30 خرداد 1397

روایت منصوری لاریجانی از شهید چمران


 روایت منصوری لاریجانی از شهید چمران

نویسنده کتاب «مبانی، آفات و راهکارهای انقلاب اسلامی از دیدگاه شهید چمران» در ادامه افزود: نظم از مهمترین ویژگی‌های شخصیتی شهید چمران بود علی رغم اینکه جنگ‌های ایشان نامنظم بود.

وی با تاکید بر نیایش‌ها، مناجات‌ها و نمازهای طولانی شهید چمران در دشت‌ها و دل شب گفت: ایشان انسانی با روحیه بسیار لطیف بود و البته همه کسانی که در جبهه‌های ایران جنگیدند لطیف بودند و همین لطافت باعث می‌شد زمانی که اسرای جنگی را در اختیار داشتند با شنیدن نام امام حسین (ع) از دهان آنها بدون وقفه به آنها آب و غذا دهند.

نویسنده کتاب «جلوه‌های ولایت در آثار امام خمینی (ره)» یادآور شد: یکی از شب‌هایی که دکتر چمران را مشغول مناجات دیدم گوش به صدایش سپردم البته چیزی مفهوم نبود چون فاصله زیاد بود اما خلاصه‌اش این بود که از خداوند التماس شهادت می‌کرد و این نشان می‌دهد که چقدر لقای الهی برای ایشان نزدیک و با صفا بود و حاضر نبود حتی آن را با یک لحظه دنیوی عوض کند، عاشقان اینگونه‌اند منتها ما درک نمی‌کنیم این عشق و آتش فراق را.

استاد عرفان دانشگاه اهل بیت(ع) اظهار داشت: یک بخش از مناجات وی این بود که خدایا! تو غروب را آفریدی و حیرت‌انگیزترین اسرار آفرینش را در آن قرار دادی و آن را با شهادت مردان حق همگون ساختی. شهادت هم سرخ و غروب هم سرخ است و غروب نوید طلوع دیگر را می‌دهد و این نزد شهید چمران بالاترین تعبیر است.

منصوری لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: افراد دیگری چون شهید مطهری نیز شهید را شمع محفل بشریت دانستند و استاد شریعتی نیز شهادت را زیباترین مصداق آزادی می‌داند اما تعبیر شهید چمران درباره شهید و شهادت از همه این تعابیر بالاتر، زیباتر و عرفانی‌تر بود.


sajed.ir