09 مرداد 1399
ارتباط سازمان فدائیان اکثریت با شوروی
جاسوسی فرخ نگهدار برای شوروی
چرا فرخ نگهدار درباره اتهام های مطرح شده پاسخگو نیست ؟
پدیده سوءاستفادهٔ ارگانهای امنیتی شوروی تنها شامل حزب توده ایران نبود بلکه سازمان فدائیان اکثریت نیز همانند حزب توده ایران با همان باورها و اعتقادات برای شکار در دشت و جنگل مولای شوروی در دام کا.گ.ب بود. در اینجا نیز حرف بر سر این نیست که ماموران امنیتی شوروی شخص الف، ب سازمان اکثریت را آلوده به خبرچینی و یا به جاسوسی سوق دادند. متاسفانه در سازمان اکثریت نیز فرخ نگهدار، علی توسلی و کسان دیگر همچون کیانوری شبکهای خودسر در درون تشکیلات سازمان اکثریت به وجود آورده بودند. در اینجا نیز داوری در کلیت و تمامیت سازمان میباشد. اگر انصاف قطبنمای وجدان ما باشد دادههای موجود تا به حال این را نشان میدهد که اکثریت اعضای کمیته مرکزی و افزون بر این کادرها و اعضا از اقدامات خودسرانه فرخ و همکاران دیگر آنچنان خبری نداشتند بنابراین نمیتوان، تمامیت و کلیت سازمان اکثریت را نیز آلوده به خبرچینی و جاسوسی دانست.
۲۰ سال پیش من در کتاب «خانهٔ دایی یوسف» اندکی از آلودگیها را شرح دادهام. پس از آن در هفتهنامه «مسکونیوز» گزارش و اسنادی از شعبه امور بینالمللی کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی چاپ شد. در این اسناد نشان داده میشود که فرخ نگهدار دبیر اول سازمان اکثریت در تاریخ ۱۹۸۴ طی نامهای به بارانف مسئول شعبه امور بینالملل حزب کمونیست شوروی مینویسد: علی توسلی عضو هیات سیاسی وقت و مسئول تشکیلات سازمان را با رفقای مسئول شعبه ایران در کا.گ.ب مربوط کند، تا مسائلی را که او ماموریت دارد، با این شعبه مورد بررسی قرار دهد. از جمله دریافت اطلاعات لازم درباره برگزاری دورههای ویژه در امور امنیتی و اطلاعاتی، معرفی گروههای جدید برای شرکت در این دورهها و استماع نظر رفقای این شعبه درباره میزان موفقیت گروههای قبلی، اتخاذ تصمیم درباره مراجعه کارکنان ارگانهای امنیتی به رفقای ما و استفاده از همکاری آنان چه در داخل و چه در خارج اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی.
مفاد این نامه دقیقاً مشخص میکند که آقای نگهدار نه تنها به مراجعه ماموران کا.گ.ب برای جلب همکاری اعضای سازمان اعتراض نمیکند، بلکه با دستودلبازی به آن رسمیت میبخشد. نکته دیگر این است که اسناد فوق فقط مربوط به شعبه امور بینالملل حزب کمونیست شوروی میباشد و ما از اسناد کا.گ.ب و ارگانهای امنیتی باکو و تاشکند خبری نداریم. صمیمانه آرزو میکنم که چیزی هم نباشد. در اینجا اصل مساله شفافیت، نقد سیاستهای نادرست و بالاتر از همه شجاعت اخلاقی در مقابل نادرستی میباشد.
صادقانه میگویم من در پاکدامنی و ایراندوستی و سلامت نفس اکثریت اعضای سازمان و همچنان اکثریت اعضای کمیته مرکزی حرفی ندارم و میدانم که بستر و ریشه اصلی این خطایهای ضد ملی در باورها و اعتقادات ایدئولوژیک آنان همچون تمامی کمونیستهای جهان نهفته بود. اسناد مسکونیوز نشان میدهد خطای اصلی بر عهده فرخ نگهدار و علی توسلی است که خودسرانه از بالاسر کمیته مرکزی سازمان، با کندن تونل زیرزمینی رابطه با کا.گ.ب را به رسمیت شناختند. یعنی همان کاری که کیانوری درایران کرد وکاری که رادمنش و اسکندری طی ۳۸ سال در شوروی از آن خودداری کردند.در حال حاضر ۳۱ سال از فروپاشی شوروی میگذرد. خوشبختانه با فروپاشی شوروی خطر از بیخ گوش سازمان گذشت و شوروی به رحمت ایزدی پیوست. متاسفانه فرخ نگهدار طی این همه سالها نه تنها به اصل موضوع نپرداخته بلکه با همگامی سازمان اکثریت با حاشا و روایتهای تحریف شده و تخریب شخصیت من تلاش کرده تا به رفع و رجوع موضوع بپردازد.
آرزو میکنم پس از گذشت سی سال مسئولین درجه اول وقت سازمان اکثریت، خارج از ملاحظات ناقابل، با شفافیت دانستههای خود را برای فرزندان این مرز و بوم به یادگار بگذارند.
سایت تاریخ ایرانی