03 اردیبهشت 1393
کمین واژه ها
نویسنده و تدوینگر: محمدعلی محمدی (م.ریحان)
معرفی کتاب: کتاب «کمینواژهها» دربارهی دستهی شنود لشکر 14 امام حسین (ع) نوشته شدهاست. این کتاب را انتشارات سوره مهر در سال 1391 منتشر کردهاست. محمدعلی محمدی خاطرات برخی اعضای این دسته را در 284 صفحه روی کاغذ آورده است.
چکیده کتاب:
چشم و گوش لشکر بودند. با ساده ترین ابزارهای شنود، از حریم دشمن عبور می کردند و حامل اطلاعاتی می شدند که گاهی از شکست یک عملیات جلوگیری می کرد، گاهی هم مانعِ شهادت نیمی از رزمندهها میشد. اکثر آنها به زبان عربی تسلط داشتند. از شنود مستقیم مکالمات عراقیها شروع کردند و به تدریج قادر به کنترل فرکانسهای بیسیم دشمن شدند.
قهرمانان کتاب «کمین واژهها» رزمندگان گمنامی هستند که در دستهی شنود لشکر 14 امام حسین (ع) به پشتیبانی اطلاعاتی از عملیات میپرداختند. افرادی که ناچار بودند ناشناخته باقی بمانند؛ حتی از دید نیروهای خودی. مهمترین بخش فعالیت دستهی شنود، شناسایی و مطالعهی امکانات، محل و نحوهی استقرار، روحیه و شرایط فردی و جمعی نیروهای دشمن بود.
اهمیت کتاب «کمین واژهها» در اطلاعاتی است که از زبان افراد مشغول در دستهی شنود دربارهی عراقیها در اختیار خواننده قرار میدهد. رزمندگان فعال در این دسته بیش از آنکه داخل مرزهای کشور بجنگند در عراق مبارزه میکردند. کار آنها راه یافتن به خلوت سنگرهای دشمن بود. همین باعث میشود که این کتاب حاوی اطلاعاتِ منحصر به فردی درخصوص نیروهای عراقی باشد.
تلاش نویسنده در این کتاب تنها بازگویی خاطرات اعضای دستهی شنود نبودهاست. شناسایی توانایی های خارق العادهی این افراد و اهمیت تجربه و خلاقیت در پیشرفت آنها در طول سالهای دفاع مقدس بخش مهمتری از این کتاب را به خود اختصاص داده است.
گزیده متن:
در جریان همین بازجوییها دریافتیم، هرگاه ارتش عراق با کمبود نیرو مواجه باشد، ابتدا و انتهای بازارها را میبندد و تمام مردهایی را که در بازار بودند، لباس رزم میپوشاند و به جبهه اعزام میکند. افرادی که به این ترتیب به جبهه آورده میشدند، بیشترین خودزنی وبیشترین تلاش را برای تسلیم شدن به رزمندگان اسلام داشتند، اگر لو میرفتند، سر و کارشان با گروه اسماعیل میافتاد که برای اعدام افراد حتی کمترین نیازی به رعایت تشریفات نمیدیدند و حتی پول گلولهی مصرفی را هم از خانوادههای افراد اعدام شده میگرفتند.
(صفحه 135)
سوره مهر