24 تیر 1393
جابجایی و نابرابریها در فلسطین
فراخوان اولین همایش گروه علمیGIS، موین-اورینت Moyen-Orient و جهان مسلمانان
7 و 9 ژوئیه 2015 پاریس
موضوع: جابجایی برون مرزی و نابرابری در جوامع فلسطینی
این پنل نقطه آغاز خود را بر موجی از تحقیقات اخیر درباره جابجایی و تبادلات مابین فلسطینیها در خاورمیانه متمرکز کرده است. اولین هدف آن بررسی پیوند روابط بین مرزها، جابجایی و نابرابری بین جوامع فلسطینی در اسرائیل/فلسطین و فراتر، بین اجتماعات پناهندگان و راندهشدگان فلسطینی است. پژوهشگران، اقتصاد سیاسی را هدف بررسی قرار دادهاند؛ آنها منطق حاکم را در آنجا و نیز در دیوار کرانه غربی رود اردن و گذرگاههای مرزی، با تأکید بر گسترش دامنه سوالاتشان فراتر از بار نمادین و خشونت بارز آن مناطق، مورد مطالعه قرار داده اند. ما قصد داریم این دیدگاه را تقویت کنیم و از چکیده مقالاتی که متمرکز بر نتیجه آن موانع در بلند مدت و روزمره هستند استقبال می کنیم. این مسئله همچنین به معنای بررسی سوابق تاریخی موضوع سیاست کنترل مرزهای امروزه است؛ مواردی همچون کنترل پلیس در فلسطین خودگردان و استفاده از خشونت برای ایجاد مرز اسرائیل از سال 1949 به بعد.
هدف دوم ما بررسی ارتباط میان توان متغیر فلسطینیها برای جابجایی و نابرابریهای اجتماعی میان آنها، و وضعیت حقوقی و پیش شرطهای مجوز جابجایی فلسطینیها از منطقهای به منطقه دیگر است. بسته به مورد، توانایی جابجایی، یک شاکله یا بازتابی از تفاوتهای اجتماعی- اقتصادی است. این دیدگاه برای ما روشی برای بیان نابرابریهای اجتماعی میان جوامع فلسطینی و ویژگیهای آنهاست: نابرابریها اغلب در مباحث عمومی نادیده و کنار گذاشته میشوند و مسائل سیاسی همچون تبعید و اشغال اسرائیل جایگزین آنها میشوند. همچنین میخواهیم روشی را که با آن تاریخ جوامع فلسطینی از دریچه انحصاری یومالنکبه (روز اشغال فلسطین و تأسیس اسرائیل) در 1948 نگاشته شده، مورد بررسی قرار دهیم.
ما از پیشنهادات رشتههای مختلف علمی مانند ادبیات، انسانشناسی، جامعهشناسی، تاریخ و دیگر شاخههای علوم اجتماعی که خصوصاً به سه موضوع اصلی زیر بپردازند، استقبال میکنیم.
• مذاکره و تخطی موانع: جابجایی فلسطینی بستگی به محدودیتهای بسیاری دارد و این که چگونه این محدودیتها مورد بحث و اعتراض و تخطی قرار گرفته و یا به طریقی برطرف می شوند؟
• جابجایی، نابرابریهای اجتماعی و مرزهای طبقاتی: این که چگونه موانع، مرزهای ارضی و تمایز وضعیت حقوقی، نابرابریهای اجتماعی موجود را مجدداً ایجاد یا تقویت نموده یا نابرابریهای جدید ایجاد مینمایند؟ چگونه اشغال اسرائیل و اثرات آن ساختار نابرابریهای اجتماعی را در جوامع فلسطینی دگرگون نمود؟
• جابجایی و نابرابریها- نقاط ضعف و شکست و پیوستگیها: در حالی که بر بعد بنیادین یوم النکبه برای جوامع فلسطینی معاصر اذعان داریم، از طرح تحقیقهایی که تأمل مجدد در زودگذری و عرفیت برگرفته از آن لحظه نابودی- سازماندهی مجدد را هدف قرار میدهند، استقبال میکنیم. شرکتکنندگان به مطالعه و بررسی گسیختگیها و نیز پیوستگیهای ایجاد شده به وسیله حوادث سلسله مراتب اجتماعی و یا خط سیر فردی، دعوت می شوند.
چکیدهها (حداکثر 1500 کلمه با احتساب فاصلهها) باید قبل از 15 ژوئن 2014 به هلا ابوذکی Hala Abou-Zaki)) با رایانامه (hc.abouzaki@gmail.com) و ورونیک بونتمپ (Véronique Bontemps) با رایانامه (veronique.bontemps@cnrs.fr) و فیلیپ برمود (Philippe Bourmaud) با رایانامه (pbourmaud@free.fr) و نادا نادر (Nada Nader) با رایانامه (nader.nada@gmail.com) ارسال گردد.
تاریخ شفاهی