30 آذر 1399

آثار و پیامدهای :

ترور «شهید یوسفعلی ستوده» در سال 1363

ضربه بزرگی به جوانان انقلابی گرگان


مصاحبه با غلامرضا خارکوهی تاریخ پژوه معاصر گرگان

ترور «شهید یوسفعلی ستوده» در سال 1363

تاریخ‌نگار گلستانی انقلاب اسلامی گفت: ترور «شهید یوسفعلی ستوده» در سال 1363 ضربه بزرگی به جوانان انقلابی شهر گرگان وارد کرد

 غلامرضا خارکوهی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب شهر گرگان معدن منافقین- سازمان مجاهدین خلق- شد، به همین جهت آنها در اغلب مراکز مهم دولتی و حتی در برخی از نهادهای انقلابی و نظامی نفوذ کردند و به شیطنت پرداختند.

وی تصریح کرد: به همین دلیل «شهید یوسفعلی سُتوده» وقتی به عنوان یک چهره حزب‌اللهی و خط امامی وارد یکی از نهادهای مهم انقلابی شد و به استخدام آنجا در آمد، چندی بعد نفوذی‌های سازمان منافقین و امتی‌ها او را اخراج کردند.

این تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی افزود: «شهید یوسفعلی ستوده» یکی از جوانان مذهبی شهر گرگان و متولد سال 1337 بود که قبل از پیروزی انقلاب فعالانه علیه رژیم شاه مبارزه کرد و بعد از انقلاب هم با عضویت افتخاری در کمیته‌های مردمی انقلاب به برقراری نظم و امنیت جامعه کمک شایانی کرد.

 

خارکوهی ادامه داد: با آن‌که شغل اصلی و معیشتی «شهید یوسفعلی ستوده» لوله‌کشی ساختمان بود و در مغازه پدرش کار می‌کرد، ولی به عنوان یک نخبه مذهبی سیاسی در بین جوان شهر شناخته ‌شده بود، بنده خود از نزدیک شاهد تلاش‌های وافر او برای خدمت به مردم و دفاع از انقلاب اسلامی و مبارزه با جریانات ضد انقلاب بودم، او حتی در تصرف و تعطیلی دفتر «حزب رنجبران» گرگان در سال 1360 نقش فعال، لیدری و هدایت‌گر داشت. («حزب رنجبران» از احزاب مائوئیست وابسته به کمونیسم چین و مخالف جمهوری اسلامی بودند.)

 

این تاریخ‌نگار گلستانی افزود: «شهید یوسفعلی ستوده» در دوره طاغوت به اتفاق دوستانش مخصوصاً با کمک برادر شهیدش- «قنبرعلی»- هیات مذهبی «مهدیه جوانان» را در محل امام‌زاده عبدالله گرگان تاسیس کرد و ضمن اجرای برنامه‌های مختلف از جمله دعاهای کمیل، توسل، و نُدبه، و بیان مطالب آموزنده و برنامه‌های مفید دیگر، موجب تقویت روحیه مذهبی جوانان و افزایش دانش سیاسی آنها علیه رژیم پهلوی می‌شد. بطوری که حتی یک بار او و برادر شهیدش توسط شهربانی گرگان احضار و جریمه شدند. علاوه بر این او در تظاهرات‌ها و مجالس انقلابی و پخش اعلامیه‌های سیاسی مشارکت داشت.

خارکوهی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب «شهید یوسفعلی ستوده» با اتحادیه انجمن‌های اسلامی محلات و بسیج شهر گرگان نیز همکاری می‌کرد و سرپرست انجمن اسلامی مسجد سیدالشهدا بود، گفت: «شهید یوسفعلی ستوده» به تربیت جوانان و نیروسازی برای آینده جامعه اهمیت می‌داد و در این راستا تلاش زیادی به عمل آورد. به همین جهت او در اوایل انقلاب گروهی به نام «سازمان رزمندگان اسلامی در راه حق» را تاسیس کرد و به افشای جریانات انحرافی مخصوصاً افشای منافقین و اُمتی‌های شهر گرگان پرداخت و مدافع خط امام و آرمان‌های مردم ایران بود.

وی اضافه کرد: یادم هست که او با دست خالی اقدام به انتشار اطلاعیه‌های سیاسی می‌کرد و گاهی اطلاعیه‌هایش را می‌آورد در واحد انتشارات کمیته فرهنگی جهاد سازندگی منطقه گرگان چاپ می‌کرد.

این تاریخ نگار انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: نقش سیاسی فرهنگی «شهید یوسفعلی ستوده» آنقدر در گرگان برجسته بود که او دوبار توسط منافقین ترور شد، بار اول در تاریخ دوم آبان سال ۱۳۶۰ که مجروح و راهی بیمارستان شد، بار دوم روز چهارشنبه ۲۸ آذر سال ۱۳۶۳ بود که ساعت هشت و نیم صبح آن روز جلوی مغازه ابزار و یراق‌فروشی پدرش واقع در خیابان شهید رجایی با شلیک چند گلوله ترور شد و بلافاصله به شهادت رسید.

خارکویی تاکید کرد: در آن لحظه برادر بزرگش به نام «شهید قنبرعلی ستوده» که در آنجا شاهد این جنایت بود با دادوفریاد به منافقین تروریست اعتراض کرد که در نتیجه او را هم فوراً ترور کردند و به شهادت رساندند.

وی ادامه داد: بنده به یاد دارم که ترور همزمان این دو جوان انقلابی در سال ۱۳۶۳ مثل توپ در فضای منطقه پیچید و مصیبت سنگینی برای خانواده‌اش و نیز برای جوانان انقلابی شهر و کلا زیان سیاسی بزرگی برای جامعه بود، به همین جهت مردم در تشییع پیکر آن دو شهید و در مراسم و مجالس او به‌طور باشکوه شرکت کردند و جنایات منافقین را محکوم کردند.