02 دی 1399

نظم‌ و انضباط امام راحل به روایت آیت‌الله مقتدایی


نظم‌ و انضباط امام راحل به روایت آیت‌الله مقتدایی

 آیت‌الله مقتدایی، عضور مجلس خبرگان و دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور اخیرا در مراسم افتتاحیه آغاز سال تحصیلی حوزه‌ها علمیه استان تهران با اشاره به ایام میلاد امام رضا(ع) گفت: سعد ابن عبدالله قمی، شرفیاب شد خدمت امام رضا(ع). حضرت به او فرمود ما یک قبر پیش شما داریم. سعد گفت: منظورتان قبر خواهر گرامیتان حضرت معصومه(ع) است؟ حضرت فرمودند بله، هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می‌شود.

آیت‌الله مقتدایی ادامه داد: شیخ عباس قمی در ذیل این روایت مطلب دیگری را هم قرار داده‌اند؛ اینکه امام رضا(ع) فرمودند در قیامت شیعیان ما با شفاعت فاطمه معصومه(س) وارد بهشت می‌شوند.

وی با بیان اینکه یکی از القاب مشهور امام رضا(ع) «قائم آل محمد(ص) است، افزود: یکی از فرزندان امام صادق(ع) نقل روایت می‌کند که امام صادق(ع) مرتب به موسی بن جعفر(ع) می‌فرمود «نطفه عالم آل محمد(ص) در صلب توست و ای کاش من زمان او را درک می‌کردم». از این رو موسی بن جعفر بچه‌هایشان را جمع می‌کردند و با اشاره به امام رضا(ع) به آنها می‌فرمود این آقا عالم آل محمد است، باید او را احترام کنید و بزرگ بشمارید.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور خطاب به طلاب جوان گفت: شما طلاب باید قدر خودتان را بدانید. ممکن است برادر یا دوست شما همزمان با شما برای ادامه تحصیل به دانشگاه وارد شود و به کار شریف علم‌آموزی بپردازد و در نهایت یک مهندس یا پزشک شود. اما شما باید بدانید که فرق او با شما خیلی زیاد است. شما علم دین می‌آموزید و معارف‌الله را می‌آموزید و محبوب خداوند هستید.

وی با نقل احادیثی از پیامبر(ص) گفت: رسول اکرم(ص) فرمودند اگر کسی بخواهد به صورت کسی نگاه کند که از عذاب جهنم آزاد شده، (یعنی بهشتی است) به صورت متعلمین و علم‌آموزان نگاه کند. پیامبر(ص) به ابوذر غفاری فرمود: کسانی که طلب علم می‌کنند محبوب خداوند و پیامبر و ملائکه هستند. مقداد بن اسود می‌گوید از پیامبر(ص) شنیدم که می‌فرمود ملائکه بالشان را زیر پای کسانی که در طلب علم بر زمین راه می‌روند پهن می‌کنند. بنابراین شما که در این مسیر وارد شده‌اید باید به خودتان افتخار کنید و به خود ببالید که برای تحصیل علوم دینی به حوزه‌های علمیه قدم گذاشته‌اید.

عضو مجلس خبرگان در بخش دیگری از سخنانش «نظم» و «پشتکار» را از مهمترین ملزومات طلاب خواند و گفت: نظم و پشتکار از اول تحصیل از ویژگی‌های حضرت امام(ره) بود و تا آخر عمر شریفشان هم این ویژگی‌ها را حفظ کردند. یکی از علمای نجف به ما می‌گفت که حضرت امام هر روز راس ساعت 8 شب برای زیارت به حرم حضرت علی(ع) می‌رفتند و نظم ایشان به شکلی بود که اگر ساعتهای ما خراب می‌شد، آن را با ورود حضرت امام به حرم در ساعت 8 تنظیم می‌کردیم. وی افزود: آیت‌الله رسولی از امام راحل برای من نقل می‌کرد که من در زمان حیات امام مسئول رساندن نامه‌ها به امام بودم و راس ساعت 8 صبح نامه‌ها را می‌بردم و برای ایشان درباره آنها توضیح می‌دادم، اگر روزی 1 دقیقه دیر می‌کردم، ایشان زنگ می‌زدند و می‌فرمودند «آقای رسولی چرا دیر کردید؟»

آیت‌الله مقتدایی خطاب به مدیران حوزه‌های علمیه تهران هم گفت: انتظار ما از مدیران حوزه‌ها این است که نظم و ترتیب را در طلبه‌ها نهادینه کنند و با حضور و غیاب و برگزاری منظم کلاسها و ارزیابی حضور طلاب در کلاس و ارزیابی پیشرفتهای درسی آنها را کمک کنند. همچنین مدیران باید مراقب تربیت طلاب باشند چون اینها از خانواده‌هایشان جدا شده‌اند و نباید به گونه‌ای باشد که از مسائل تربیتی دور شوند. زیرا امروز نیاز ما به یک طلبه فاضل یا طلبه فاضله در حد بالایی است، حتی بسیاری از دانشگاه‌ها از ما درخواست می‌کنند که طلبه‌های فاضلتان را برای تدریس به دانشگاه‌ بفرستید. همچنین نیاز کشورهای اسلامی هم به طلبه‌های فاضل بسیار زیاد است و ما درخواست‌های بسیاری برای اعزام طلبه‌هایی که فاضل و زبان‌دان باشند داریم.


تسنیم