18 فروردین 1393
تازهترین حرف احمد دهقان در راه نمایشگاه کتاب
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، احمد دهقان، نویسنده، پس از انتشار داستان «بچههای کارون» اقدام به نگارش مجموعهای جدید برای گروه سنی نوجوانان کرده است که گفته میشود این آثار به نوعی بازنویسی و سادهنویسی تعدادی از خاطرات و داستانهای حوزه دفاع مقدس برای این گروه سنی است.
وی برای بیست و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب سه عنوان «بچههای شلمچه»، «بچههای خرمشهر» و «بچههای حلبچه» را در دست انتشار دارد که هماکنون مراحل اولیه چاپ را پشت سرمیگذارد. انتشارات سوره مهر اعلام کرده است که این سه عنوان برای نمایشگاه کتاب جاری آماده و توزیع خواهد شد. این آثار توسط دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزهی هنری سازمان تبلیغات اسلامی آمادهسازی شده است.
دهقان که یکی از چهرههای برجسته ادبیات مقاومت است، در سال گذشته برای اولینبار داستان «بچههای کارون» را برای نوجوانان به نمایشگاه کتاب آورد. «بچههای کارون» روایتی متفاوت از اشغال و آزادسازی خرمشهر از نگاه چند نوجوان است که در کنار رود کارون در سنگر نیروهای ایرانی به سر میبرند و تجربه منحصر به فردی از جنگ به دست میآورند. این رمان به گفته نویسندهاش داستانی است که روزهای ملی کشور را برای نوجوانان روایت میکند. در این رمان به خوبی نشان داده میشود که نوجوانهای آن روزگار در جبههها کارهایی را انجام دادند که بزرگتر از حد و اندازه و سن آنها بود.
وی پیش از این در گفتوگو با رسانهها در خصوص «بچههای کارون» و چگونگی شکلگیری داستان این کتاب گفته بود: شاید یک دهه پیش، یادداشتهایی از یک افسر عراقی را میخواندم که در مورد یک ایرانی به نام عبدالرضا خفاشی صحبت کرده بود. من احساس میکردم که این یادداشتها مایه داستاننویسی بسیار قوی دارد و میشود از دل آن یک داستان به وجود آورد؛ اما اطلاعات آن عراقی درباره آن ایرانی زیاد نبود.این قصه در ذهن من همواره وجود داشت و با آن بازی میکرد، ولی هیچ موقع مجالی برای تولد پیدا نکرد. وقتی شروع به نوشتن بچههای کارون کردم، سعی نداشتم که درباره زندگی عبدالرضا خفاشی، داستانی بنویسم و فکر میکردم تهمایه حضور او در ذهنم داستان را شکل میدهد. ولی هرچقدر جلو رفتم، دیدم این ماجرا بزرگ و بزرگتر شد.
دهقان یکی از تأثیرگذاران بر روند ادبیات دفاع مقدس در سالهای اخیر است که موج جدیدی در ادبیات این حوزه ایجاد کرد؛ داستانی که با نگاههای متعارف و جاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس کمی متفاوت بود. دهقان خود درباره رسالت داستان و نویسنده در فضای دفاع مقدس معتقد است: داستان اگر انسانی نباشد و داستان جنگ اگر به سرنوشت انسانها نپردازد، شکست میخورد.
تسنیم