30 تیر 1393

گزارش وضعیت زنان به قلم جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و محققان


گزارش وضعیت زنان به قلم جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و محققان

در سه بخش این کتاب وضعیت زنان در جامعه ایران به سه سطح خرد، متوسط و کلان تقسیم شده است.

بخش اول این کتاب به سیمای جمعیتی زنان، وضعیت آموزشی و سلامت زنان می پردازد.

در بخش دوم که زنان ایران در سطح متوسط بررسی‌ شده‌اند، از روند ازدواج و طلاق و دگرگونی ارزش‌ها و هنجارهای خانوادگی گفته شده است.

در بخش سوم و سطح کلان، وضعیت زنان در سه حوزه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بررسی شده است.

در حوزه اقتصادی، مقالات «فقر و الگوی اشتغال زنان»، «ارزش اقتصادی کار خانگی زنان»، «شرایط زنان سرپرست خانوار» و «جایگاه شغلی زنان در مواضع مدیریتی» منتشر شده‌اند.

در حوزه سیاسی، مقالات «مشارکت سیاسی زنان» و «مشارکت زنان در مناصب سیاسی» آورده شده است.

در حوزه فرهنگی، مقالات «اوقات فراغت و مصرف کالاهای فرهنگی»، «زنان و تولید کتاب»، «زنان و مطبوعات»، «زنان هنرمند» و «زنان نخبه» را می‌خوانید.

و در حوزه اجتماعی، مقالاتی درباره «زنان و سازمان‌های مردم‌نهاد»، «وضعیت حقوقی زنان»، «جرائم و بزهکاری زنان» و «بزه‌دیدگی و احساس ناامنی زنان» منتشر شده است.

«توسعه انسانی و جنسیتی زنان» آخرین مقاله کتاب است که در فصل پنجم بخش سوم آورده شده است.

در این کتاب که به صورت مجموعه مقالات گردآوری شده است، جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و محققان حوزه زنان هر یک در مقاله‌ای به یکی از موضوعات پیش‌گفته پرداخته‌اند.

برخی از این جامعه‌شناسان و محققان عبارتند از دکتر شهلا کاظمی‌پور، دکتر محمد میرزایی، دکتر مسعود فراستخواه،دکتر شیرین احمدنیا، دکتر احمدعلی نوربالا، دکتر محسن گودرزی، دکتر حسین راغفر، دکتر ژاله شادی‌طلب، دکتر الهه کولایی، دکتر محمد فاضلی، دکتر هادی خانیکی، دکتر زهرا شجاعی، دکتر سیدحسین سراج‌زاده، دکتر شهلا معظمی و دکتر سوسن باستانی.

کتاب «گزارش وضعیت زنان در ایران ۹۰ـ ۱۳۸۰» با قیمت ۸۰۰ هزار ریال و در قطع وزیری منتشر شده است.


ایبنا