02 اردیبهشت 1400
چند درصد جمعیت ایران به آب آشامیدنی و برق دسترسی دارند؟
وزیر نیرو در 22 بهمن 1397 اعلام کرد، با رشد یازده برابری ظرفیت تولید برق نیروگاه های کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی،۹۹.۵درصد جمعیت کشور به شبکه برق دسترسی دارند.
«رضا اردکانیان» که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، تصریح کرد، که تعداد قابل توجهی از روستاها پس از انقلاب به شبکه برق دسترسی پیدا کردند به طوری که در زمان حاضر تمام روستاهای بالای ۱۰خانوار از این نعمت برخوردار هستند.
وی افزود: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی ۴هزارو ۳۶۷روستا دارای برق بودند و در سال جاری این رقم به بیش از ۵۷هزار روستا رسیده است.
وزیر نیرو گفت، که پس از انقلاب نیروگاه هایی با فناوری جدید انرژی پاک وارد عرصه تولید شده که از جمله آن می توان به نیروگاه اتمی بوشهر با یک هزارمگاوات انرژی، نیروگاه های تجدید پذیر خورشیدی و بادی با بیش از ۷۰۰مگاوات ظرفیت اشاره کرد.
اردکانیان گفت: قرار است در پایان این دولت حدود چهار هزار مگاوات خورشیدی و بادی تولید شود که این رقم در پایان برنامه ششم به ۵هزار مگاوات خواهد رسید.
وی با بیان اینکه توانمندی و تجهیزات فراهم شده در بخش انرژی ما را قادر می سازد که نه تنها به کشورهای هسایه برق صادر کنیم بلکه در توسعه آنها در این زمینه مشارکت کنیم، گفت، که در دوره دولت تدبیر و امید بیش از ۱۵۰هزار میلیارد تومان در صنعت برق کشور سرمایه گذاری شده است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تعداد شرکت های مهدسین مشاور و پیمانکا در صنعت برق بالغ بر سه هزارو ۴۵۰ شرکت است، گفت: این تعداد در ۴۰سال پیش ۲۵ شرکت بود.
وی افزود، که تعداد شرکت های سازنده تجهیزات برقی از ۶۵شرکت در پیش از انقلاب به ۸۷۵ شرکت در زمان حاضر رسیده است.
اردکانی گفت: امروزه امکان تبادل صادرات و واردات انرژی با کشورهای همسایه وجود دارد و بیش از ۶۵درصد ظرفیت نیروگاهی کشور توسط بخش خصوصی احداث و بهرداری می شود.
وی در ادامه به احتمال کمبود برق در تابستان آینده اشاره کرد و افزود، برا ساس پیش بینی صورت گرفته حدود ۸هزار مگاوات برق در تابستان ۹۸ کمبود خواهیم داشت که سعی شده با برنامه ریزی این کمبود برطرف شود.
وزیر نیرو تصریح کرد، ۲۷نیروگاه جدید در دست ساخت است که حدود ۵ هزار مگاوات برق از این طریق تامین می شود. برای جبران ۳هزار مگاوات نیز ۱۱برنامه مدیریت مصرف طراحی و به هیات دولت ارائه شده است.
آب و فاضلاب
وی در ادامه به موضوع آب پرداخت و گفت: تا سال ۱۳۵۷، هفتادو چهار و شش دهم درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه آبرسانی بوده است. یعنی حدود ۲۵درصد جمعیت شهری دسترسی به آب با کیفیت و شبکه آبرسانی نداشتند و امروز ۹۹.۵درصد جمعیت شهری از این نعمت برخوردارند.
اردکانیان خاطر نشان کرد، در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۲۷تصفیه خانه آب شهری وجود داشت که این رقم در زمان حاضر به حدود ۱۴۰تصفیه خانه رسیده است.
وی افزود، در پیش از پیروزی انقلاب چهار تصفیه خانه فاضلاب فعال بود که در شهرهای دارای این شبکه، بخشی از مناطق را پوشش می داد نه همه مناطق را. امروزه با ۲۱۷تصفیه خانه فاضلاب حدود ۵۰درصد جمعیت تحت پوشش این شبکه قرار دارند.
وزیر نیرو گفت، در ۴۰سال پییش ۱۲درصد جمعیت روستایی از آب آشامیدنی شبکه ای برخوردار بودند که این رقم در زمان حاضر به ۷۵درصد رسیده است.
اردکانیان اظهار کرد، در دوره دولت تدبیرو امید و با پشیبانیی مقام معظم رهبری و اجازه معظم اله در استفاده از صندوق توسعه ملی در این خصوص، ۶میلیون نفر جمعیت روستای از این امکان بهره مند شدند.
وی در ادامه افزود، در آغاز انقلاب ۱۹ سد ملی و بزرگ با حجم ۱۳میلیارد متر مکعب ذخیره آب در کشور وجود داشت که در زمان حاضر ۱۷۲ سد بزرگ با ظرفیت ۵۲ میلیارد مترمکعب ذخیره در دست بهره برداری است.
وزیر نیرو میزان تولید برق آبی در پیش از انقلاب را حدود یکهزارو ۸۰۰مگاوات بیان کرد و گفت، این میزان در زمان حاضر به ۱۲هزار مگاوات رسیده است.
اردکانیان اظهار کرد، شبکه های آبیاری و زهکشی در ۴۰ سال پیش حدود ۵۵۲هزار هکتار بود که در سال ۹۷ به بیش از ۲ میلیون و ۳۵۰هزار هکتار افزایش یافته است.
وی خاطر نشان کرد، تعداد کارخانجات تولید تجهیزات آب و فاضلاب در چهار دهه پیش حدود ۲۰۰واحد بود که این رقم در زمان حاضر به بیش از یکهزارو ۲۰۰واحد رسیده و تعداد شرکت های پیمانکاری در بخش آب و فاضلاب از ۵۰ شرکت به ۵۰۰ شرکت افزایش یافته است.
خبرآنلاین