به اسارت درآمدند که از این تعداد قریب به 15 هزار نفر توبه کردند و لشکری به نام لشکر 9 «بدر» تأسیس شد، همچنین در این لشکر گردانهایی به نام «توابین» شکل گرفت، آنها اسلحه به دست گرفتند و علیه صدام جنگیدند. باید بگویم بسیاری از آنان از بسیجیها بسیجیتر بودند.
گروهان اخراجیها در سال 1366 در شاخ شمیران میجنگید
وی در خصوص فیلم اخراجیها و گروهان «اخراجیها» گفت: فیلم مستند با فیلم سینمایی تفاوت دارد، زیرا در فیلم سینمایی داستانپردازی میشود، البته دسته اخراجیها در سال 1366 در گروهان یک گردان «حضرترسول(ص)» وجود داشت. در آن زمان فردی به نام «سوری»، فرمانده گردان بود و میخواست افراد دسته اخراجیها را از جبهه بیرون کند زیرا آنها مسئول دسته خود را کتک زده بودند، اما من وساطت کردم و فرماندهی این افراد را پذیرفتم.
با مقاومت دسته اخراجیها شاخ شمیران هیچگاه بدست دشمن نیفتاد
دهنمکی با اشاره به حضور دسته اخراجیها در ارتفاعات «شاخ شمیران» گفت: پس از پذیرفتن این دسته به همراه بچهها به ارتفاعات «شاخ شمیران» رفتیم. در روزهای پایانی جنگ، ارتش عراق تمام لشکرهای خود را تقویت کرده بود و ما در محاصره قرار داشتیم، «مجید خدمت» و فردی به نام «مصطفی» عضو این دسته بودند، «مصطفی» آنقدر سیگار کشیده بود سبیلش زرد شده بود، اما او فردی بود که در «شاخ شمیران» به حدی آرپیجی شلیک کرده بود که از گوشهایش خون میآمد و در نهایت «مصطفی» هدف اصابت گلوله «سیمینف» قرار گرفت و به شهادت رسید. مجید هم در همانجا میجنگید و تیری به سفیدران او اصابت کرد و او هم شهید شد. اما باید بگویم به لطف خدا و با مقاومت همین بچهها، ارتش عراق هیچگاه نتوانست به «شاخ شمیران» دست یابد.
مجید میگفت به جبهه آمدهام تا روی من حساب کنند
وی در خصوص شخصیت «مجید خدمت» گفت: درباره «مجید خدمت» باید بگویم او اهل محله اتابک تهران بود و به من میگفت: به جبهه آمدهام تا پس از بازگشت روی من حساب کنند و زندگی تشکیل دهم اما جبهه زمینهای برای تحول او شد. این اتفاق من را به یاد سخن «امامخمینی(ره)» میاندازد که گفت: جبههها دانشگاه انسانسازی است.
دهنمکی درباره آخرین دیدارش با «مجید خدمت» گفت: آخرین دیدار من با مجید روزی بود که از جبهه اخراج شده بود، او با مسئول گروهان دعوا کرده بود و باید به کمیته انضباطی میرفت اما من به او گفتم میتوانی با ما به جلو بیایی، او هم آمد و همانجا شهید شد.
فردی عقبمانده که میخواست بدون درد شهید شود
وی با اشاره به حضور فردی عقبمانده در جبهه گفت: در گردان «حمزه(س)» فردی به جبهه آمده بود که ما در اصطلاح به او منگل میگوییم. پدر این فرد کبابی داشت و آنقدر او را کتک زده بود که جای سیگار بر روی بدنش به چشم میخورد اما نمیدانم چگونه به جبهه آمده بود. در آن زمان در منطقه محلی به نام «سه راه مرگ» وجود داشت و در روزهای پایانی صدام در این منطقه حضور پیدا کرد، گردان ما 480 نفر بودند که طی چند روز فقط 80 نفر از ما باقی مانده بودند، در آنجا این فرد به من گفت آیا تو تاکنون شهید شدهای؟ آیا شهادت درد دارد؟ چرا بیشتر افراد زیبارو شهید میشوند؟ اگر شهادت درد ندارد من هم دوست دارم شهید شوم. در همین هنگام من از سنگر خارج شدم و چند دقیقه بعد یک گلوله «کاتیوشا» به سنگر اصابت کرد و او بدون درد شهید شد.
در روز عاشورا 30 نفر از سپاه دشمن به جمع شهدای کربلا پیوستند
کارگردان فیلم اخراجیها با اشاره به اینکه جبهه زمینهای برای تغییر انسانها بود گفت: در طول ایام جنگ، بسیاری از افراد تغییر کردند و امروزه نام آنها در کنار بزرگان برده میشود البته این اتفاق مربوط به امروز و دیروز نیست، در روز عاشورا حدود 30 نفر از یاران «امام حسین(ع)» از دل سپاه دشمن بیرون آمدند و به جمع شهدای کربلا پیوستند، بنابراین اگر تاریخ را به درستی برای مردم تعریف کنیم این همه سر و صدا به وجود نمیآید.
فارس