14 اسفند 1392
گرجیزاده در «زندانالرّشید» نبردش را به پایان برد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،آیین رونمایی از کتاب «زندان الرشید» عصر روز گذشته، 12 اسفند 92 با حضور مهدی خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن مومنیشریف، رییس حوزه هنری، محمد حمزهزاده، معاون هنری حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری، خانواده شهید هاشمی از همرزمان سردار گرجیزاده، احمد غلامپور، حجتالاسلام محمد مهدی بهداروند نویسنده کتاب در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
سردار گرجیزاده، در این مراسم گفت: ابتدا هیچ رغبتی برای ثبت این خاطرات نداشتم. با ترغیب و تشویق حجتالاسلام خاموشی بود که به ثبت این خاطرات مشتاق شدم. در این کتاب از بخشهای ویژه زندگی شهید علی هاشمی گفتهام و این خاطرات را برای نسل آینده ثبت کردهام تا گمان نکنند فرماندهان دوران دفاع مقدس انسانهای عجیبی بودهاند.
وی ادامه داد: وقتی پس از دهها بار ویرایش تدوین این کتاب به پایان رسید، این کتاب را مطالعه کردم اما خودم باورم نمیشد که آنچه در این کتاب روایت شده، حوادث و رویدادهایی است که بر ما گذشته.
این رزمنده سالهای جنگ تحمیلی با اشاره به کتاب «پایی که جا ماند» گفت: من در برابر سید ناصر حسینی هیچام. برخی از قسمتهای داستان و شکنجهگران را که به یاد میآورم اذیت میشوم. بسیاری از تلخیهای اسارت و دوران جنگ تحمیلی را ننوشتم به این دلیل که احساس میکردم برخی افراد تحمل خواندن چنین سختیهایی را نداشته باشند.
مرتضی سرهنگی نیز در ادامه با اشاره به اهمیت شناخت دشمنانمان در سالهای جنگ تحمیلی اظهار کرد: اگر نفهمیم با چه کسانی جنگیدهایم، در واقع خودمان را هم نشناختهایم. معتقدم که در حال حاضر باید خاطرات جنگ بازگو شود تا مردم ما بدانند که با چه کسانی نبرد داشتهاند.
وی خاطرات فرماندهان را به عنوان «کلاه آهنی» ادبیات جنگ توصیف کرد و ادامه داد: مغز جنگ با ثبت خاطرات فرماندهان حفظ میشود و فرماندهی که خاطراتش را بازگو نکند گویی جنگ را ناتمام گذاشته است. سردار گرجیزاده با دشمن جنگید، اسیر شد و خاطراتش را نوشت و به این ترتیب نبردش را به پایان رساند.
در این مراسم همچنین محمدمهدی بهداروند با بیان اینکه در تدوین کتاب «زندان الرشید» به نوعی سیر و سلوک اخلاقی داشتهام، اظهار کرد: در مدت این سه سالی که برای این کتاب صرف شد، مُردم، زنده شدم و زندگی کردم تا امروز «زندانالرّشید» رونمایی شود.
وی ادامه داد: معتقدم که «زندان الرّشید» آینه تمامنمای سپهد علی هاشمی، فرمانده قرارگاه سرّی نصرت است و در جای جای این کتاب، رد پای علی هاشمی و دلتنگیهای سردار برای این فرمانده در زندان الرشید به چشم میخورد.
بهداروند با اشاره به اینکه «زندانالرشید» از رسم مردان بزرگی چون محسن رضایی، علی شمخانی و ... که امام آنها را تربیت کرده بود پردهبرداری میکند، اظهار کرد: این کتاب را به سپهد شهید علی هاشمی تقدیم میکنم.
در پایان این مراسم، با حضور حجتالاسلام خاموشی، محسن رضایی، محسن مومنی شریف، سردار غلامپور و مرتضی سرهنگی از کتاب «زندان الرشید» رونمایی شد.
ایبنا