16 دی 1392
«مأموریت خدا»؛ روایتی مکتوب از خونشریکی ایرانیها و افغانستانیها
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مهاجران بسیاری از کشورهای همسایه به ویژه افغانستان روانه ایران شدند، در این میان افغانها از همه گروههای اجتماعی در ایران حضور یافته و زندگی جدیدی را آغاز کردند، اما در افکار عمومی ایرانیان افغانها تنها کارگران سادهای بودند. نقشهای دیگری که این همسایگان فارسی زبان در ایران بر عهده داشتند، کمتر دیده شده و یا به کل دیده نشده است. برای نمونه اهالی فرهنگ این کشور تنها طی چند سال گذشته که دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری شکل گرفت، رشد یافت و توانست خود را به اثبات برساند.
بعد دیگر فراموش شده حضور افغانها در 8 سال جنگ تحمیلی در کنار رزمندگان ایران است، اگر روزگاری ایرانیان در جنک افغانستان در برابر روسها شرکت داشتند، در دوران دفاع مقدس نیز رزمندگان بسیاری از افغانها در کنار ایرانیها حضور یافتند، این نقش تاکنون بسیار کمرنگ مانده و میتوان گفت، فراموش شده است.
همانطور که رسانههای ایرانی غفلت از پرداختن به نقش افغانها در دفاع مقدس ایران را نمیتوانند ب توجیه کنند، قطعاً غفلت از حضور شهدای ایرانی در میان شهدای جهاد افغانستان هم به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.شهدایی چون احسان پارسی، احمدرضا سعیدی و ....
این روزها جشنواره فیلم مردمی عمار شاهد اکران مستند «مأموریت خدا» است، محمدسرور رجایی کارگردان این مستند، این بار زندگی شهید احمدرضا سعیدی از شهدای ایرانی جهاد افغانستان را سوژه قرار داده است.
رجایی در نظر دارد تا پس از پایان جشنواره عمار، «مأموریت خدا» را به صورت کتاب نیز منتشر کند، وی درباره این موضوع میگوید: تلاش میکنم، یک زندگینامه کوتاه از شهید سعیدی را روایت کنم، در این زندگینامه گفتوگوهایی با دوستان شهید، خانواده شهید، دوستان ایرانی و افغانی ارائه خواهد شد.
رجایی میگوید: قالب کلی این کتاب سفرنامه داستانی و خاطره نوشت است، از سفر پرمخاطرهای که برای دیدن مزار شهید سعیدی در 190 کیلومتری کابل در منطقه کوهستانی بهسود انجام شد، تا چگونگی آشنایی با خانواده شهید، اطرافیان محل مزارش و...
رجایی با اشاره به چگونگی آشنایی خود با شهید سعیدی گفت: یکی از فرماندههای جهادی افغانستان اسم این شهید را به من گفت و درباره نحوه شهادت، داوطلبیاش و توانمندیهایی که داشت، توضیحاتی داد که برای من بسیار جالب توجه بود، پس از آن به سراغ دوستان ایرانی و خانوادهاش رفتم، دیدار با مادر شهید به من انگیزه داد تا هر طور شده بر سر مزار این شهید در افغانستان حاضر شوم.
وی افزود: در افغانستان متوجه شدم که این شهید بسیار مورد توجه و تکریم اهالی قرار دارد و اهالی منطقه تلاش میکنند تا نسبت به اقدام و جانفشانی او در جهاد افغانستان قدردان باشند. من با انتشار کتاب پس از ساخت مستند، تلاش کردم تا همه حقی که از شهید بر گردنم است را ادا کنم، تلاش خواهم کرد همه بدانند که این شهید مظلوم ایرانی اعتبار بسیاری در میان افغانها دارد.
رجایی در پایان تصریح کرد: کتاب «مأموریت خدا» تا پایان سال جاری از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر میشود.این کتاب گزارشی کاملتر از مستند را ارائه میکند و در پایان آن تصاویری از شهید در ایران و افغانستان منتشر خواهد شد.
تسنیم،